Edremit'te yap işlet devret modelleri başlıyor

Van’ın merkez Edremit Belediyesi, kamu kaynağından hiçbir harcama yapmadan yap işlet devret modeli kapsamında ihalesini yaptığı taziye evleri projelerinin ilkini hayata geçiriyor.

Van Haberleri 30.09.2017 11:48:36 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 30.09.2017 11:48

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli’nin, talimatıyla toplu konutlarda ikamet eden vatandaşlara yönelik bir anketin düzenlenmesinden sonra öne çıkan konuların başında gelen taziye evleri ve alışveriş mekanlarının yapımına start veriliyor. Yeni TOKİ’de yapılması planlanan ve geçtiğimiz günlerde ihalesi gerçekleştirilen ilk ‘yap işlet devret modeli’ ile sosyal alanlarda genişletiliyor. Toplu konutların bulunduğu mekanlarda bu tür sosyal donatıların olmayışından yakınan vatandaşların talepleri ve istekleri doğrultusunda Başkan Çiçekli’nin talimatlarıyla nihayet hayata geçiyor. Taziye evi Aile Destek Merkezi (ADEM), AVM ve bir de muhtarlık ofisinin de yapılmaya başlanacağı alanda uygulama projeleri de tamamlandı. Önümüzdeki günlerde temel atma töreni ile startı verilecek olan yap işlet devret modellerinin 3 ay sonra sona ereceği öğrenildi.
 

“Bizler makamı vatandaşın ayağına götürüyoruz”
 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, vatandaşların her alanda yaşam kalitesinin arttırılması en öncelikli görevleri olduğunu belirtti. Bir çalışmanın sonuna vardıklarında bitimi ile birlikte daha mutlu olduğunu ifade eden Başkan Çiçekli, “Her mahalle, her meydan, her cadde ve her sokak bizim makamımızdır. Vatandaşımıza en iyi hizmeti en hızlı şekilde götürebilmek adına her platformda vatandaşlarımız ile bir araya geliyoruz. Onların sorun ve sıkıntılarını yerinde dinleyerek gerekli çalışmalarımızı yürütüyoruz. Hizmetlerde önceliğimiz de insanımızdır. Tüm çalışmalarımızı insan odaklı bir anlayışla yürütüyoruz. Rabbim bu yolda bizlere daha güzel hizmetler yapmayı nasip etsin” dedi.
 

“Kamu kaynağı harcamadan istihdam oluşturuyoruz”
 

Bu modeli Edremit ilçesinin genelinde uygulamaya koyacaklarını ifade eden Başkan Çiçekli, “Böyle bir uygulama ile kamu kaynağından hiçbir harcama yapmadan, hem vatandaşımızın ihtiyacını karşılamış olacağız, hem de onlarca kişiye iş imkanı sağlamış olacağız. Bu tür yap işlet devret modellerinden kira alacağımız gibi, güçlü Türkiye’nin yarınlara umutla bakmasının, terörün bitmeye yaklaşmasının vatandaşa en temel faydalarından birisi de bu olacaktır. Böyle olunca yatırımcı da yarınına güvenerek parasını yatırır ve kazanan yine vatandaşımız olacaktır. Öncelikli hedeflerimizin arasında bu modeli güzel ilçemiz Edremit’in her tarafında uygulamaya koymaktır” ifadelerini kullandı.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ