Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan Van'da

Van’da düzenlenecek ayine başkanlık yapacak olan Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Van Valiliğini ziyaret etti.

Van Haberleri 8.09.2018 13:02:50 0
Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2018 13:02

Van'da 3 yıl aradan sonra Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayin nedeniyle Van’a gelen Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve beraberindekiler, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı Ermeni Patrik Genel Vekili Ateşyan’a memnuniyetlerini bildiren Vali Zorluoğlu, 3 yıldır güvenlik gerekçesiyle düzenlenmeyen ayinin bu yıl gerçekleşeceğini söyledi. Vali Zorluoğlu, “Güvenlik münazaralarıyla 3 yıldır yapılamayan bu ayinin bu yıl yeniden ilimizden gerçekleşiyor olması, güven ortamının tam anlamıyla yeniden bölgemizde tesis edilmiş olmasını da gösteriyor” dedi. 


Van'da 2010 yılında yapmaya başladıkları ayine 2015 yılında güvenlik gerekçeleri nedeniyle ara verdiklerini anımsatan Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ise ülkeye ve Van şehrine huzur gelmesiyle birlikte 3 yıl aradan sonra yarın ayin yapacaklarını dile getirdi. 2015 yılından itibaren terör olayları dolayısıyla ibadetlerini yapamadıklarına dikkat çeken Ateşyan, “Van şehrimiz bilindiği üzere tarihi bir şehirdir. Tarihi varlıklarıyla dünyada bir isim. Ancak Van şehrimizi çok iyi tanıtmamız lazım. Bir nevi reklamını çok iyi yapmamız lazım. Sadece Akdamar’da yapılacak ayin döneminde halkın gelmesi gerekmez. Senenin her ayı, her döneminde turistleri yabancıları buraya çekebilmemiz gerekiyor. Çünkü görülmeye değer çok güzel yerler vardır. Yarın da dünyanın her yerinden gelmiş olan Ermeni cemaatimizin üyeleriyle adada huzur içerisinde ayinimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah patırtısız, boykotsuz bir ayin gerçekleştiririz. Bizler de huzur içerisinde kendi geldiğimiz yerlere döneriz” diye konuştu. 


Ziyarette Ateşyan’a Episkobos Sahak Maşalyan, Patrik Genel Vekil Yardımcısı Rahip Mağakya Beskisizyan eşlik etti. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Montella'dan Sürpriz 11! A Milli Takım'ın Bulgaristan Maçı Kadrosu Açıklandı


Van Spor

Varto Spor Salonu’nda voleybol antrenmanları devam ediyor


Van Spor

Battalgazi Belediyesi’nden 3. Arslantepe 3 Bant Bilardo Turnuvası


Van Spor

İşitme engelli sporcular olimpiyat yolunda


Van Spor

Çakmur: Başarılarımızı takım ruhu ile elde ediyoruz


Van Spor

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi: Hakkarigücü: 0 - Fenerbahçe: 2


Van Spor

Beşiktaş’ta Flaş Gelişme! Ersin Destanoğlu ve Necip Uysal’a Tedbir Kararı Kaldırıldı


Van Spor

Muş Lalezar Spor, ilk yarıyı galibiyetle tamamladı


Van Spor

İbrahim Hacıosmanoğlu: "Adaletten taviz vermeyeceğiz"


Van Spor

Ersin Destanoğlu: "Federasyonumuz ismimizi lekeleme çabasına girmiş"


Van Spor

Kırşehirspor’un eski başkanı Bıçakçı’dan şok iddia: "Almanya’da bana milyonluk şike teklifi yapıldı"


Van Spor

Korkut’ta okçuluk antrenmanları yoğun katılımla sürüyor


Van Spor

Elazığspor: "Gelişmeler kulübümüz tarafından izlenmekte"


Van Spor

Erzincan Belediyesi Birimler Arası Halı Saha Futbol Turnuvası sona erdi


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu Afal’dan Türkiye rekoru


Van Spor

24 Erzincanspor’dan bahis soruşturmasıyla ilgili açıklama


Van Spor

Elazığspor’dan 5 futbolcu PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Zirvede puan farkı 1'e indi! Fenerbahçe evinde hata yapmadı


Van Spor

Curling milli takımı Prag’da ikinci oldu


Van Spor

Elazığ Gençlik ve Spor Kulübü’nden 5 şampiyonluk, 11 madalya


Van Spor

Kick Boks Milli Takımı Erzurum’da


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ