DAKA’nın başarılı projesi Samsun’da tanıtıldı

DAKA-İran Masası çalışmalarının başarısı, Samsun'da yapılan Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri Toplantısında tanıtıldı.

Van Haberleri 11.07.2019 13:00:00 0
DAKA’nın başarılı projesi Samsun’da tanıtıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

Samsun’da düzenlenen Kalkınma Ajansları Genel Sekreterleri Toplantısı, DAKA’nın başarılı uygulamalarına tanık oldu. Toplantıya katılan DAKA heyeti, DAKA-İran Masası çalışmalarını tanıttı. Proje toplantıya katılanlar tarafından büyük beğeni aldı. TRB2 Ekonomik Kalkınma Bölgesi olarak tanımlanan Van, Muş, Bitlis, Hakkari illerinde faaliyet yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Genel Sekreteri Halil İbrahim Güray, İran Masası çalışmasının başarısını sosyal medya hesabında duyurdu. Güray paylaşımında, “Samsun’da düzenlenen Kalkınma Ajansları Genel Sekreterler Toplantısı’nda iyi uygulama örneği olarak DAKA İran Masamızı ve faaliyetlerimizi anlattık” dedi.

İRAN MASASI NİÇİN KURULDU?
Türkiye-İran sınırının büyük bir kısmı DAKA sorumluluk bölgesi içinde yer almaktadır. Bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak ve bölgeler arası ve bölge içi kalkınmışlık farklılarını azaltmak için faaliyet gösteren DAKA, bu konuda İran ekonomisinde yararlanmayı amaçladı.

İran büyük bir ekonomi olmasına rağmen bölgede ve Türkiye de yeterince tanınmadığına kanat getiren DAKA, böyle bir çalışmayı başlattı. DAKA İran Masasını, ülkemiz iş dünyasına İran ekonomisi hakkında bilgi sunmak, İran iş dünyasına Türkiye hakkında bilgi sunmak ve bir iletişim ağı kurmak üzere oluşturdu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi
 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem