Erciş’te öğrencilerden otizme dikkat çeken etkinlik

Van’ın Erciş ilçesinde öğrenciler, otizmli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Van Haberleri 5.04.2022 14:48:25 0
Erciş’te öğrencilerden otizme dikkat çeken etkinlik
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.04.2022 14:48

Van’ın Erciş ilçesinde öğrenciler, otizmli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenledi.

Erciş Kaymakamlığı, Erciş Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gül Bahçesi Anaokulu iş birliği ile otizmli bireylerin toplumda yaşadıkları sorunlara dikkat çekmek amacıyla bir etkinlik düzenlendi. Etkinlikte Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Alhan, öğrencilerle birlikte balon uçurarak ilçe merkezinde yürüyüş yaptı. Öğrenciler, yürüyüşte sloganlar atarak otizme dikkat çekti.

Kaymakam Mehmetbeyoğlu, otizmli bireylerin toplum içerisinde yaşamış olduğu sorunları ön plana çıkarabilmek ve onların toplum içerisinde var olduğunu göstermek anlamında çok kıymetli bir etkinlik yaptıklarını söyledi. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki 14 sınıfta 81 otizmli öğrencinin bulunduğunu kaydeden Kaymakam Mehmetbeyoğlu, "Bu etkinlikte onlarla balonlar uçurduk. Çok mutlu oldum. Çocuklarımızın toplumsal hayatta var olduklarını, hayatın her anlamında onlarla yaşanılabilecek çok şeyin olduğunu göstermek amacıyla bu çok kıymetli bir çalışmaydı. Erciş Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak böyle bir etkinlikte bulunmanın mutluluğunu ve gururunu yaşıyorum. Bu etkinliğin yapılmasında emeği geçen bütün yönetici arkadaşlarıma, öğretmenlerime, evlatlarıma, yönetici arkadaşlarıma, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliğe Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Alhan, bazı kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ