Edremit'te planetaryum ve bilim merkezi kuruluyor

Van merkez Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, çocukların ve gençlerin kabiliyetlerinin bilime yönlendirmek için ilçeye ‘Planetaryum ve Bilim Merkezi’ kazandıracaklarını belirterek, geleceğin bilim adamlarının, bu merkezlerde

Van Haberleri 11.09.2018 10:58:04 0
Edremit
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.09.2018 10:58

Edremit Belediyesi, her yaştan farklı birikime sahip insanları bilimle buluşturarak, bilgiyi kaynağından öğrenmelerini sağlamak ve merakı tetiklemek için bilimsel çalışmaların yapılabileceği merkezler planlıyor. Kurulacak olan planetaryumda 35 kişi kapasiteli kubbe perde sistemi yer alırken, planetaryum sayesinde her bilim dalı için özel olarak hazırlanmış filmler izlenebileceği ve anlık gökyüzü olayları da kubbeye yansıtılabilecek. Çocukların ve gençlerin kullanımına tahsis edilecek olan çeşitli boy ve büyütme gücündeki teleskop ve mikroskop setleri planetaryuma entegre edilerek, bu sayede mikrodan makroya gözlemlerin yapılmasına olanak tanıyan ve gençlerin ufkunu açacak, ülkedeki ender bilim merkezlerinden biri hayata geçmiş olacak. Öte yandan merkeze eklenmesi hedeflenen robotik, kodlama ve 3-boyutlu tasarım atölyeleri sayesinde ise ülkede eşi görülmemiş bir bilim merkezi kurulması hedefleniyor. 

 

“Van bilim turizmi merkezi haline dönüşecektir” 


Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, planetaryum ve bilim merkezi sayesinde çocukların kabiliyetlerinin bilime yönlendirileceğini belirtti. Çocukların bilgisayar ve cep telefonu gibi teknolojik aletlerin başında çok zaman geçirdiklerine dikkat çeken Başkan Çiçekli, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin teknolojiyi olumlu yönde kullanarak bilimsel veriler elde etmelerini sağlamak amacıyla Planetaryum ve Bilim Merkezi Projesi geliştirdik. Geleceğin bilim adamları, bu merkezlerden yetişerek ülkemize ve milletimize büyük faydalar sağlayacak. Tesis uzun yıllar boyunca sadece Van il sınırları içindeki vatandaşlarımıza değil çevre illerdeki her yaştan vatandaşın da hizmetinde olacak ve Van ilini bölgesinde bir bilim turizmi merkezi haline dönüştürecektir. Cumhurbaşkanımızın ilk 100 gün planında gerçekleşecek hizmetlerden saydığı Planetaryum ve Bilim Merkezini (robotik sistemler, kodlama, mikroskop, teleskop vs.) 6 aylık çaba sonrasında ilçemize kazandırıyoruz. Çocuklarımız ve gençlerimiz uzayın veya okyanusların derinliklerini oturdukları koltuklardan tüm gerçekliğiyle keşfedebilecekler. Edremit’imize katacağımız bu hizmetten Van başta olmak üzere bölge illerimizde faydalanacak inşallah şimdiden hayırlı olsun. Desteklerinden dolayı başta Van Valimiz Sayın Murat Zorluoğlu’na, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’na (DAKA), Almanya Büyükelçiliği’ne, projenin başından itibaren çalışan hocalarımıza ve personellerimize teşekkür ederim, inşallah yakın zamanda bu hizmeti de şehrimizle buluşturacağız” dedi. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Erzincan amatör U14 Ligi başladı


Van Spor

Ağrılı boksör Sezgin Acar Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığlı sporcu gülle atmada Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ