Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KHK’lılar ile ne yapıyor?

Bir süre önce Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine getirilen Doç. Dr. Sebahattin Çelik, KHK ile ihraç edilenlerle yaptığı toplantıların ardından idarecilerin istifasını neden istedi? 

Van Haberleri 5.06.2019 19:15:00 0
Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde KHK’lılar ile ne yapıyor?
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 26.11.2023 00:37

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Bir süre önce Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğine getirilen Doç. Dr. Sebahattin Çelik, KHK ile ihraç edilenlerle yaptığı toplantıların ardından idarecilerin istifasını neden istedi? 

Kritik kararlar öncesinde KHK’lılar ve KESK yöneticileri ile bir araya gelen, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Sebahattin Çelik, son olarak da 28 Mayıs 2019 Salı günü makamında bir toplantı yaptı. KHK ile ihraç edilen Fatma Aslan ve Mesude Yiğit Demir’in de aralarında olduğu grupla makamında yaptığı toplantıdan sonra, 30 Mayıs 2019 günü makamına çağırdığı hastane idarecileri İbrahim Koç, Şahabettin Işık ve Necla Yeşilova’dan istifalarını istedi. 

Şahabettin Işık ve Necla Yeşilova 2020 yılına kadar sözleşmemiz var ve istifalarımızı vermiyoruz diyerek Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik’in talebini reddetti. İbrahim Koç ise 26 Yıllık idarecilik hizmeti verdiği kurumda istifasının istenmesini onuruna yakıştıramayıp, istifa dilekçesini verdi ve izne ayrıldı. 

Daha önce Başhekim Yardımcıları Cafer Alhan, Metin Erdem ve Veysi Tuncil’in istifalarını isteyen Başhekim Doç. Dr. Sebahattin Çelik, Gülşen Orhan’ın akrabası Mehmet Erşat Ayhan'ı otomasyondan sorumlu imza yetkili müdür yardımcısı olarak ataması ile dikkat çekmişti.

BAŞHEKİM DOÇ. DR. SEBAHATTİN ÇELİK’TEN CEVAP BEKLEYEN SORULAR
Başımıza ne zaman ne gelecek kaygısıyla huzuru bozulan hastane personeli  ile Van kamuoyunun merak ettiği ve cevap bekleyen sorular;

1-    KESK’e bağlı SES üyesi olduğunuz doğru mu?

2-    Terör örgütü irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilenler ve KESK yöneticileri ile kurumda veya kurum dışında neden sık sık toplantılar yapıyorsunuz?

3-    Halen YYÜ İngilizce öğretmenliği bölümünde öğretim görevlisi olan eşiniz Şehnaz Nigar Çelik, Kobani bahanesi ile sözde barış imzası atan akademisyenlerin içinde yer aldı mı? Bu nedenle açığa alındı mı? İmza attıysa imzasını 32 gün sonra geri çekerek mi görevine döndü?

4-    Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalışırken 2014 yılında reçete usulsüzlüğü gerekçesi ile kınama cezası aldınız mı?

5-    Kurum içindeki görevlendirmeler, KESK yöneticilerinin ve KHK ile ihraç edilenlerin etkisi ve yönlendirmesi ile mi yapılıyor?

6-    Terör Örgütü PKK/KCK propagandasından denetimli serbest bırakılarak yargılananlar sizi “Fazlaca umut vadeden birisi” diye tanımlayarak Van kamuoyuna tanıtıyor. 

Siz PKK/KCK terör örgütü irtibat ve iltisakları gerekçesiyle KHK ile ihraç edilenler için mi, yoksa KESK’e bağlı SES için mi fazlaca umut vadediyorsunuz?

7-    Taşeron Yasası kapsamında hasta yönlendirme personeli olarak çalışmaya devam eden, Gülşen Orhan’ın akrabası Mehmet Erşat Ayhan’ı, Otomasyondan Sorumlu imza yetkili Müdür Yardımcısı olarak, KESK ve KHK’lıların yönlendirmesi ile yaptığınız işlerin üzerini örtmek ve yaranmak için mi atadınız?

8-    28 Mayıs 2019 Salı günü makamınızda terör örgütü PKK/KCK ile irtibat ve iltisak gerekçesiyle KHK ile ihraç edilmiş kişilerle yaptığınız toplantıdan bir gün sonra neden 3 hastane idarecisinin istifasını istediniz?

9-    İstifasını istediğiniz idarecilerin yerine kimleri, kimlerin referansı ve hangi kriterlere göre getireceksiniz?

10-    Sizin Başhekim olarak atanmanıza referans olanlar, SBÜ Van Bölge Eğitim ve Araştırma hastanesini yönetirken, terör örgütü PKK/KCK ile irtibat ve iltisaklı olduğu gerekçesiyle KHK ile ihraç edilenler ve KESK yöneticileri ile istişareli yönettiğinizi biliyor mu? 

11-    Başhekim olarak atanmanızda kim ya da kimler, hangi beklenti ve gerekçeler ile referans oldu? 

12-    Sizin amacınız kuruma ve hastalara mı hizmet, yoksa kurumu KHK ile ihraç edilmiş kişilere ve KESK yöneticilerine hizmet eder hale mi getirmek? 

13-    Başhekimlik makamında toplantı yaptığınız KHK ile ihraç edilenler, hastane personelinden bazılarını “AKP ile bir olup bizi ihraç ettiniz, hesap vereceksiniz” diye tehditler savurma cesaretini sizden mi alıyor?
 

Kaynak: Van Postası Gazetesi

 


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem