Edremit’in 40 yıllık altyapı sorunu sona eriyor

Van’ın Edremit ilçesinin kuruluşundan bu yana var olan altyapı sorunu sona eriyor.

Van Haberleri 7.01.2021 09:15:10 0
Edremit’in 40 yıllık altyapı sorunu sona eriyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2021 09:15

Van’ın Edremit ilçesinin kuruluşundan bu yana var olan altyapı sorunu sona eriyor.

Van’ın turizm açısından en önemli ilçelerinden biri olan Edremit’in yıllardır süren altyapı sorunu, yapılan proje çerçevesinde sona eriyor. Toplam 60 milyon TL gibi bir bütçenin harcanacağı projenin yaklaşık 500 günde tamamlanması hedefleniyor. Projenin tanıtımı ile ilgili 112 Acil Çağrı Merkezinde düzenlenen basın açıklamasına Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit Belediye Başkanı İsmail Say, İller Bankası Van Bölge Müdürü Ayhan Kayatürk, VASKİ Genel Müdürü Ülker Cem Kaplan ve yüklenici firma Türem -Söğütlü yetkilileri katıldı. Burada gazetecilere proje hakkında açıklamalarda bulunan Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Edremit’in altyapısı ile ilgili ihalenin neticeye bağlandığını ifade ederek, İller Bankası Genel Müdürlüğü tarafından projenin açık ihale edildiğini söyledi. Yüklenici firmanın geldiğini ve bölgede yer tahsisinin yapıldığına dikkat çeken Vali Bilmez, “İnşallah baharla birlikte hızlı bir şekilde yapılacak. Bu projenin hayata geçirilmesinden dolayı VASKİ, İller Bankası Bölge Müdürü ve süreci baştan itibaren takip eden Edremit Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

“Projenin bedeli 60 milyon TL”

Projenin 60 milyon TL bedeli olduğunu belirten Bilmez, “Coğrafi ve turistik açıdan en güzel ilçemiz Edremit olmasına rağmen, maalesef Edremit’in bir kısmında altyapı anlamında ciddi sıkıntısı vardır. İnşallah bu proje kısa sürede devreye alınır. Arıtmamızda da son aşamaya gelindi. İnşallah kısa süre içinde onu da devreye alacağız ve daha sağlıklı işleyecek bir sistem kuracağız. Bu anlamda projenin Edremit halkına, Van halkına hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

“Edremit’in ilçe olmasından bu yana var olan bir sorundu"

Yüklenici firmanın kısa konuşmasından sonra açıklamada bulunan Edremit Belediye Başkanı İsmail Say ise ilçenin uzun yıllardan beri altyapı sorunu olduğunu vurgulayarak, “Edremit’in ilçe olmasından bu yana yaklaşık 30-40 yıldır var olan bir sorundu. Eski Edremit dediğimiz ve Edremit’in yeşilini barındıran kısımda maalesef bir altyapı çalışması yoktu. Birde gerek seçim öncesinde gerek seçim sonrasında sahada da en çok karşı karşıya kaldığımız sorunlardan biriydi. Uzun bir uğraştan sonra yaklaşık bir yıllık gecikmeyle de olsa bugün start vermiş olduk. Yüklenici firmada alanında uzman bir firma. Onlar da bir an önce şantiyesini kurup bu işi yapmayı arzulamaktalar. Biz de Edremit Belediyesi olarak bize düşen kısımda bu işin bir an önce bitirilmesini arzu ediyoruz. Ben projenin ilçemize, ilimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İnşaatın birinci aşama yapımının 65 kilometre kanalizasyon hattı ve 7 adet terfi istasyonundan oluştuğunu dile getiren Say, bin 679 adet muayene bacası, 45 bin adet parsel bacasının yapılacağını kaydetti. Başkan Say, projenin Elmalık, Yeni Mahalle, Yeni Cami ve Eski Cami mahallelerini kapsadığını sözlerine ekledi.

Basın toplantısı soru cevap ile sona erdi.
Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Aşkale voleybolda il ikincisi oldu


Van Spor

Ağrı Spor Lisesi hentbolda Türkiye yarı finallerine yükseldi


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Atmaktan çok, kaçırdıklarımızı sorgulamalıyız"


Van Spor

Elazığ’da gençlik merkezleri ile gelecek inşa ediliyor


Van Spor

Karslı dağcılardan Kars’a Spor Tırmanış hakemliği


Van Spor

Oltu Anadolu Lisesi voleybolda finalde


Van Spor

Yeni Malatyaspor 3. Lig’e düştü


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ