Erciş’te 50 yıllık köprü hasreti sona erdi

Van’ın Erciş İlçesinde Haydarbey , Kadirasker Ve Aşağı Göze Mahallelerinin Yaklaşık 50 Yıldır Beklediği Deliçay Üzerindeki Köprü Tamamlanarak Hizmete Açıldı.

Van Haberleri 5.11.2019 11:26:35 0
Erciş’te 50 yıllık köprü hasreti sona erdi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 05.11.2019 11:26

Van’ın Erciş ilçesinde Haydarbey , Kadirasker ve Aşağı Göze mahallelerinin yaklaşık 50 yıldır beklediği Deliçay üzerindeki köprü tamamlanarak hizmete açıldı.

Haydarbey, Kadirasker ve Aşağı Göze mahallelerinin ulaşımını sağlayan, aynı zamanda bölge halkına ait Deliçay’ın karşı tarafında bulunan yaklaşık 6 bin dönümlük araziye de bağlantı noktası oluşturan Haydarbey Köprüsü, hizmete açılarak bölgede yaşayan herkesin ulaşım riskini ortadan kaldırarak hayatını kolaylaştırdı. Özellikle ilkbahar aylarında ismiyle müsemma azgın ve deli akan akarsulardan biri olan Deliçay, bugüne kadar birçok kişinin boğulmasına sebep olmuş ve ailelere derin acılar yaşatmıştı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, bu hizmetle birlikte yörede yaşayan vatandaşın can ve ulaşım güvenliğinin sağlandığını söyledi. Arvas, “Ulaşım zorlukları nedeniyle Deliçay’ın karşı tarafında bulunan arazilerini işleyemeyen çiftçiler, bu verimli toprakları atıl durumda bekletiyorlardı. Akarsuyun kenarında bulunan ve ulaşım sorunu çözülen bu verimli araziler, inşallah bundan sonra tarıma kazandırılacak ve bu bölgede üretim artacaktır” dedi.

Haydarbey Mahalle Muhtarının gayretleri doğrultusunda, teklif ve talep ettikleri Haydarbey Köprüsü’nün 2019 yılı başlarında Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü tarafından taşkın ve koruma tesisi onarımı kapsamına alınarak ekim ayında tamamlandığını kaydeden Abdulahat Arvas, “8 metre genişliğinde, 40 metre uzunluğunda ve 5 metre yüksekliğinde yapılan Haydarbey Köprüsü’nde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

1976 yılında Erciş’in Yukarı Çınarlı ve Kasımbağı mahallelerine ait arazilere sulama imkanı sağlayan ve taşkın sulardan korumak amacıyla inşa edilen kanalın, zaman içinde tahrip olarak işlevini yitirmiş ve dolayısıyla bu bölgedeki elverişli tarım arazilerinin zarar görmeye başladığını söyleyen Arvas, şöyle dedi:

“Bu bölgede hem çiftçilerimizi hem de elverişli tarım topraklarını müşkül durumdan kurtarmak amacıyla yine Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğümüz, taşkın ve koruma tesisi onarımı kapsamına 800 metre uzunluğundaki kanalı yenileyerek çiftçilerimizin hizmetine sunmuştur. Erciş genelinde çok uzun yıllardır ihmal edilen kanal ve drenaj temizliği konusunda DSİ ile birlikte 2019 yılında bir seferberlik başlattık. Projelendirilmiş ve programlanmış hedefler doğrultusunda bu yıl işlerin yüzde 40’ı tamamlandı. Mevsim şartları nedeniyle ara verdiğimiz kanal ve drenaj temizliğine inşallah 2020 yılının ilkbaharında tekrar başlayacağız. Bu konuda duyarlılık gösteren ve işbirliği yapan bütün DSİ teşkilatına, muhtarlarımıza ve vatandaşlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum.”

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ