Edremit’ten ‘Van Gölü Temiz Kalsın, Kirletilmesin’ çağrısı

Van Gölü’nün Kirliliğine Dikkat Çekmek İçin Türkiye’nin Farklı İllerinden Gelen Gönüllü Bisikletçiler, Edremit Belediyesinin Ev Sahipliğinden ‘van Gölü Temiz Kalsın, Kirletilmesin’ Mesaj Verdiler.

Van Haberleri 22.07.2019 16:08:59 0
Edremit’ten ‘Van Gölü Temiz Kalsın, Kirletilmesin’ çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.07.2019 16:08

Van Gölü’nün kirliliğine dikkat çekmek için Türkiye’nin farklı illerinden gelen gönüllü bisikletçiler, Edremit Belediyesinin ev sahipliğinden ‘Van Gölü Temiz Kalsın, Kirletilmesin’ mesaj verdiler.

Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezi ile Van Gölü Aktivistleri Derneği işbirliğiyle düzenlenen ‘2. Ulusal Van Denizi Bisiklet Şenliği’, İpekyolu ilçesinde start aldı. İlk varış noktası olan Edremit ilçesine gelen gönüllü bisikletçiler, burada Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’ın ev sahipliğinde ağırlandılar. Türkiye’nin farklı illerinden katılım sağlayan 130 gönüllü bisikletçi, Edremit Kent Meydanı’nda Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ile birlikte gelerek ‘Van Gölü Temiz Kalsın, Kirletilmesin’ sloganıyla mesaj verdi.

“Bunun en önemli ayağı altyapıdır”

Başlatılan etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, Van Denizi’nin Allah’ın bir nimeti olduğunu belirtti. Farkındalık ve duyarlılık oluşturan bu tür hareketleri desteklediklerini ve içerisinde yer almaktan geri kalmadıklarını ifade eden Başkan Say, “Bu anlamda icraat yapacak adımlar atmamız lazım. Bunun en önemli ayağı da altyapıdır. İleri biyolojik arıtma tesisi faaliyete geçtiği zaman ve Edremit’in de altyapı sorunu çözüldüğünde bu kirlenme büyük bir oranda azalacaktır. Her yaş grubunun yer aldığı misafirlerimizle birlikte Van Gölü’nün de inşallah farkındalığını oluştururuz ve bu mirası sonraki kuşaklara ter temiz bırakırız” dedi.

“Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması gerekiyor”

Grup adına konuşan Van Gölü Aktivistleri Derneği Başkanı Erdoğan Özel ise, Van Gölü Bisiklet Festivali kapsamında Edremit’e vardıklarını belirtti. Amaçlarının Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen 130 katılımcıyla Van Gölü’nün maviliğine ve güzelliğine dikkat çekerek, göl etrafında yaşayanların ne güzel bir değere sahip olduklarını göstermek olduğunu ifade eden Özel, “Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Avrupa Birliği (AB) Bilgi Merkezinin destekleriyle organize ettiğimiz bu etkinliğimiz 5 gün 5 gece sürecek. Bu anlamda Edremit Belediyesi bize her konuda destek çıktı. Başkanımıza teşekkür ediyoruz. Başkanımızın da projelendirdiği, emek verdiği projesini destekliyoruz. Bu anlamda Van Gölü Koruma Kanunu’nun çıkarılması gerekiyor. Çünkü gölümüz kapalı bir havza, kirliliğe doğru gidiyor. O anlamda bu kanunun çıkması son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.

Van TSO Avrupa Birliği Bilgi Merkezi Koordinatörü Kerem Oruç da, sözlerine ev sahipliğinden dolayı Edremit Belediyesine ve Edremit Belediye Başkanı İsmail Say’a teşekkür ederek başladı. Van Denizi’nin dedelerinden kendilerine miras olarak kaldığını ifade eden Oruç, “Bizlerde çocuklarımıza miras bırakacağız. Dolayısıyla Van Gölü’nün korunması ve kollanması için yapılan her etkinlik bir değerdir. Bizde bunu önemsediğimiz için bu çalışmanın içerisindeyiz” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından toplu hatıra fotoğrafının çektirilmesiyle birlikte Türkiye’nin farklı illerinden gelen gönüllü bisikletçiler, Van Gölü kirliliğine dikkat çekmek için ikinci varış noktalarını gitmek üzere pedal çevirdiler.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ