Cuma Namazı ve Vakit namazları cemaatle kılınacak mı? İşte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklaması!

Geçtiğimiz haftadan bu yana cuma namazları kılınacak mı? Vakit namazları cemaatle kılınacak mı, korona virüs cami cemaatine bulaşır mı? Camiler açık kalacak mı? Ezanlar okunacak mı? şeklindeki sorular vatandaşların yoğun sorduğu sor

Van Haberleri 16.03.2020 15:37:23 0
Cuma Namazı ve Vakit namazları cemaatle kılınacak mı? İşte Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın açıklaması!
Tarih: 01.01.0001 00:00

Diyanet İşleri Başkanı Pro. Dr. Ali Erbaş Cuma Namazları ile vakit namazlarının cemaatle kılınmasına ara verilmesi ile ilgili bir basın toplantısı yaptı. 

Düzenlediği basın toplantısında Cuma Namazları ile vakit namazlarının cemaatle kılınmasının yeni tip korona virüs tehdidi ortadan kalkıncaya kadar ertelendiğini söyleyen Prof. Dr. Ali Erbaş'ın açıklamasından satır başları şu şekilde;

Hastalığı taşıyan kişiler diğer kişiler için büyük bir tehlike oluşturuyor. Toplu halde bulunan mekanlarda virüsün topyekün yayılması için uygun ortam oluşmakta ve risk oluşturmaktadır. Vaka sayısının artması nedeniyle kamu otoritesi insanların bir araya gelmesini sağlayan organizasyonların yapılmasını iptal etti.

Cemaatle namazların kılınmaya devam etmesi halinde virüsün yayılmasının artacağı riski taşımaktadır. İslam dini insanların hayatını tehlikeye atacak uygulamalara asla cevaz vermez.

Peygamber Efendimiz, "Bir yerde veba hastalığı çıktığında oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa oradan da ayrılmayın" diyerek karantina hassasiyeti göstermiş, salgın hastalıklara karşı tedbirli olmanın gereğini vurgulamıştır. 

Cemaate katılmanın zor ve tehlikeli olduğu zamanlarda sahabenin namazları evlerinde kılmalarına yönelik uygulamaları vardır. Dolayısıyla yeni tip korona virüs tehdidi ortadan kalkıncaya kadar cami mescitlerde Cuma ve cemaatle namazlarının kılınmasına ara verilmesine karar verilmesi gerekli hale gelmiştir. Cuma Namazı yerine öğle namazının kılınması yeterlidir. Ezanlar vaktinde okunacak, cami ve mescitler açık bulundurulacak, vakit namazlarını münferit kılmak isteyenler kılabilecek.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem