Van Erciş'te 800 Kişilik Dev İstihdam Kapısı: Tekstil Fabrikasının İlk Harcı Döküldü!

Van Erciş'te dev testil fabrikası için ilk harç.

17.09.2024 10:16:00 0
Van Erciş
Tarih: 17.09.2024 10:30 Güncelleme: 17.09.2024 10:43

Van'ın Erciş ilçesinde büyük bir istihdam projesinin ilk adımı atıldı. 800 kişiye iş imkanı sunacak olan tekstil fabrikasının temel atma töreni, Organize Sanayi Bölgesinde gerçekleştirildi.

Tören'e Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu'nun yanı sıra AK Parti 27. Dönem Van Milletvekili Abdulahat Arvas ve çok sayıda davetli katıldı.

ÜRETİM VE İSTİHDAM VURGUSU

Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu, törende yaptığı açıklamada, fabrikanın bölge insanı için önemli bir istihdam kaynağı olacağını belirtti. "10 bin metrekare alanda yükselecek fabrika tam kapasite çalıştığında yüzlerce insanımız çalışma imkanı bulacak" diyen Kaymakam Karaloğlu, yatırımcıları bölgeye çekmek için gerekli adımların atılacağının altını çizdi.

 

ERCİŞ OSB'YE DOĞALGAZ MÜJDESİ

Karaloğlu ayrıca, bölgedeki Organize Sanayi Bölgesinin eksikliklerine ve bu eksikliklerin giderilmesi planlarına değindi. Erciş OSB'ye doğalgaz getirilmesinin ardından büyük bir talep beklentisi içinde olduklarını ifade etti.

 

YATIRIMCIDAN YÜKSEK ÜRETİM HEDEFLERİ

Yatırımcı Nihat Körpe de fabrikanın büyük hedeflerle yola çıktığını vurguladı. İstanbul Başakşehir'de günlük 11 bin parça üretim yapabilen mevcut fabrikasının ardından, Erciş'te açılacak fabrika ile yıllık 250-260 bin kot üretimi planlandığını belirtti. "400 personelle başlayıp, 800 kişiye kadar çıkma hedefindeyiz" diye konuşan Körpe, üretilen ürünlerin tamamının yurt dışına ihraç edileceğini kaydetti.

 

TEMEL ATMA TÖRENİNDE DUALARLA START VERİLDİ

Erciş'teki tekstil fabrikasının temelinin atıldığı tören, dualar eşliğinde yapıldı. Törene eski AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas'ın yanı sıra iş insanları ve kurum amirleri de katıldı. Bu yatırım, bölgenin ekonomik kalkınmasında büyük bir rol oynayacak gibi görünüyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem