Ercişli İş İnsanı Halis Bahçe'den krize rağmen yatırım atağı

Van’ın Erciş ilçesinde İş İnsanı Halis Bahçe tarafından 100 daireli ‘Halis Bahçe Şehir Yaşam Konutları’nın temeli düzenlenen törenle atıldı.

Van Haberleri 14.08.2018 18:41:23 0
Ercişli İş İnsanı Halis Bahçe
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 14.08.2018 18:41

Camikebir Mahallesi Gazi Sokak’ta 20 bin 500 metrekare alan üzerine yapılan inşaatın temeline harcı Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar bıraktı. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende açılış konuşmasını yapan Ercişli İş İnsanı Halis Bahçe krize rağmen yatırım yapmaya devam edeceklerini belirtti. Büyüyen ve gelişen Erciş’te konut ihtiyacının her geçen gün arttığına da dikkat çeken Bahçe, ‘’Malumunuz 2011 Erciş Depremi sonrasında ilçemizde konut alanında ihtiyaç gözlenmektedir. Ercişli bir iş adamı olarak arz talep dengesi paralelinde ilçemizin kalkınması gelişmesi adına ‘Halis Bahçe Şehir Yaşam Konutları ‘’ismiyle 5 bloktan oluşan ve içinde kapalı otopark, eğlence ve dinlenme alanlarının da olduğu 100 dairelik bir yatırımı ilçemize kazandırmanın onurunu yaşıyorum. Allah nasip ederse bu projelerimizin devamı da gelecektir. Diyorlar ki, efendim ülkede kriz var. Bu ve benzeri yüzlerce kriz olsa da bizler ülkemize, ilçemize yatırım yapacağız. Bu memleketi hep birlikte kalkındıracağız’’ dedi. 


Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar ise konuşmasında iş insanı Halis Bahçe’yi yaptığı yatırımdan ötürü tebrik ederek, ‘’Cumhurbaşkanımızın talimat ve yakından takipleriyle bizler devlet olarak, belediye olarak Erciş’te elimizden geldiğince bir yenileme faaliyeti içerisinde bulunmaktayız. Buna muhakkak suretle yerli sermayemizin, iş adamlarımızın, sanayicimizin, esnafımızın katkıda bulunması gerekiyor. Bu açılışılar bir yandan iş adamlarımızın bizim bu yenilenmeye, kalkınmaya eşlik etmesinin göstergesi, bir yandan da Erciş’te yeniden yaşanan umutların, geleceğe güvenin aynı zamanda sembolleridir. Halis bey biraz önce mükemmel bir şekilde ifade ettiler. Ülkede kriz var diye hiç birimiz geri durmayacağız. Bir vatanımız, bir ülkemiz, bir devletimiz var. Bu millet, bu memleket çok kriz gördü, çok sıkıntı gördü, çok savaş gördü, çok hain gördü, çok düşman gördü ama Allah’a şükür dün olduğu gibi bugün de, anlının akıyla bu işin içerisinden çıkacaktır. Tabi savaşlar daima kanla yapılmaz, cephelerde yapılmaz. Savaşlar ekonomiyle, psikolojiyle, sosyolojiyle olur. Anlaşılan o ki, bizim bu savaşı milletçe başka yöntemlerle hal etmemiz lazım. Nedir bu yöntemler, işte kalkınmadan, yatırımdan, istihdamdan geri durmama. Kendini bu memleketin sahibi olarak görmektir. Kendini bu geminin bir parçası olarak görmektir. Ve elindeki bütün ekonomik imkanları Cumhurbaşkanımızın, devletimizin çizdiği çizgi doğrultusunda bu savaştan çıkabilme uğuruna kullanmalıdır. Biraz önce içeride konutların animasyonunu izledik. Gerçekten modern anlamda insanların rahatça yaşayabileceği harika bir site oluşturuyor Halis Bey. Kendisini yürekten kutluyorum’’ şeklinde konuştu. 


Konuşmaların ardından, dualar ve kurban kesimi eşliğinde Kaymakam Yaşar ve davetliler inşaat alınana geçerek konutların yapımına harç bırakırken, konutların yapımında 100 kişinin istihdam edildiği ve inşaata 25 milyon TL’lik paranın harcanacağı kaydedildi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

Fenerbahçe - Galatasaray Derbisi Tarih Yazıyor: İşte 404. Randevunun Tüm Detayları ve İstatistikleri!


Van Spor

Ligde istikrarsız sonuçlar alan Malatya Yeşilyurtspor, zirveden uzaklaşıyor


Van Spor

Başkan Şerifoğulları: "Elazığspor’un yanında olmaya devam edeceğiz"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ