Dünyada tek örneği Van Çaldıran’da olacak

Beş yıllık kalkınma planını için nabız yoklayan Çaldıran Belediye Başkanı Şefik Ensari, dünyada tek örneği olan kış sporları ile jeotermal sağlık turizmini bir araya getirecek projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Van Haberleri 26.07.2019 09:51:11 0
Dünyada tek örneği Van Çaldıran’da olacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Beş yıllık kalkınma planını için nabız yoklayan Çaldıran Belediye Başkanı Ensari, dünyaya model olacak bir Çaldıran hayal ettiklerini ifade etti. Çaldıran’ın çok özel bir konuma sahip olduğunu aktaran Başkan Ensari, Çaldıran'ın iki zıt doğal kaynağın bir arda bulunduğu nadir yerlerden biri olduğunu ve yapılacak tek şeyin projelerle bu kaynakları hayata geçirmek olduğunu söyledi.

Gençleri bu projelerin hedef kitlesi olarak gördüklerini vurgulayan Ensari, “Hep batıdan batı illerinden model alıyoruz. Bir de biz model olalım” dedi.

DÜNYADA TEK ÖRNEK
Çaldıran’ının kış sporları için çok uygun bir konumu olduğunu aktaran Ensari, yapılacak kayak merkezi ile ilçenin kaderinin de değişeceğini söyledi. Yapacakları kalkınma planı içerisinde dünyada bir ilke imza atacak projelerin olduğunu vurgulayan Ensari, “İlçemiz İpekyolu üzerinde kurulmuş. Tarımsal ve hayvancılık alanlarında verimliliğin arttırabilmesi konusunda çalışmalarımızla birlikte yeraltı kaynaklarımızı da tartışacağız. İlçemiz, doğal kar yağışının bulunduğu ender yerlerden biridir. Jeotermal otel ve kayak merkezimizi bir arada değerlendirerek, dünyada benzeri olmayan bir eğlence ve şifa merkezi haline getirmeyi planlıyoruz” dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINA BAŞLANDI
Jeotermal sağlık turizmi ile kış turizmini bir araya getirmek için şimdiden alt yapı çalışmalarına başladıklarını ifade eden Ensari, bu projelerin ihtiyaç duyduğu kalifiye personel ve teknisyenlerin yetiştirilmesi için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin ilgili bölümlerinin Çaldıran'da açılarak eğitim vereceğini söyledi. 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler: