Ekrem Arlı, 'Rekabet kötülükte değil hizmette olmalı'

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı Ekrem Arlı, esnaf meslek odaları seçimlerinde aday olanların bir birlerini kötülemek yerine hizmete yönelik projeler üzerinden demokratik bir yarış sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Van Haberleri 18.08.2017 16:15:13 0
Ekrem Arlı,
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı Ekrem Arlı, esnaf meslek odaları seçimlerinde aday olanların bir birlerini kötülemek yerine hizmete yönelik projeler üzerinden demokratik bir yarış sergilenmesi gerektiğine dikkat çekti. 


Van Bakkallar ve Manavlar Odası Başkan adayı Ekrem Arlı, esnaf meslek odalarının seçimleri ile ilgili önemli bir açıklama yaptı. 

Arlı açıklamasında şunlara değindi; 

Basına ve Kamuoyuna

Esnaf Meslek Odalarının seçimleri ile alakalı önemli gördüğüm bazı hususları siz değerli halkımızla paylaşmayı bir görev olarak görüyorum.


Bilindiği gibi bütün Esnaf Meslek Odaları 5362 sayılı kanuna tabidir ve bu yasanın 9.Maddesinin B-fırkası gereği yönetim ve denetim organları 4 yılda bir seçilir.


Son yapılan Esnaf Meslek Odaları seçimlerinin tarihine baktığımızda, önümüzdeki 2018 yılının ilk 3 ayı (01 OCAK – 31 MART 2018 Tarihleri arasında) içerisinde yeniden bütün Esnaf Meslek Odalarının YÖNETİM ve DENETİM SEÇİMLERİNİN yapılacağını beklemekteyiz.


Bu durumu göz önüne alarak özellikle ilimizde yapılması beklenen Esnaf Meslek Odaları Seçim çalışmalarına her ne kadar bütün Odalara Başkan Adayları çıkmamış ise de bazı ESNAF ODALARININ Başkan ve Başkan Adaylarının başladıklarını görüyoruz
Bu çalışmalarda yapılan bazı yanlışlıkları sizlerle paylaşmak istiyorum. Gördüğümüz kadarıyla bazı Oda Başkanları ve rakipleri çalışmalarını yasal ve etik olmayan zeminlerde yürütmektedirler. Bu durumun kazananı olmayacağı gibi kaybedeni ilimiz esnafı olacağını belirtmekte fayda mülahaza ediyorum. Bunun için gerek mevcut görevi başında olan Esnaf Meslek Odası Başkanlarına, gerek Başkan Adaylarına birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum.


Halen Görevi başında bulunan Oda Başkanlarının, varsa dün olduğu gibi bugün de çalışmalarına devam etmesi gerektiğini, esnafın YIĞIN HALİNE GELMİŞ SORUNLARINA ÇÖZÜM için çalışma beklentisi içerisinde olduklarının bilincinde olduklarını umuyorum. Bu anlamda şimdiye kadar yapmış oldukları ve kalan süre içerisinde yapacakları çalışmaları esnafımızın takdirle karşılayacaklarını belirtmek istiyorum. Aynı zamanda, halen görevi başında bulunan Esnaf Meslek Odası Başkanları, seçimle yönetime geldikleri gibi seçimle de gidebileceklerini unutmamalıdırlar. Onun için kendilerine rakip ve kendi odasına başkan adayı olan arkadaşlarını kesinlikle kötüleme ve karalama şekliden üyelerine anlatmamalıdırlar diye düşünüyorum. Hakeza tekrar görev isterken varsa yaptıkları icraatlarını ve bundan sonra tekrar göreve geldiklerinde yapmak istedikleri projelerini anlatmaları kendilerine değer katacaktır. 


Başkan adaylarına gelince aynı şekilde mevcut oda başkanlarını kötüleyerek karalama yapmadan NEDEN GÖREVE TALİP OLDUKLARINI, YAPILMASI GEREKTİĞİ HALDE YAPILMAMIŞ ve GÖREVE GELDİKLERİNDE YAPMAK İSTEDİKLERİ PROJELERİNİ, BEKLENTİLERİNİ VE ESNAFIN SORUNLARINA GETİRECEKLERİ ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ anlatmaları en doğrusu olacaktır diye düşünüyorum.


Bu konuda bir önerim de ilimizde 19 Esnaf Meslek Odasını bünyesinde barındıran VAN ESNAF ODALARI BİRLİĞİNİN (VESOB) bütün ESNAF MESLEK ODASI BAŞKANLARINI ve BAŞKAN ADAYARINI bir araya getirip bir toplantıyla ilimizin, en önemlisi de esnafımızın bu sıkıntılı süreçten süratle çıkması için çalışma başlatması ve seçimlerde esnafın kazançlı çıkabilmesi için yapılması gerekenleri, tarafların çalışmalarını yasal ve etik değerler çerçevesinde yapmalarının gereğini anlatmasını uygun görüyorum. Umarım bu önerimiz dikkate alınır ve gerçekleşir. 


Ünlü yazar İvan Burnell’in ‘’ Hayatınız boyunca bir kurban olmak zorunda değilsiniz. Tam şu anda ne olduğunuz, geçmişte ki seçimlerinizin bir sonucudur. Ne olacağınız ise bundan sonra yapacağınız seçimlere bağlıdır.’’ Sözünü hatırlatır, Bu nedenlerden dolayı seçimlerin kaybedeni olmayacağını ve kazananın Esnafımız olacağını unutmamalıyız diyor, önümüzdeki süreçte yapılacak seçimlerin ilimiz esnafı adına hayırlara vesile olmasını diliyorum.