Edremit Belediye Başkanı İsmail Say Herkes Tek Yürek Oldu

Türkiye, FETÖ'nün 15 Temmuz 2016'da kalkıştığı hain darbe teşebbüsünün 5. yıldönümünde tek yürek oldu. Kahramanlarımızın canlarıyla aydınlığa çıkardığı o gece hafızalardaki tazeliğini koruyor.

Van Haberleri 20.07.2021 09:59:48 0
Edremit Belediye Başkanı İsmail Say Herkes Tek Yürek Oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 20.07.2021 09:59

15 Temmuz’un, Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı’ndan sonra Türkiye’nin millet olarak yaşadığı en büyük mücadele olduğunu söyleyen Edremit Belediye Başkanı İsmail Say “Türk milleti tüm dünyaya, devletine ve milletine sahip çıkmanın örneğini gösterdi.”  Dedi.

Her kesimden insanın olduğunun altını çizen Başkan Say sözlerine söyle devam etti.

“Olayın bir kalkışma bir darbe olduğunu öğrenir öğrenmez hemen Beşyol’a doğru yola çıktık. Yoldayken Sayın Cumhurbaşkanımızın bağlantı yaptığı ve sağlığı ile ilgili haberler geldi Hz. Ömer camisine vardığımızda bir grup toplanmıştı. Şimdiki Van vekilimiz Osman Nuri Gülaçar’ın megafonla bir aracın üzerinde vatandaşları meydanlara davet ediyordu. Zaman geçtikçe kalabalık arttı. Güzel olan şuydu o gün kalkışmanın tarafı olan ve milletin karşısında olan herkes ordaydı. Sonraki, günlerde de Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda nöbetlere katılarak elimizden geleni yaptık.”

TANKI ELE GEÇİREN İNSANLARIMIZI GÖRDÜK

15 Temmuz gece birçok noktada çatışmalar yaşadı. Ömer Halis Demir gibi tarihe mal olacak isimler o gün çıktı. O günün esas kahramanı, o günün esas zaferini ilan eden halkın kendisiydi. Her il ve ilçede askeri birliklerin ve özel kuvvetlerin önü halk tarafından kesildi. Tankın üzerine yürüyen tankı ele geçiren insanlarımızı gördük. 2016’dan sonrada birçok ülkede bu tür kalkışma örneğine tanık olduk. Hatta Türkiye bu noktada örnek oldu. Türkiye gibi hareket etmeye çalışan milletleri gördük. Büyüğümüzün bir sözü vardır: “Tarihte yaşadıklarımızı unutmamalıyız ve canlı tutmalıyız” diye. Onun için 15 Temmuz ruhunu canlı tutmak lazım.

Say: Halkın devletine milletine sahip çıkması, sahiplenme duygusunu diri tutmanın gerektiğini belirterek, “15 Temmuzu resmi tatil ettik. 15 Temmuzu sıradan bir gün olmaktan çıkarmak lazım. O ruhu özellikle o akşam neler yaşandığını sürekli canlı tutmak lazım. “ dedi.

VATANIMIZI SAVUNACAĞIZ

Konuşmasının devamında hala devam eden FETÖ operasyonlarına da değinen Say, soruşturmaların devam ettiğini ve tutuklamaların yapıldığını söyledi.

Say: “Allah devletimizi milletimizi korusun bu tür kötü düşüncelerden özellikle niyeti halis olmayan tüm şer kuvvetlerden muhafaza etsin. Çanakkale Savaşı’nda, Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi vatanımızı savunacağız o noktada da vatansız kalmamak için vatanımıza sahip çıkacağız. Düşman, her an her boşluğu değerlendiriyor onun için sürekli dimdik, uyanık bir şekilde ayakta olmamız lazım. “ şeklinde sözlerini noktaladı.

Kaynak: Vangölü TV

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

Trabzonspor, deplasmanda Hakkarigücü’nü 2-1 mağlup etti


Van Spor

Malatya temsilcisi Hakkari’yi 3-2 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ