Van da Dahil 19 İlde Milyarlık Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi: 76 Gözaltı!

Berber Çetesi Liderliğinde 1.2 Milyarlık Vurgun: Türkiye Çapında 76 Tutuklama!

Van Haberleri 10.10.2024 17:14:00 0
Van da Dahil 19 İlde Milyarlık Dolandırıcılık Şebekesi Çökertildi: 76 Gözaltı!
Tarih: 10.10.2024 17:18 Güncelleme: 10.10.2024 17:20

Dolandırıcılık şebekesi, bin 500 kişiyi ağına düşürerek 1.2 milyar lira dolandırdı. Diyarbakır'daki berberin liderlik ettiği çetenin, 19 ildeki operasyonla çökertilmesi sağlandı.

TÜRKİYE ÇAPINDA BÜYÜK DOLANDIRICILIK OPERASYONU

Diyarbakır'da başlayıp Türkiye geneline yayılan büyük bir dolandırıcılık operasyonu gerçekleştirildi. Türkiye'nin 19 ilinde, 95 adrese birden yapılan eş zamanlı baskınlarda, 76 şahıs gözaltına alındı.

WHATSAPP MESAJIYLA BAŞLAYAN DOLANDIRICILIK ZİNCİRİ

Nevşehir'de bir vatandaşın cep telefonuna Whatsapp üzerinden Endonezya kaynaklı bir numaradan "Görev tamamlayarak para kazan" mesajı geldi. Teklif, Google Haritalar üzerinde yer alan işletmelere yorum yaparak 50 TL kazanma vaadi içeriyordu. İlk görevler karşılığında paranın yatırılmasıyla güven inşa edildi ve sonrasında VIP gruba geçme ve daha fazla kazanç için para yatırma talebi geldi. Dolandırıcıların talepleri artınca vatandaş durumu anlayarak polise başvurdu.

PARA AKIŞINI TAKİP EDEN POLİS ŞEBEKEYİ ORTAYA ÇIKARDI

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele ekipleri, mağdurun yolladığı paraları takibe aldı ve paraların kripto borsalarına, ardından soğuk cüzdana transfer edildiğini tespit etti. Diyarbakır'daki berberin çete lideri olduğu ve 12 kişiyi daha aynı yöntemle dolandırarak 811 bin TL topladığı ortaya çıktı.

OPERASYONLA ŞEBEKENİN KURUTULMASI

16 ay süren teknik ve fiziki takip sonucunda "suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 19 ilde toplam 95 adreste eş zamanlı yapılan operasyonla şebekenin çökertilmesi sağlandı. 92 şüpheliden 76'sı yakalandı ve 8'i yurt dışında olduğu için firari durumda. Şüpheli şahısların yakalanması için çalışmalar sürüyor.

OPERASYONDA ELE GEÇİRİLENLER

Eş zamanlı operasyonlarda çok sayıda banka ve kredi kartı, dijital materyal, 3 adet silah ve bu silahlara ait 396 fişek ele geçirildi. Dolandırıcılık çetesine yönelik soruşturmanın devam ettiği belirtildi.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem