Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 94. yıldönümü

Van Valisi Murat Zorluoğlu; Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığını belirterek, “İstikbalimiz için ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam ortasındayız. Bizim alan el değil de veren el

Van Haberleri 4.03.2018 08:39:12 0
Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 94. yıldönümü
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 04.03.2018 08:39

Van Valisi Murat Zorluoğlu; Türkiye’nin içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışıldığını belirterek, “İstikbalimiz için ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam ortasındayız. Bizim alan el değil de veren el durumuna gelmemiz, emin olun birilerinin kâbusudur” dedi.


Van Müftülüğü tarafından Diyanet İşleri Başkanlığının kuruluşunun 94. yıldönümü dolayısıyla DoubleTree by Hilton Hotelde bir program düzenlendi. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açılışında konuşan İl Müftüsü Nimetullah Arvas; din görevlilerinin, âlimlerin ve peygamberlerin varisi olduğunu kaydetti. Arvas, “1000 yıl boyunca İslam’ın bayraktarlığını yapan ecdadımızda, din hizmetleri hep en ön saflarda yer almıştır. Kuva-i Milliyede de din görevlileri ön sıralarda yer almışlardır. Din görevlileri, bugün de aynı davanın varisleri olarak, aynı aşk ve şevkle bu hizmetleri yapıyor. 1924 yılında kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımız, şimdi de dünyada sıkıntısı olan kim varsa devletimizin desteğiyle onlara elini uzatıyor, yardımına koşuyor” dedi.


Daha sonra kürsüye gelen Vali Zorluoğlu ise, Yüce Allah’a sonsuz şükrünü dile getirerek, şehitlerimizi rahmetle yâd etti. Afrin’de görev yapan güvenlik güçlerimize selam ve dualarını gönderen Zorluoğlu, din görevlilerinin insanların dini hayatına, huzuruna ve iki cihan mutluluğuna hizmet eden insanlar olduğunu belirtti. Vali Zorluoğlu, “Sizler insanlığın geleceğine ve kurtuluşuna etki edebilecek bir kadim mesleğin mensuplarısınız. İşte bu nedenle tarihin her döneminde sizlerden beklentiler yüksek ve sorumluluğunuz her zaman ağır olmuştur. Sizler; sevginin, saygının, erdemin, faziletin, güzel ahlâkın yaygınlaşması için çalışmalısınız. Görev yaptığınız mahallelerde özellikle çocuklarımıza ve gençlerimize insanlığın ortak değerlerini, en çok da Müslüman’a yakışan temel değerleri, örnek teşkil ederek aktarmalısınız” dedi.


Gençlerin İslam’ı en iyi şekilde öğrenmeleri için başta din adamları olmak üzere herkese büyük görevler düştüğünü anlatan Vali Zorluoğlu, “Bilhassa çocuklarımıza ve gençlerimize daha fazla ihtimam göstermeli ve onların; Allah’tan korkan, hesap gününe inanan insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlamalısınız. İmamlarımız, kanaat önderlerimiz, medrese âlimlerimiz, öğretmenlerimiz ve yetkililerimiz elbirliği yapmalıdır. Gençlerimize ve çocuklarımıza İslam’ı en güzel şekilde öğreteceğiz. Hiçbir tesirin altında kalmadan yanlışa yanlış, doğruya doğru demeli ve insanları uyarmalısınız. Burada elimizdeki mihenk ancak ve sadece Kur’an ile sünnettir” ifadelerini kullandı.


Ülkemizin ve milletimizin, Anadolu coğrafyasındaki bekası bakımından, tarihinin en kritik süreçlerinden birini yaşadığına dikkat çeken Vali Zorluoğlu, “Türkiye, içeriden ve dışarıdan kuşatılmaya çalışılıyor. İstikbalimiz için ikinci bir Kurtuluş Savaşı verdiğimiz bir zaman diliminin tam ortasındayız. Eski Türkiye’ye alışmış olanlar, iddialı, vizyoner ve güçlü bir ülkeyi, güçlü bir Türkiye’yi hazmedemiyorlar. Uzun yıllardır birileri tarafından sadece ileri garnizon olarak görülen bir ülkenin, milli menfaatleri doğrultusunda kararlar almasını, hepsinden öte aldığı kararları hayata geçirme iradesi göstermesini kabul edemiyorlar. Bizim alan el değil de veren el durumuna gelmemiz, emin olun birilerinin kâbusudur” diye konuştu.


Terörle mücadele konusunda elde edilen başarılara da değinen Vali Zorluoğlu, din görevlilerinin de terörle mücadeleye destek olmasını belirterek, şunları söyledi:
“Güvenlik kuvvetlerimizin başarılı operasyonları ile terörün beli kırıldı. Ama teröristle mücadele yetmez. Her boyutuyla terörle mücadeleye yoğunlaşmalıyız. Bunun için başta sizler, yani Diyanet teşkilatımız, bunun yanında milli eğitim teşkilatımız, gençlik ve spor teşkilatımız, aile ve sosyal politikalar il müdürlüğümüz olmak üzere terörle topyekûn mücadele etmeliyiz. Bu noktada siz değerli din adamlarımıza da çok büyük görevler düşüyor. Camisinde imamlık yaptığınız bir mahalleden bir gencimiz kandırılıp dağa çıkarılıyorsa ve siz bundan kendinize bir sorumluluk, bir pay çıkarmıyorsanız, görevinizin bilincinde değilsiniz demektir. Terörle mücadeleye aktif destek vermeniz, özellikle de çocuklarımıza ve gençlerimize terörün korkunç yüzünün gösterilmesi noktasında çaba sarf etmeniz, aileleri bu hususta bıkmadan usanmadan uyarmanız sizlerden beklentilerimizdir. Sadakatle görev yapmakta olduğumuz devletimizin bilmesi gereken hususları geciktirmeden ilgili makamlara bildirmelisiniz.”


Vali Murat Zorluoğlu’nun yanı sıra, Vali Yardımcısı İbrahim Civelek, ilçe müftüleri, imamlar ve Kur’an kursu öğreticilerinin de katıldığı program, din görevlilerine başarı belgelerinin verilmesi ve yapılan duayla sona erdi.

 

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Elazığ’da suda nefes kesen mücadele sona erdi


Van Spor

Fenerbahçe, Kasımpaşa Maçında 90+11'de Yıkıldı! Zirve Fırsatı Kaçtı


Van Spor

Çakmur’dan stadyum açıklaması


Van Spor

Elazığspor’da Erkan Sözeri galibiyetle başladı


Van Spor

Beşiktaş, Göztepe'yi Farklı Geçerek Süper Lig'de Puanını 3'e Çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Serikspor maçının ardından


Van Spor

Kars 36 Spor: 2 Doğubayazıt Spor: 1


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - 68 Aksaray Belediyespor: 1


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Diyarbekirspor: 0


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 4 - Serikspor: 0


Van Spor

Hakkârili sporculardan büyük başarı


Van Spor

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ