Tarih: 18.10.2024 10:54

Van Erçek Gölü'nde Avlanabilir Su Ürünlerinin Kira İhalesi Açılıyor

Facebook Twitter Linked-in

Van İpekyolu İlçesi sınırlarında bulunan devlet kontrolündeki Erçek Gölü, 11.020 hektarlık su ürünleri avlak sahası, Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğe dayalı olarak 5 yıllığına kiralanacak. Van İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, gölün avlanma hakkı, 2886 Sayılı İhale Kanunu'na göre ihale usulü verilecek. Kiraya verilecek alan içerisinde önemli bir balık popülasyonu da göz önünde bulunduruldu.

ERÇEK GÖLÜ'NDEKİ SU ÜRÜNLERİ İSTİHSAL HAKKI KİRALANIYOR

Erçek Gölü'nde stok tespiti yapıldı ve yıllık 183 bin 445 kilogram avlanabilir su ürünü belirlendi. Bu stoka dayanarak su ürünleri avlama hakkı, ilk yıl için belirlenen 236 bin 569 TL (KDV hariç) muhammen bedelle 5 yıl süresince kiraya çıkarılacak. Kira bedeli tek seferde ödenecek.

İHALE İÇİN BAŞVURU ŞARTLARI BELİRLENDİ

İhaleye katılmak için gerekli idari şartname ve gerekli belgeler, Van Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından belirlenmiş durumda. İstekliler, belgeleri ile birlikte ve noter onaylı teknik şartnameyi imzalayarak 24 Ekim 2024 Perşembe günü saat 14:00'te müdürlüğün toplantı salonunda hazır bulunmalı.

BALIKÇILAR İÇİN BÜYÜK FIRSAT: ERÇEK GÖLÜ İHALESİ

Erçek Gölü ve çevresi, özellikle Van Balığı gibi önemli su ürünlerine ev sahipliği yapıyor. Gölün kira ihalesi, Van İl Tarım ve Orman İl Müdürlüğü toplantı salonunda 24 Ekim 2024 tarihinde gerçekleştirilecek. Ayrıca gölde avlanılabilir özgün balık türü olan İnci Kefali'nin (Alburnus tarichi) avlanma hakkı da kiraya verilecek. İlk yılın kira bedeli KDV hariç olarak 236.569,00 TL olarak belirlendi ve bu bedelin %3'ü olan 7.097,50 TL geçici teminat olarak alınacak.

DETAYLI İHALE ŞARTLARI VE ÖNCELİKLER İLAN EDİLDİ

İhale şartnamesindeki detaylar ve öncelik sırasına göre kiralanacak kuruluşlar belirtildi. İlk etapta avlak alanına komşu yerleşim birimlerindeki, en az beş yıllık deneyime sahip kuruluşlara pazarlık usulüyle kiralama yapılacak. Eğer bu kuruluşlar tarafından talep gelmezse, alan il ve ilçe sınırları içerisindeki diğer su ürünleri faaliyeti gösteren kuruluşlara pazarlık usulüyle kiraya verilecek. İhale 24 Ekim 2024 tarihinde yapılacak olup herhangi bir aksilik durumunda ikinci ihale ise 08 Kasım 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir.

Kaynak: Van Postası Gazetesi




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —