DEVA Partisi Van İl Başkanlığı: Kapıköy ivedi bir şekilde açılmalı

Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı ve İl Genel Sekteri Cengiz Erbenzer yaptıkları açıklamada Van esnafı için büyük bir öneme sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın ivedilikle açılması gerektiğini vur

Van Haberleri 7.01.2021 14:36:59 0
DEVA Partisi Van İl Başkanlığı: Kapıköy ivedi bir şekilde açılmalı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 07.01.2021 14:36

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Van’ın ticareti için önemli bir yere sahip olan Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasından dolayı Van esnafı zor günler geçiriyor. Bunun üzerine açıklamalarda bulunan Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Van İl Başkanı Semra Odabaşı ve İl Genel Sekteri Cengiz Erbenzer, Van Kapıköy Sınır Kapısı’nın kapalı olmasının kabul edilir olmadığını ifade ettiler. 

“KAPIKÖY SINIR KAPISI, İLİMİZİN DIŞ TİCARETİNDE ÖNEMLİ BİR YERE SAHİP”

Odabaşı ve Erbenzer yaptıkları ortak açıklamada, “Tüm dünyayı etkisi altına alan ve milyonlarca insana bulaşan Coronavirüs (COVİD-19), sağlığın yanı sıra ekonomide de ciddi sorunlara neden oldu. Türkiye’nin önemli sınır kentlerinden bir tanesi olan ilimiz de bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’nın COVİD-19 salgını nedeniyle kapanması sonrası, ekonomi çarkları durma noktasına gelmiştir. Her yıl yüzbinlerce İranlı turistin kullanarak ilimize geldiği Kapıköy Sınır Kapısı, ilimizin dış ticaretinde önemli bir yere sahip. Özellikle Van turizmine ve bölgeye ticari potansiyel açısından ciddi katkılar sağlayan Kapıköy Sınır Kapısı’nın salgın nedeniyle kapalı olması nedeniyle esnafımız ekonomik olarak zor günlerden geçmekte. Alım gücünün her geçen gün zorlaştığı böylesi bir süreçte batı illerinde sınır kapılarının açık olması ve havayolu ulaşımı devam etmesine rağmen ilimiz sınır kapısının kapalı olması kabul edilir değildir. İranlı turistlerin havayolu ile İstanbul, Antalya hatta Trabzon ile Erzurum’a gelmesine izin verilirken, Van’a 100 kilometre uzaklıkta bulunan Kapıköy Sınır Kapısı’ndan geçişlerin yasak olması; ilimize, esnaf ve tüccarımıza yapılan büyük haksızlıktır. Pandemi ile beraber bir yıla yakındır yaya geçişlerinin yapılmaması aynı zamanda Türkiye için önemli olan İran turizminin şu anda kapalı olması ciddi zararlara yol açtı, açmaya da devam ediyor. Batı’daki sınır kentlerinde açık olan sınır kapıları kentlerin ekonomi çarklarının dönmesini sağlarken, ilimizdeki sınır kapısının kapalı olması hiçbir akla ve vicdana sığmamaktadır. Alınan bu kararın ivedi bir şekilde değiştirilmesi ve kapalı bulunan sınır kapımızın alınacak tedbirler kapsamında açılması gerekmektedir. Bu çerçevede de gerek İranlı vatandaşların ateşi ölçülerek gerekse de test yapmak suretiyle Türkiye'ye girişlerini kolaylaştıracak altyapının oluşturulması zor değildir. İlimiz ve bölgemiz için çok önemli olan geçiş güzergahının kısa zamanda gerekli tedbirler alınarak açılmalıdır” ifadelerine yer verdiler.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Avrupa Kış Sporları Haftası etkinlikleri Hakkâri’de düzenlendi


Van Spor

Bingöllü sporcular 8 madalya kazandı


Van Spor

Galatasaray, Rams Park'ta Fırtına Gibi Esti: Kayserispor'u 4-0 Mağlup Etti!


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da "Murat Yıldırım" dönemi başladı


Van Spor

Burak Altıparmak Elazığspor’da


Van Spor

Iğdır FK - Antalyaspor maçının ardından


Van Spor

Erzincanlı halterci Özbay Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Iğdır FK: 6 - Antalyaspor: 0


Van Spor

Satrançta Elazığ gururu: Türkiye şampiyonu ve milli davetler


Van Spor

Ergan Dağı’nda Minikler Festivali ödül töreni düzenlendi


Van Spor

Erzincanlı karateciler Türkiye Yıldızlar Ligi finallerinden 5 madalya ile döndü


Van Spor

Elazığlı sporcular gümüş madalya kazandı


Van Spor

Ergan Dağı Kayak Merkezi’nde yarışma heyecanı başladı


Van Spor

TFF 2. Lig: Elazığspor: 2 - Altınordu: 0


Van Spor

PFDK’dan Malatya Yeşilyurtspor’a para cezası


Van Spor

Erzincanlı sporcular Trabzon’daki havalı silahlar müsabakalarına damga vurdu


Van Spor

Erzincanlı kayakçılar Hakkari’den 6 madalya ile döndü


Van Spor

Iğdır FK - Manisa FK maçının ardından


Van Spor

Serkan Özbalta: "Önümüzde 15 hafta var ve çok sayıda final maçı oynayacağız"


Van Spor

Iğdır’ın yeni stadyumunun açılışını Bakan Osman Aşkın Bak gerçekleştirdi


Van Spor

Ümit İnal: "4-0’lık yenilgi ağır oldu"


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ