Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan Van'da

Van’da düzenlenecek ayine başkanlık yapacak olan Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan, Van Valiliğini ziyaret etti.

Van Haberleri 8.09.2018 13:02:50 0
Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Ateşyan Van
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 08.09.2018 13:02

Van'da 3 yıl aradan sonra Akdamar Kilisesi'nde yapılacak ayin nedeniyle Van’a gelen Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ve beraberindekiler, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyaretlerinden dolayı Ermeni Patrik Genel Vekili Ateşyan’a memnuniyetlerini bildiren Vali Zorluoğlu, 3 yıldır güvenlik gerekçesiyle düzenlenmeyen ayinin bu yıl gerçekleşeceğini söyledi. Vali Zorluoğlu, “Güvenlik münazaralarıyla 3 yıldır yapılamayan bu ayinin bu yıl yeniden ilimizden gerçekleşiyor olması, güven ortamının tam anlamıyla yeniden bölgemizde tesis edilmiş olmasını da gösteriyor” dedi. 


Van'da 2010 yılında yapmaya başladıkları ayine 2015 yılında güvenlik gerekçeleri nedeniyle ara verdiklerini anımsatan Ermeni Patrik Genel Vekili Başepiskopos Aram Ateşyan ise ülkeye ve Van şehrine huzur gelmesiyle birlikte 3 yıl aradan sonra yarın ayin yapacaklarını dile getirdi. 2015 yılından itibaren terör olayları dolayısıyla ibadetlerini yapamadıklarına dikkat çeken Ateşyan, “Van şehrimiz bilindiği üzere tarihi bir şehirdir. Tarihi varlıklarıyla dünyada bir isim. Ancak Van şehrimizi çok iyi tanıtmamız lazım. Bir nevi reklamını çok iyi yapmamız lazım. Sadece Akdamar’da yapılacak ayin döneminde halkın gelmesi gerekmez. Senenin her ayı, her döneminde turistleri yabancıları buraya çekebilmemiz gerekiyor. Çünkü görülmeye değer çok güzel yerler vardır. Yarın da dünyanın her yerinden gelmiş olan Ermeni cemaatimizin üyeleriyle adada huzur içerisinde ayinimizi gerçekleştireceğiz. İnşallah patırtısız, boykotsuz bir ayin gerçekleştiririz. Bizler de huzur içerisinde kendi geldiğimiz yerlere döneriz” diye konuştu. 


Ziyarette Ateşyan’a Episkobos Sahak Maşalyan, Patrik Genel Vekil Yardımcısı Rahip Mağakya Beskisizyan eşlik etti. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

Adalet Bakanlığı’na 20 bin personel alınacak


Van İş İlanları

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Kamuya 2.659 Yeni Personel Alımı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

Sağlık Bakanlığı 3 Bin 658 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı! İşte Detaylar


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Derbi öncesi moral buldu! Beşiktaş 3 puanı 3 golle aldı


Van Spor

Galatasaray, Liverpool’u konuk edecek


Van Spor

Elazığspor: "Hakem maçın gidişatını tamamen değiştirmiştir"


Van Spor

Hakkarili Zehra Özdemir dünya 6’ncısı oldu


Van Spor

Plaj futbolu Adilcevaz etabı sona erdi


Van Spor

Erzincan’da "Avrupa Spor Haftası" pedallarla kutlandı


Van Spor

Erzincanlı milli sporcu badmintonda şampiyon oldu


Van Spor

Konyaspor, Başakşehir'i Sahanında Devirdi: 2-1'lik Galibiyetin Ardındaki Dramatik Anlar


Van Spor

Kadıköy'de Fırtına Gibi Başlangıç: Fenerbahçe Öne Geçti!


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Batman Petrolspor: 2


Van Spor

Yüksekovalı kayakçılar can güvenliği olmayan yollarda ter döküyor


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor berabere kaldı


Van Spor

Genç Yıldız Arda Güler, Madrid Derbisinde Rüzgar Gibi Esti: 11 Dakikada Gol ve Asist


Van Spor

Elazığlı sporcular milli takım seçmelerine davet edildi


Van Spor

Ağrı’da Avrupa Spor Haftası etkinlikleri düzenlendi


Van Spor

Avrupa Cross Snowboard Yarışları 2026’da Erzincan’da!


Van Spor

Galatasaray’dan ligde üst üste 15. galibiyet


Van Spor

Vali Hatipoğlu, başarılı gençlerle bir araya geldi


Van Spor

Speed Skating spor kulübü yönetiminden Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Sporla yükselen şehir Erzincan!


Van Spor

Teknik Direktör Gül, "Eksiklerimizi biliyoruz ve kendi içimizde analiz edip düzeltmek için yoğun çalışıyoruz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ