Düğün, nişan ve kına gecesi için getirilen kısıtlama kararı Van'daki düğün salonlarını nasıl etkileyecek?

İçişleri Bakanlığı 81 il valiliğine Covid-19 tedbirleri konulu yeni bir genelge göndererek Van’ın da aralarında bulunduğu 14 ilde 26 Ağustostan itibaren kına gecesi, nişan ve sünnet gibi etkinlikleri yasakladı. Düğün salonları karar

Van Haberleri 26.08.2020 20:34:19 0
Düğün, nişan ve kına gecesi için getirilen kısıtlama kararı Van'daki düğün salonlarını nasıl etkileyecek?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.08.2020 20:34

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

İçişleri Bakanlığı bugünden itibaren Van, Adana, Ağrı, Ankara, Bursa, Çorum, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Kayseri, Konya, Mardin, Şanlıurfa ve Yozgat illerinde sünnet düğünü, kına gecesi, nişan gibi etkinlikleri yasakladı. Bakanlığın bu genelgesi ile Van’daki düğün salonlarında programlar iptal edilmeye ve ileri bir tarihe ertelenmeye başladı.

İçişleri Bakanlığı’nın genelgesi ile ilgili Van Postası Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Altın Palas Düğün ve Balo Salonu Sahibi Gökhan Bayramoğlu, bu kararın tekrar gözden geçirilmesi gerektiğini ve 1 saatlik dilimin 3-4 saate çıkarılması gerektiğini söyledi.

“BURADA YİNE ZARAR GÖREN DEVLET OLACAKTIR”
Altın Palas Düğün ve Balo Salonu Sahibi Gökhan Bayramoğlu, alınan bu kararın herkesi çok ciddi anlamda olumsuz etkileyeceğini belirterek, “Bu karar hepimizi çok ciddi anlamda etkileyecek. Hükümetimiz bu kararı alırken keşke bir hafta, 10 gün öncesinde tedbirleri alın, bir hafta sonra, 10 gün sonra bu programlar iptal edilecek diye uyarsaydı daha doğru olurdu. Benim 2 gün sonra 4 tane programım var ve 600-650 kiloya yakın doğranmış şekilde etim elimde kaldı. Bu etin maliyeti yaklaşık olarak 40-50 bin TL yapıyor. Örneğin bir uçakta 250-300 insan 2-3 saat seyahat ediyor. Ama düğün konusuna gelince yasak oluyor. Kafeler, barlar hepsi serbest. Bu karar doğru değil. Burada yine zarar gören devlet olacaktır. Devlet vatandaştır. Devlet biziz. Bu karardan hepimiz olumsuz olarak zarar göreceğiz. İnşallah bu karardan biran önce vazgeçeler” dedi.

“DÜĞÜN SALONLARI SAHİPLERİ OLARAK ÇOK SIKINTIDAYIZ”
Bakanlığın kararından sonra 4 düğün programının iptal edildiğini söyleyen Bayramoğlu, “Dün bu karar alındıktan sonra 4 tane düğünümüz iptal edildi. Düğün sahipleri 1 saatlik programı makul görmüyorlar. Bundan dolayı 4 tane rezervasyonumuz iptal oldu. Bölgemizdeki düğünlerle, batıdaki düğünler arasında fark var. Bu bir saatlik dilimde batıda bir düğün yapabilirsiniz. Ama Van ve çevre illerinde gelenekler farklı olduğu için bir saat yetmiyor. İnsanların toplanması bir saati buluyor. Düğün salonları sahipleri olarak çok sıkıntıdayız. Zaten bu sezon doğru düzgün iş yapamadık. 6’ncı, 7’ncı aya kadar kapalı geçti. Bu süreçte 3-5 tane program yapabildik. Eylül ayında 10-15 tane programımız vardı. Eylül ayında bunu telafi ederiz diye düşündük. Fakat bakanlık bir karar aldı. Bu karardan sonra bu programların çoğu iptal olacak. Artık kimse bu şartlarda düğün yapmaz” ifadelerini kullandı.  

“DEVLETİN DE KALKINABİLMESİ İÇİN VATANDAŞIN BİR GELİR ELDE ETMESİ GEREKİYOR”
Bakanlığın bu kararı tekrar gözden geçirmesi gerektiğini belirten Bayramoğlu, “Bu kararın tekrar gözden geçirilmesin istiyoruz. En azından 3-4 saatliğine çıkarılabilir. Devlet dışarıda yapılan düğünleri tamamen yasaklayacak. Van’da kaç tane düğün salonu varsa buraları da gözetim altında tutarak, halayları yasaklayacak. Bu şekilde bu hastalığın önüne geçilir. Bu konuda düğün salonları ciddi anlamda önlemler aldı. Maske, sosyal mesafe ve dezenfektan kurallarına birebir uyuldu. Salona gelen herkesin ateşi ölçülerek içeriye alındı. Düğün salonlarında zaten halay çekimi yasak. Davetliler sürekli uyarılıyor. Ama açık alanda yapılan düğünlerde herkes iç içe giriyor. Kimse kimseyi kontrol atına alamıyor. İnsanlar artık düğün salonlarında halayların olmadığına kanaat getirmişlerdi. Bu karar bizleri çok ciddi anlamda etkileyecektir. Pandemi sürecinde çok ciddi anlamda krediler çektik. Personel maaşları, kiralarımızı ödedik. Bu saatten sonra hangi banka bize kredi verecek. Devletinde kalkına bilmesi için vatandaşın devlete bir gelir elde etmesi gerekiyor. Ben, Ahmet, Mehmet çalışmazsak bu devlet nasıl kalkınacak. Bence salanlar kapatılarak doğru bir karar verilmedi. İnşallah kısa bir sürede devletimiz salonları tekrar açar. Bu kararın tekrar gözden geçirilmesini istiyoruz. İnşallah devletimiz gerekeni yapacaktır” diye konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

TFF 2. Lig: Elazığspor: 1 - Karacabey Belediyespor: 2


Van Spor

Erzurumspor FK - Adana Demirspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 7 - Adana Demirspor: 0


Van Spor

Malatya’da okul sporları tırmanış yarışmaları tamamlandı


Van Spor

Tekmanlı minik eskrimcilerden başarılı sonuçlar


Van Spor

Röveşata golünün kahramanları ödüllendirildi


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan toplu imza töreni


Van Spor

Iğdır FK - Ümraniyespor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 1 - Ümraniyespor: 1


Van Spor

Elazığ’da ‘Sağlıklı Yaşam’ kültürü gelişiyor


Van Spor

Elazığ’a bilek güreşinde 4 madalya


Van Spor

Kovancılar güreş takımı Elazığ’da 8 altın madalyayla zirveye çıktı


Van Spor

Şenkaya’da salon futbolu coşkusu


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bu hikayenin sonunda Elazığspor bir üst lige çıkacak"


Van Spor

Elazığ’da dart müsabakaları sona erdi


Van Spor

Değer Erzincan spor kulüpleri 20’ye ulaştı: Hedef 5 bin öğrenci


Van Spor

Yeni Malatyaspor’dan yeniden yapılanma açıklaması


Van Spor

Kars’ta strateji ve hamle günü: Okul Sporları Satranç Turnuvası sona erdi


Van Spor

Fuat Bavuk: "Çok üzgün olduğumu bilmenizi isterim"


Van Spor

Elazığspor’da Fuat Bavuk kadrodışı bırakıldı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ