Eski Bakan Hüseyin Çelik, “Van lobisinin orkestra şefi ilin Valisidir” 

58. Hükümet'te Kültür Bakanı, 59. Hükümet'te Millî Eğitim Bakanı, TBMM 22. ve 23. Dönem Ak Parti Van, 24. dönem Gaziantep Milletvekillerinden ve şuan aktif siyasette yer almamasına rağmen Van’a her türlü desteği sağlayan esk

Van Haberleri 13.02.2022 12:39:04 0
Eski Bakan Hüseyin Çelik, “Van lobisinin orkestra şefi ilin Valisidir” 
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV/ÖZEL
Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklama yapan Eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, Van lobisini hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu. 
Çelik yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; 
“Bunu halkımız takdir edecektir. Van’da ilin 1 numaralı protokolü validir. O ilin valisi orkestra şefidir. Bu ilde milletvekilleri, belediye başkanları, kaymamaklar, kanaat önderleri STK başkanları var. Orkestradaki her saz farklı bir ses çıkarır orkestra şefi ise o seslerden farklı bir armoni çıkarır. 
Vali’de bu bölgenin insanıdır bu bölgeleri bilen biridir, halkın içinden biridir. Bir taraftan ise büyükşehir belediye başkanıdır. Bu iki işin bir elde toplanmasında valimizin işini daha da kolaylaştırıyordur. 
Umut ediyorum ki; diğer kuruluşlarda sizin bahsettiğiniz boşluğu doldururlar. Bu konuda bize düşen bir iş olursa bizde her türlü koşarak yaparız”.
HÜSEYİN ÇELİK VAN’I NASIL BULDUĞUNU ANLATTI
Çelik, Bakanlık yaptığı dönemdeki Van’ı ile şimdiki Van’ı nasıl buldunuz? Sorusu üzerine Vangölü TV mikrofonlarına özel açıklama yaptı.
Depremden sonra Van’ın büyük ölçüde geliştiğini ifade eden Çelik, “ Her dönem kendi arasında değerlendirilecek dönemlerdir. Depremde Van çok ciddi zarar gördü. Elbirliği ile Van’ı ayağa kaldırdık. Yaralar çok şükür sarıldı ve Van ayağa kalktı.
Hizmet sektörü burada baya mesafe kaydetmiş. Özellikle İran’dan gelen ciddi bir turist yoğunluğu var. Açıkçası ben birçok konuda memnuniyet duydum ama birçok konuda eksiğimiz var. Ben bütün STK üyeleri ile de görüştüm benim Van’a hizmet etmem için illa fiilen milletvekili olmam gerekmiyor.
Van’ın bir evladı olarak bana ne zaman bir görev düşerse her zaman yapmaya hazırım. TSO’da yaptığım konuşmada, bir şehirdeki diyaloğun ittifakın şehrin meselleri söz konusu olduğunda farklılıkların bir kenara bırakılıp, ne tür olumlu sonuçlar doğurduğunu örnekleriyle uzun bir konuşma yaptım. Birileriyle bir konuda konuşmak için bizim aynileşmemiz gerekmiyor.
Bu memleketin sorunları söz konusu olduğunda ben hep birlikte hareket ederek Ankara ayağıyla bu sorunlar çözülmelidir”.
Kaynak: Vangölü TV


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem