Van Emniyeti'nin Vatandaşlara "Narko-Bilinç" Aşılama Harekâtı Hız Kazandı!

Van'da Uyuşturucuya Karşı Eğitim Seferberliği başlatan Van Emniyet Müdürlüğü, vatandaşlara "Narko-Bilinç" aşılama harekâtına hız kazandırdı.

Van Haberleri 5.07.2024 17:47:00 0
Van Emniyeti
Tarih: 05.07.2024 17:50

EKİPLER UYUŞTURUCUYLA MÜCADELEYE DEVAM EDİYOR

Van'da, uyuşturucuyla mücadelenin önemli ayaklarından biri olan eğitim çalışmaları aralıksız bir şekilde yürütülüyor. Bu önemli görevi üstlenen Van İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, hem vatandaşları narkotik madde konusunda detaylıca bilgilendiriyor hem de sürekli güncellenen eğitim programlarıyla halkı aydınlatmaya devam ediyor.

FARKINDALIK İÇİN YOĞUN EĞİTİM DÖNEMİ

Bilgilendirme faaliyetlerinin ayrıntılarına dair bir açıklama yapan yetkililer, 26 Haziran ile 2 Temmuz tarihlerinde gerçekleşen etkinlikleri aktardı. Bu süre zarfında İpekyolu, Tuşba ve Edremit gibi birçok ilçede çeşitli organizasyonlar düzenlendiği bildirildi. Eğitim ve bilgilendirme faaliyetleri, 26 Haziran Uluslararası Uyuşturucu Kullanımı ve Kaçakçılığı ile Mücadele Günü'ne özel olarak daha da yoğunlaştırılmıştı. Van AVM, Cumhuriyet Caddesi, Kazım Karabekir Caddesi gibi yoğunluklu bölgeler başta olmak üzere birçok iş yeri ziyaret edilerek, toplamda bin 433 vatandaşa ulaşıldığı belirtildi. Bu ziyaretlerde narkorehber faaliyetleri, narkonokta ve metamfetaminle mücadele fotoblok eğitimi gibi çeşitli projeler kapsamında halk bilgilendirildi ve farkındalık yaratılmaya çalışıldı.

VAN İL EMNİYETİ'NDEN BÜTÜNCÜL ÇALIŞMALAR

Uyuşturucuyla mücadelede bilgi ve farkındalığın önemi her geçen gün artarken, Van İl Emniyet Müdürlüğü'nün gerçekleştirdiği bu tür eğitimlerin etkisi tartışılmaz bir öneme sahip. Sürdürülen eğitim seferberliği ile hem uyuşturucu maddelerin zararları konusunda vatandaşların bilinçlenmesi hedefleniyor hem de potansiyel tehlikelere karşı halkın gözleri açılıyor. Uyuşturucuyla mücadelede bilgilendirmenin yanı sıra halka yakın noktalarda yapılan bu etkinliklerle, alınabilecek önlemlerin de daha iyi kavranması sağlanmaktadır.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem