Erciş’te yarım asırdır ekilemeyen araziler ekilme başlandı

Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş ilçesinde yaklaşık yarım asırdır ulaşımı olmayan tarım arazilerine dağ yolu açarak çiftçilerin tarlalarıyla buluşmasını sağladı.

Van Haberleri 30.04.2022 15:18:25 0
Erciş’te yarım asırdır ekilemeyen araziler ekilme başlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.04.2022 15:18

Van Büyükşehir Belediyesi, Erciş ilçesinde yaklaşık yarım asırdır ulaşımı olmayan tarım arazilerine dağ yolu açarak çiftçilerin tarlalarıyla buluşmasını sağladı.

Van’da tarım ve hayvancılığın canlanması ve çiftçilerin maksimum verimliliğe ulaşmasına adına Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar devam ediyor. Sulama kanalları, göletler ve arazi yollarıyla çiftçilerin üretimine katkı sunan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, Erciş ilçesi Zilan bölgesinde bulunan Kardoğan Mahallesi’nde 50 yıldır ulaşım problemi nedeniyle ekilemeyen 4 bin dönüm araziye ulaşım sağladı. Mahalleye 7 kilometre uzaklıkta bulunan, yaklaşık bin 900 rakımda 20 günlük çalışmayla tamamlanan 4 kilometre uzunluğundaki dağ yolu ile çiftçiler arazilerine ulaşarak ekinlerini yapabilecek.

Arazi yolundan ekim yapılacak arsaya ilk ulaşımı sağlayan Mahalle Muhtarı Ali Taş, Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez ve emeği geçenlere teşekkür ederek arazileri yeniden ekinle buluşturmaktan mutluluk duyduklarını belirtti. Araziye yıllardır ulaşım sağlanamadığı için çiftçilerin verim alamadığını söyleyen Muhtar Taş, Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanan çalışmayla araziye dağ yolundan ulaşabileceklerini ifade etti. Taş, ‘‘Bu sene mahalleli olarak Büyükşehir Belediyesine müracaat ettik. Müracaatımız kabul olarak çalışma başlatıldı. Titiz bir çalışmayla arazimize ulaşım sağlayacağımız yol tamamlandı. Çiftçimiz feraha kavuştu. Yaklaşık 40-50 yıllık sorunumuz çok şükür çözüldü. Arazimizde buğday, yonca, yulaf ekeceğiz. Verimli bir arazidir. Mahsulden yana ümitliyiz’’ dedi.

Öte yandan, Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının Kardoğan Mahallesi’nin yanı sıra Karlıyayla, İşbaşı, Hocaali ve Evbeyli mahallelerinde de çalışmaları sürüyor.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzurumspor FK-Manisaspor FK maçının ardından


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 1 - Erciyes 38 FSK: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 2 - Niğde Belediye Spor: 1


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 8 - Manisa FK: 1


Van Spor

Başkan Sekmen’e Erzurum temalı forma


Van Spor

Yeşilyurtspor Teknik Direktörü Murat Yıldırım: "Takım henüz yüzde 60 seviyesinde"


Van Spor

Tahkim Kurulu’ndan 24Erzincanspor dosyalarında karar


Van Spor

Dünya’nın yıldızları Palandöken’de yarışıyor


Van Spor

ETÜ’lü Damla Köse Avrupa Şampiyonasında altın madalya kazandı


Van Spor

Erzurum’da FIS SBX Snowboard Dünya Kupası heyecanı


Van Spor

TFF Futsal Ligi Tatvan Etabı devam ediyor


Van Spor

Iğdır’da öğrenciler floor curling ile tanışıyor


Van Spor

Spor Köyü atletizm pisti inşaatına başlandı


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor: 4 - Keçiörengücü: 2


Van Spor

Muş’ta karate antrenmanları hız kesmeden sürüyor


Van Spor

ETÜ 2026 kış oyunlarının şampiyonu oldu


Van Spor

Oltu’ya dev yatırım: Modern spor salonu için imzalar atıldı


Van Spor

Elazığspor’dan seremoni açıklaması


Van Spor

Kars 36 Spor Başkanı Osman Yaşar Uluman görevi bıraktı


Van Spor

24Erzincanspor ailesi iftar sofrasında buluştu


Van Spor

Elazığspor üst üste 2. kez kazandı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ