Erciş Belediyesi'nde tarihi toplu iş sözleşmesi imzalandı

HAK-İŞ Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası ile Erciş Belediyesi arasında bir süredir devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşma ile sonuçlanarak imzalandı.

Van Haberleri 14.09.2020 13:49:35 0
Erciş Belediyesi'nde tarihi toplu iş sözleşmesi imzalandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Erciş Kaymakamlığı toplantı salonunda gerçekleşen Toplu İş Sözleşmesi İmza töreni Erciş Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu, Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, Erciş Belediye Başkan Yardımcısı Hikmetullah Yiğit, Erciş Belediyesi Mali Hizmetler Müdür Vekili Nagihan Ekim, Hizmet-İş Sendikası İşyeri İşçi Temsilcisi Yakup Yüksek ve sendika yönetim kurulu üyelerinin katılımlarıyla gerçekleşti.

Toplu iş sözleşmesi imza töreninde konuşan Hizmet-İş Sendikası Van Şube Başkanı Abdullah Efeoğlu, “Erciş Belediyesi Başkan Vekilliğine atandığı günden bu yana halka hizmet etmeyi kendine borç bilen tam bir devlet terbiyesi taşıyan ilçenin her mahallesine, her köyüne, her sokağına hizmet götüren durmak yorulmak bilmeyen, Belediyenin malını beytül mal olarak görüp koruyan ve kollayan bir anlayışla hizmet veren Sayın Belediye Başkan Vekilimizi canı gönülden tebrik ediyor saygılarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Tarihi bir sözleşmeye şahitlik ettiklerini belirten Başkan Efeoğlu, “Erciş Belediyesinde bu güne kadar kişilere özel sözleşmeler yapılmış, kimsesiz gariban işçiye hak alınmamıştı. Ama bu gün özellikle çalışan, emek veren ve bütün işçiyi kapsayan bir sözleşmeye imza atan ve bu sözleşmeyi yapmamıza katkı sunan kimsesizlerin kimsesizi, haksızlığa ve adaletsizliğe kayıtsız kalmayan sayın Kaymakamımıza sonsuz teşekkürlerimi arz ediyorum. Toplu İş Sözleşmesinde Belediyenin şartlarını zorlayarak çalışanlarına en güzel, en adaletli sözleşmeyi vermeye gayret gösterdiklerine bizzat şahit olduk. Bu sözleşme çok zordu. Çünkü çalışanlar arasında gerçekten geçmişten bu yana süre gelen büyük bir adaletsizlik vardı. Ama Sayın Kaymakamımızın adaletli düşüncesinden dolayı kolaylaştı. İşçi kardeşlerim ve biz her zaman sayın kaymakamımızın duacısı olacağız inşallah. Bu sözleşmenin Erciş Belediyemize, üyelerimize ve sendikamıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

Erciş Kaymakamı Nuri Mehmetbeyoğlu ise, “Belediyemizin imkanları dahilinde işçilerimizin haklarında bir dizi iyileştirme yaptık. İlk günden itibaren toplu iş sözleşmesi komisyonunda görev alan belediye yetkililerine ve sendika yetkililerine emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Sözleşmemizin tüm emekçilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem