Van Edremit'teki Uygulama Oteli depremzedelere kucak açtı

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyamanlı depremzedeler, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Otelinde misafir ediliyor.

Van Haberleri 21.02.2023 15:39:00 0
Van Edremit
Tarih: 21.02.2023 15:53 Güncelleme: 21.02.2023 17:18

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde evleri hasar gören Kahramanmaraş, Gaziantep, Malatya, Adıyamanlı depremzedeler, Van'ın Edremit ilçesindeki Uygulama Otelinde misafir ediliyor. 

77'i çocuk olmak üzere 190 depremzedenin misafir edildiği otelde, çocuklar için özel oyun alanı oluşturuldu. Ayrıca Otelimizde depremzedelere sabah açık büfe kahvaltı, öğlen ve akşamları da 3 çeşit yemek veriliyor. 

 

Uygulama Oteli bünyesinde 18 çocuk için kreş ve ana sınıfı oluşturulmuştur. Depremin ilk 6 günü boyunca Malatya’ya her gün Uygulama Oteli fırınından 40.000 adet ekmek gönderildi.

 

Uygulama Oteline yerleşen Gaziantep'ten gelen Sakine Şevli isimli vatandaş depreme uykudayken yakalandıklarını ifade ederek, "Oğlum ve torunlarım evdeydi. Herkes gibi uykuda yakalandık. Çok şiddetli bir sarsıntıyla uyandık. Çok dehşet verici bir şeydi. Çok korktuk. Rabbim kimseye göstermesin" dedi.

 

"Her ihtiyacımız burada karşılanıyor"
Depremden hemen sonra Uygulama Oteline yerleştirildiklerini aktaran Şevli, "Burada bize çok iyi bakıyorlar. Her ihtiyacımız burada karşılanıyor. Özlemle beklediğimiz kardeşlik bağı, kenetlenme çok güzel. Keşke her zaman böyle olabilsek. Pandemi döneminde önceki muhabbeti, önceki birlikteliği maalesef kaybetmiştik. İster komşuluk ilişkileri olsun ister misafirperverliği olsun var olanı da yitirmiştik. Ama Rabbim sanki hatırlatıcı bir şekilde, insanları birbirine daha çok kenetledi, daha çok bağladı. 'Her şerde bir hayır vardır' diyoruz ya, bundaki hayır da böyle oldu. İnsanların kenetlenmesi oldu. Rabbim bir daha yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

 

"Allah devletten yüz bin kere razı olsun"
Malatya'dan apar topar geldiklerini belirten Ayşe Altındağ isimli depremzede ise iki depreme de içerdeyken yakalandığını vurgulayarak, "Saat 04.00 sıralarında uyandım. Uyanmamla birlikte yer sallandı. İkinci depremde yine içerdeyken yakalandım. Ben şehit eşiyim ve tek başıma yaşıyorum. Evlerimiz hasar gördü. Ben razıyım, Allah devletten yüz bin kere razı olsun" dedi.

Gaziantep Şahinbey bölgesinden gelen Kenan Özel isimli vatandaş da, "Depremin durmasını bekledik durmadı. Biz de buraya geldik. Burada bizlerin tüm ihtiyaçları karşılanıyor. Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.

 

Depremzede çocuğa doğum günü sürprizi
Ailesiyle Gaziantep'ten Van'a gelen 13 yaşındaki Asmin Sertkal'a, misafir edildiği Uygulama Oteli'nde doğum günü sürprizi yapıldı.

İl-İlçe yönetimi ve otel çalışanları tarafından Sertkal ve diğer çocuklar için hazırlanan yaş pasta kesildi. Burada Milletvekili Abdulahat Arvas, Kaymakam Yücel Erdem, Belediye Başkanı Av. İsmail Say ve yöneticiler diğer çocuklarla birlikte pasta keserek Sertkal'ın doğum gününü kutladı.

 

Büyük mutluluk yaşayan Sertkal, "İlk defa evimden uzakta doğum günü kutladım. Daha önce akrabalarımla kutluyordum. Bu kez başka yerde başka insanlarla beraber kutladım. Herkese teşekkür ederim." dedi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem