Edremit Belediyesi asılsız iddiaları yalanladı

Van’ın merkez Edremit Belediyesi, yapımı devam eden ve sahil bandında açılması planlanan ‘Bisiklet Kafe’ ile ilgili sosyal medyada gündeme getirilen iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Van Haberleri 17.08.2021 09:56:50 0
Edremit Belediyesi asılsız iddiaları yalanladı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 17.08.2021 09:56

Van’ın merkez Edremit Belediyesi, yapımı devam eden ve sahil bandında açılması planlanan ‘Bisiklet Kafe’ ile ilgili sosyal medyada gündeme getirilen iddialara ilişkin açıklamada bulundu.

Van Gölü Koruma ve Eylem Planı’na destek veren Edremit Belediyesi, sahil bandında insanların bisiklet bulabileceği, ihtiyaçlarını giderebileceği bir mekan oluşturmak amacıyla ‘Bisiklet Kafe’ çalışmasını başlattı. Bazı sosyal medya kullanıcıları ise belediyenin çalışmasını hedef alan paylaşımlar yaptı. Konuya ilişkin Edremit Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, “Son günlerde bir kısım sosyal medya hesaplarından eş zamanlı olarak belediyemiz hedef alınmıştır. Belediyemize ait sahil bandı başlangıç noktasında yapılan tesisler sanki üçüncü şahıslara verilmiş ticari amaçlı yerlermiş gibi gösterilerek algı oluşturulmaya çalışılmaktadır. Öncelikle belirtmek isteriz ki söz konusu iddia ve algı çabaları tamamen kötü niyetli ve bilgiye dayalı olmayan asılsız iddialardır. Belediyemizin Van Gölü, sahil ve çevre konusundaki çabaları ve hassasiyeti en üst düzeydedir ve aşikardır. Belediyemizce çevreyi, sahili ve Van Gölünü koruma odaklı onlarca iş ve proje yapılmıştır. Bunların hiçbirini görmek istemeyen bir kısım hesaplar, bilgiye dayalı olmayan asılsız iddialar ile algı oluşturmak istemektedirler. Söz konusu yer kamuoyunca Kaymakamlık plajı olarak bilinen yerdir. Burada etrafında hiçbir koruma olmayan bir iskele (ki bu iskeleden kontrolsüzce suya atlamalar nedeniyle birkaç vatandaşımızın sakatlandığı felç kaldığı hastane kayıtlarında da yer almaktadır.) Ve yine iskele yanında vatandaşlarımızın suya girdiği kötü durumda bulunan ve hiçbir tesisin olmadığı bir alan mevcuttu. Uzun bir süredir bu noktada kamuoyundan gelen bisiklet durağı, cafe, lavabo, WC, duş yeri, şezlong ve soyunma kabini talepleri mevcuttu. Belediyemizce de gelen talepler göz önüne alınarak hiçbir ticari hesap yapılmadan tamamen halkımızın daha nezih bir ortamda sahilden faydalanacağı; lavabo, WC, duş yeri, şezlong, soyunma kabinleri, ve bisiklet durağından oluşan tesis yapılmaktadır. Bu hizmetler tamamen ücretsiz olacaktır. Hiçbir şekilde ticari faaliyet öngörülmemiştir. Yine söz konusu alan hiçbir şekilde üçüncü şahıslara, şirketlere verilmemiştir. Belediyemizin bünyesinde ve kontrolünde halkımızın hizmetine sunulacaktır. Belediyemizce sahil bandı ve Van Gölü çevresi 7/24 esasına göre korunmaya ve işgale karşı önlenmeye çalışılmaktadır. Tamamen halkımızın hizmetine açık nezih ve insani tesislerden oluşan söz konusu yeri sanki üçüncü şahıslara verilmiş ve sahil bandı yapılaşmaya açtırılıyormuş algısı oluşturulmakta ise de bu iddia ve algılar tamamen asılsızdır” denildi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığspor’da kaleci Muammer’e kulüp bulması için izin verildi


Van Spor

Dostluk Maçı: Elazığspor U16: 2 - Beşiktaş U16: 1


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a top toplayıcı cezası


Van Spor

Sarıkamış’ta Uluslararası FIS Sarıkamış Cup başladı


Van Spor

Sokak basketbolu Hakkâri’de nefes kesti


Van Spor

Hakkâri’de kurumlar arası basketbol heyecanı başladı


Van Spor

Tarihi 7 Gollü Düello! Gençlerbirliği, Trabzonspor'u 4-3 Mağlup Etti


Van Spor

Erzincan, Siyah Kuşak ve Dan Terfi Sınavına ev sahipliği yaptı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - İskenderunspor: 3


Van Spor

25 Mart Spor liderlik koltuğuna oturdu


Van Spor

Elazığlı sporcu Türkiye 3’üncüsü oldu


Van Spor

Uluslararası arenada Tunceli’den 6’da 6 şampiyonluk


Van Spor

Türkiye’nin en genç hokey takımından büyük başarı


Van Spor

Furkan Akar ve Denis Örs’ün hedefi olimpiyat madalyası


Van Spor

Tatvan’da Uluslararası Muaythai Şampiyonası düzenlendi


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Silopi’den 3 puanla döndü


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’dan Millî Takıma bir genç sporcu daha


Van Spor

Mergabütan Kayak Merkezi’nde sezon açıldı


Van Spor

Elazığspor U16 Ligi’nde şampiyon oldu


Van Spor

Iğdır FK - Sivasspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Sivasspor: 1


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ