Edremit turizmin gözbebeği oluyor

Van’ın Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, bitmesine sayılı günler kalan ve kısa süre sonra tamamen vatandaşların hizmetine açacakları ‘Sahil Kordonu’ projesiyle Edremit’in cazibe merkezi haline geleceğini söyledi.

Van Haberleri 19.04.2018 17:09:45 0
Edremit turizmin gözbebeği oluyor
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 19.04.2018 17:09

Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, kentte görev yapan ulusal ve yerel medya mensuplarıyla bir araya geldi. Sabah saatlerinde gazetecilerle kahvaltıda buluşan Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit’in her alanda değişen ve dönüşen yeni yüzünü değerlendirdi. Turizmin gözbebeği haline gelen ilçede yapılan ve yapılacak olan çalışmaları da anlatan Çiçekli, yapımında sona yaklaşılan sahil kordonunda gazetecilerle dolaşarak açıklamalarda bulundu. 

 

Sahil bandı yüzde 99 tamam 


Göreve geldiği günden itibaren Edremit’i turizm, gastronomi, kültür, sanat ve spor şehri yapma yönünde bir vizyonları olduğunu ifade eden Çiçekli, bu kapsamda da gerekli tüm adımları attıklarını vurguladı. Geçtiğimiz yılın şubat ayı itibariyle sahili 30 yıldan fazla bir süredir gasp eden işgalcilerden temizlediklerini kaydeden Başkan Vekili Çiçekli, “Vatandaşımızın anayasal hakkı olan sahil ve denizden faydalanma hakkı noktasında 2,5 kilometrelik sahil bandımızı vatandaşın kullanımına açtık. Şu anda da çalışmalarımız yüzde 98, yüzde 99 bitmiş durumda. Önümüzde ki yirmi gün içerisinde sahil bandımızı tamamen vatandaşımızın kullanımına açacağız inşallah. Sahil bandı olarak başladığımız projemizin içeriğini daha sonraki süreç içerisinde zenginleştirdik” dedi. 

 

“Hedefimiz Edremit’i Van’ın gözbebeği yapmaktır” 


İkinci etap olarak da piknik mesire alanını ilan ettiklerini ve buranın da bitmek üzere olduğunu anlatan Çiçekli, “Bununla beraber kentimizin her fırsatta sıkıştığını, kent sosyolojisi anlamında yeni merkezlere ihtiyacı olduğunu belirtmiştik. Bizim arzumuz Edremit'i de İstanbul Bebek gibi Van'ın gözbebeği yapmak ve yeni bir merkez ortaya çıkarmaktı. Kent siluetini ve estetiğini de olumlu noktada etkileyecek şekilde yeni bir alan ortaya çıkarttık. Yaklaşık beş kilometrelik sahil bandı, yürüyüş alanları, pasaj alanları, bisiklet parkurları, çeşitli yeşil alanlarla beraber yüz bin metrekareden daha fazla yeşil alan ortaya çıkarttık” ifadelerini kullandı. 


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bünyesinde bulunan marinayı da devraldıklarını vurgulayan Çiçekli, bu alanda da ışıklandırma ve yürüyüş yolları ile altyapıyı tamamladıklarını anlattı. Çiçekli, “Buradaki deniz hareketliliğini, vatandaşımızın denize sırtını dönme halini artık denize yüzünü dönme ve denizin nimetlerinden faydalanma noktasında dönüşümü gerçekleştirdik. İnşallah Ramazan ayı içerisinde veya Ramazan'ın sonuna doğru biz sahil bandımızı bütün eklentileriyle, beş kilometrelik bütün alanıyla, peyzajlarıyla, bütün diğer düzenlemeleriyle ve birçok sürprizle beraber kıymetli Vanlılarımızın, Edremitlilerimizin ve çevre vilayetlerimizin hizmetine açmış olacağız. Bildiğiniz gibi İranlı misafirlerimiz, kent ekonomisini ciddi anlamda etkiliyor. Turizm ile kentimize yabancı insanların daha fazla gelmesi ve burada daha uzun süre kalmaları için daha fazla gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. 


Başkan Vekili Çiçekli, hayata geçirilen diğer çalışmalar hakkında da bilgiler vermesinin ardından program son buldu. 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

Şehriban Günata Anadolu Lisesi, Malatya’yı bölge müsabakalarında temsil edecek


Van Spor

Galatasaray, Trabzonspor'u 4-1 Mağlup Ederek Süper Kupa Finali'ne Yükseldi!


Van Spor

Serdal Adalı’dan Elazığ Medilines Hospital’a teşekkür mesajı


Van Spor

Vali Ahmet Karakaya, kayak il birinciliği müsabakalarında sporcularla buluştu


Van Spor

Hazırlık maçı: Elazığspor: 3 - Kırklarelispor: 2


Van Spor

Maç öncesi saha kardan temizlendi


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı kadrosu belli oldu


Van Spor

Elazığspor’da Antalya kampı başlıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ