Van Edremit'teki Uygulama Oteli depremzedelere kucak açtı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyamanlı depremzedeler, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Otelinde misafir ediliyor.

Van Haberleri 21.02.2023 15:39:00 0
Van Edremit
Tarih: 21.02.2023 15:53 Güncelleme: 21.02.2023 17:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyamanlı depremzedeler, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Otelinde misafir ediliyor. 

77'i çocuk olmak üzere 190 depremzedenin misafir edildiği otelde, çocuklar için özel oyun alanı oluşturuldu. Ayrıca Otelimizde depremzedelere sabah açık büfe kahvaltı, öğlen ve akşamları da 3 çeşit yemek veriliyor. 

 

Uygulama Oteli bünyesinde 18 çocuk için kreş ve ana sınıfı oluşturulmuştur. Depremin ilk 6 günü boyunca Malatya’ya her gün Uygulama Oteli fırınından 40.000 adet ekmek gönderildi.

 

Uygulama Oteline yerleşen Gaziantep'ten gelen Sakine Şevli isimli vatandaş depreme uykudayken yakalandıklarını ifade ederek, "Oğlum ve torunlarım evdeydi. Herkes gibi uykuda yakalandık. Çok şiddetli bir sarsıntıyla uyandık. Çok dehşet verici bir şeydi. Çok korktuk. Rabbim kimseye göstermesin" dedi.

 

"Her ihtiyacımız burada karşılanıyor"
Depremden hemen sonra Uygulama Oteline yerleştirildiklerini aktaran Şevli, "Burada bize çok iyi bakıyorlar. Her ihtiyacımız burada karşılanıyor. Özlemle beklediğimiz kardeşlik bağı, kenetlenme çok güzel. Keşke her zaman böyle olabilsek. Pandemi döneminde önceki muhabbeti, önceki birlikteliği maalesef kaybetmiştik. İster komşuluk ilişkileri olsun ister misafirperverliği olsun var olanı da yitirmiştik. Ama Rabbim sanki hatırlatıcı bir şekilde, insanları birbirine daha çok kenetledi, daha çok bağladı. 'Her şerde bir hayır vardır' diyoruz ya, bundaki hayır da böyle oldu. İnsanların kenetlenmesi oldu. Rabbim bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

 

"Allah devletten yüz bin kere razı olsun"
Malatya'dan apar topar geldiklerini belirten Ayşe Altındağ isimli depremzede ise iki depreme de içerdeyken yakalandığını vurgulayarak, "Saat 04.00 sıralarında uyandım. Uyanmamla birlikte yer sallandı. İkinci depremde yine içerdeyken yakalandım. Ben şehit eşiyim ve tek başıma yaşıyorum. Evlerimiz hasar gördü. Ben razıyım, Allah devletten yüz bin kere razı olsun" dedi.

Gaziantep Şahinbey bölgesinden gelen Kenan Özel isimli vatandaş da, "Depremin durmasını bekledik durmadı. Biz de buraya geldik. Burada bizlerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

 

Depremzede çocuğa doğum günü sürprizi
Ailesiyle Gaziantep'ten Van'a gelen 13 yaşındaki Asmin Sertkal'a, misafir edildiği Uygulama Oteli'nde doğum günü sürprizi yapıldı.

İl-İlçe yönetimi ve otel çalışanları tarafından Sertkal ve diğer çocuklar için hazırlanan yaş pasta kesildi. Burada Milletvekili Abdulahat Arvas, Kaymakam Yücel Erdem, Belediye Başkanı Av. İsmail Say ve yöneticiler diğer çocuklarla birlikte pasta keserek Sertkal'ın doğum gününü kutladı.

 

Büyük mutluluk yaşayan Sertkal, "İlk defa evimden uzakta doğum günü kutladım. Daha önce akrabalarımla kutluyordum. Bu kez başka yerde başka insanlarla beraber kutladım. Herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Genç’e 750 kişilik yeni spor salonu


Van Spor

Elazığ paletli yüzme yarışlarında dünya 3.’sü oldu


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi resmen başladı


Van Spor

25 Mart Spor Kulübü için tek yürek oldu


Van Spor

24Erzincanspor’da mali kriz büyüyor: Futbolcular alacakları için dava açtı


Van Spor

Genç sporcular sahada: Voleybol İl Birinciliği finali devam ediyor


Van Spor

Maça çıkmayan Yeni Malatyaspor, PFDK’ya sevk edildi


Van Spor

Ağrı Gençlik Merkezi’nden anlamlı buluşma


Van Spor

Elazığspor’da Adem Çağlayan dönemi


Van Spor

Bitlis 1916’dan dikkat çeken performans


Van Spor

Şampiyonluk kupası Şehriban Günata’nın


Van Spor

Elazığspor’dan Mustafa Sarıgül’e veda


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Muş SK: 1- Konyaspor: 4


Van Spor

Avrupa üçüncüsü Curling Milli Takımı’ndan Çakmur’a ziyaret


Van Spor

Elazığ’da basketbol turnuvası tamamladı


Van Spor

Erzurum ETÜ Atıcılık takımı Mersin’de birinci oldu


Van Spor

Elazığspor’da Sarıgül dönemi sona erdi


Van Spor

Aşkale İbrahim Polat Ortaokulu il müsabakalarında ikincilik elde etti


Van Spor

380 sporcu Okul Sporları Oryantiring Yarışması’nda ter döktü


Van Spor

Çakmur’dan olimpiyat fatihine kutlama


Van Spor

Elazığ’da yarı olimpik yüzme havuzu inşaatı başladı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ