Depremden etkilenen Başkale'deki mahallelere ‘geçmiş olsun’ ziyareti

Van Başkale Kaymakamı Ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, Depremin Yıkıma Neden Olduğu 6 Mahalleyi Tek Tek Ziyaret Ederek Vatandaşların Sorun Ve Taleplerini Dinliyor.

Van Haberleri 1.03.2020 18:05:17 0
Depremden etkilenen Başkale'deki mahallelere ‘geçmiş olsun’ ziyareti
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 01.03.2020 18:05

VAN (İHA) – Van Başkale Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Asım Solak, depremin yıkıma neden olduğu 6 mahalleyi tek tek ziyaret ederek vatandaşların sorun ve taleplerini dinliyor.

Kaymakam Solak, ilk önce Başkale Kriz Merkezinde AFAD, Kızılay ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri ile bir araya geldi. Burada durum hakkında yetkililerden bilgi alan Kaymakam Solak, daha sonra Yurttepe Mahallesi’ne geçerek mahalleliyle buluştu. Mahallilere ‘geçmiş olsun’ dileklerinde bulunarak Uğurlu Mahallesi’ne geçen Kaymakam Solak, taziye evinde vatandaşla bir araya geldi. ‘Geçmiş olsun’ dileklerini ileterek hasar gören evlerin tespiti için uzman ekiplerin her mahallede çalıştığını ifade eden Kaymakam Solak, depremde daha çok hasarın ve ölümün olduğu mahallelerde olduklarını, yaraları sardıktan sonra da depremde az hasar gören mahallere ziyaret gerçekleştiğini belirtti.

Daha sonra Saçan Mahallesi’ne ziyaret gerçekleştiren Kaymakam Solak, burada mahalleliye depremin ilk gününden bu yana özveriyle çalıştıklarını, devletin tüm imkânlarının seferber edildiğini ve vatandaşın mağdur olmaması adına mesai gözetmemeksizin 7/24 çalıştıklarını söyledi. Devletin tüm imkânlarıyla Başkale halkının yanında olduğunu dile getiren Solak, yıkımın olduğu mahallelere yardıma koşan ve sağduyulu davranan vatandaşlara da teşekkür etti.

İlçeye dönen Kaymakam Solak, Başkale ilçe merkezinde bulunan Yardım Toplama ve Dağıtım Merkezi’ndeki çalışmaları yerinde inceledi. Yetkililerden son durum hakkında bilgi alan Kaymakam Asım Solak’a ziyaretinde 6. Hudut Tugay Komutanı Piyade Albay İlker Ertuğrul, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Kocatürk de eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Sinan Kaloğlu: "Buradan kaybetmeden dönmek isterdik, avantajı kullanamadık"


Van Spor

Serkan Özbalta: "İyi bir galibiyet aldık, taraftarlarımızı ve oyuncularımı tebrik ediyorum"


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 2 - Amed Sportif Faaliyetler: 0


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’dan transfer atağı


Van Spor

Elazığ İl protokolü basketbol maçında buluştu


Van Spor

Snowboard FIS European Cup Erzincan


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 3 - Isparta 32 Spor: 1


Van Spor

Kar ve ayaz altında şampiyonluk mesaisi


Van Spor

Snowboard’un yıldızları Ergan Dağı’nda buluştu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor 3 puan için Kırıkkale’de


Van Spor

Elazığspor Teknik Direktörü Adem Çağlayan’ın cezası belli oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor forvet hattını Tayyip Kanarya ile güçlendirdi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bizim için kazanımları oldukça yüksek, olumlu bir maç oldu"


Van Spor

Elazığ 2. Amatör Küme’de gruplar belli oldu


Van Spor

Recep Uçar: "Önemli bir avantajı kaybettik ama şansımızı son maça kadar kovalamak istiyoruz"


Van Spor

Ziraat Türkiye Kupası: Erzurumspor FK: 2 - Çaykur Rizespor: 0


Van Spor

Malatya’da 2. Kurumlar Arası Voleybol Turnuvası başladı


Van Spor

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ