Devletten faiz indirimi, Van'da ev sahipleri ve müteahhitlerden zam fırsatçılığı

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74'e düşürmesi üzerine, bazı fırsatçı mal sahibi ve gayrimenkul şirketleri harekete geçti. Van başta olmak üzere Türkiye genelinde fai

Van Haberleri 10.06.2020 20:58:50 0
Devletten faiz indirimi, Van'da ev sahipleri ve müteahhitlerden zam fırsatçılığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Kamu bankalarının konut kredisi faiz oranlarını birinci elde yüzde 0,64, ikinci elde ise yüzde 0,74'e düşürmesi üzerine Van’da da çok sayıda vatandaş krediden faydalanmak üzere bankalara müracaatta bulundu. Van’daki kamu bankalarına günde toplam 100 civarında vatandaşın başvuruda bulunduğu öğrenildi. 

Bazı fırsatçı mal sahibi, inşaatçı ve müteahhitler, korona virüs salgını nedeniyle ertelenen ve düşük faiz oranlarıyla uygun ödemelerle ev sahibi olmak isteyenleri hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyor. Van’da konutlar piyasa değerinin üzerinden satılması tepkilere neden oluyor. 

Yapılan faiz indirimi sonrası vatandaşlar ev almak için harekete geçerken fırsatçı ev sahipleri de konut fiyatlarına zam yapmaya başladı. Konut fiyatlarına zam yağmuru büyük tepki çekerken yapılan fahiş zamlar ise ev sahibi olmak isteyen vatandaşları kara kara düşündürüyor. Devletten büyük destek gören ve ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar bazı fırsatçı mal sahibi, inşaatçı ve müteahhitlerin mağduru oldu.

DAHA ÖNCE KREDİ KULLANANLARA KÖTÜ HABER!
Bankaların kredi faiz oranları büyük bir hızla düşerken kredi çekmek isteyen kişiler kadar yüksek faizle kredi çeken kişiler de gelişmeleri takip ediyor. Edindiğimiz bilgilere göre daha önce kredi kullananlara faiz indiriminin olmayacağı ve 01.01.2019’dan buyana vatandaşlar normal konut kredisi kullandırılıyordu. Yeni faiz indimi oranları açıklandığı tarihten itibaren geçerli olacak. Bankaların kredi faiz oranlarını düşürmesinin amacının, konut arzının yüksek olduğu Türkiye’de fazla konut sayılarını eritmek olduğu belirtildi.

İHTİYAÇ, TAŞIT VE KONUT KREDİLERİNDE REKOR FAİZ İNDİRİMİ
Sıfır ve ikinci el konutlar için kredi faiz oranları ciddi anlamda düşürülürken, 0.64 ve 0.74 oranı ile 12 ay geri ödemesiz, 180 aya varan ödeme fırsatı vatandaşların yüzünü güldürdü. Başvurular kamu bankaları tarafından alınmaya devam ederken. Van’da vatandaşların krediden faydalanmak için yoğun başvuruda bulunduğu öğrenildi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem