Elkatmış’tan Vanlı annelere bağımlılıkla mücadele çağrısı

Vangölü TV ekranlarında yayınlanan Hayatın İçinden Programı hayata dair her şeyi izleyiciyle buluşturuyor. Programın bu haftaki konukları, Van il Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şube müdürlüğünde görevli polis memuru Mehmet Ali Elkatmı

Van Haberleri 16.02.2022 01:08:41 0
Elkatmış’tan Vanlı annelere bağımlılıkla mücadele çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Uyuşturucu maddenin kullanımında özellikle tercih edilen birkaç maddenin olduğunu söyleyen Elkatmış; “alüminyum folyo, sigara sarma kağıdı, tek kullanımlık parfüm şişesi, eski tasarruf olmayan sarı ampullerin cam kısmı, laboratuvarlarda kullanılan huni şeklindeki cam ve aletler kullanıyorlar. Uyuşturucu madde kullanıcıları yakılarak dumanı solunarak maddeyi alıyorlar.
 Özellikle annelere şunları söylüyoruz. Oğlunuzun, kızınızın ya da eşinizin cebinde durduk yere bir alüminyum folyo, sigara kâğıdı ve laboratuvar hunisi ve tek kullanımlık parfüm şişesi görürseniz onun uyuşturucu madde kullanıcısı olduğundan şüphelenen bilirsiniz. Her anne kızın ya da oğlunu elbisenin yıkarken ceplerine bakmalıdır” şeklinde ifade etti.  
SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan psikolog Yunus Aydemir ise;
“Aile kaliteli bir birliktelik yaşıyorsanız zaten çocuğunu süreçlerde gitmesini engellemiş oluyor. Küçüklüğünde itibaren kaliteli bir destek alan çocuklar sağlıklı bir ruh sağlığına sahip oluyorlar. Alkol ve madde kullanılan torbacı, satıcı ve içici gibi tabir edilen kişilerle de arkadaş olmuyorlar. Bu konuda aile bireylerin oldukça beraber zaman geçirmesi gerekiyorlar. Çocukları ceplerine bakıldığında hangi materyaller olduğunu dikkat edilmelidir.
 Psikoloji olarak boyutuna bakıldığında evde yalnız bir zaman geçiyorsa eve geç geliyor ya da artık eve gelmeme başlamışsa ve iletişim kopukluğu başlamışsa annenin bunlara dikkat edilmelidir. Eğer kişi kendisini içe çekiyorsa ya da kapanıyorsa aile iletişim kurmuyorsa sürekli odasına kapanıyorsa, gözbebeklerini büyümesi ve küçülmesi zaman yada gribal enfeksiyon hali yaşıyormuş gibi durumlar sürekli ağrısın sızısın olması gibi durumlarda madde kullandığını dair şüphe gösterir” dedi.


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem