Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda yatanların yüzde 98’i aşısız

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yoğun bakım ve hastane servislerinde Covid-19 tanısıyla yatan hastaların yüzde 98’inin aşısız, yaklaşık yüzde 1’inin ise üçüncü doz zamanı geldiği halde yaptırmayanlar old

Van Haberleri 16.08.2021 09:09:24 0
Covid-19 nedeniyle yoğun bakımda yatanların yüzde 98’i aşısız
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 16.08.2021 09:09

Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, yoğun bakım ve hastane servislerinde Covid-19 tanısıyla yatan hastaların yüzde 98’inin aşısız, yaklaşık yüzde 1’inin ise üçüncü doz zamanı geldiği halde yaptırmayanlar olduğunu söyledi.

Aşı oranı yüzde 61.5 olan Van’da günlük korona virüs vaka sayısı en yüksek seviyeye ulaştı. Bu kapsamda hastanedeki doluluk oranı yüzde 90’ı geçerken, yoğun bakım doluluk oranı ise yüzde 63 oldu. Salgının başından bu yana tedbirlere uyulan ve Türkiye’de en iyi 5 ilin arasında bulunan Van, aşılamada aynı başarıyı sağlayamadı. Aşılamanın düşük olduğu kentte, normalleşmeyle birlikte özellikle maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmaması vaka sayısını 100 binde 278,14 seviyesine kadar çıkardı.

“Covid-19 tanısıyla yatan hastalarımızın çoğu aşısı olmayanlardır”

Korona virüsle mücadelede en etkili silahın aşı olduğunu ifade eden Van İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mahmut Sünnetçioğlu, korona virüs salgınını ancak iyi bir aşı oranını yakalayarak ve kurallara uyarak vatandaşların yenebileceğini söyledi. Sünnetçioğlu, “Van’da bulunan yoğun bakımlarımızda ve hastane servislerimizde Covid-19 tanısıyla yatan hastalarımızın çoğu aşısı olmayanlardır, bunların yüzde 98’i aşı olmayan, yüzde bir civarında üçüncü dozu geldiği halde, gelip aşısını yapmayanlardır. Zamanında aşılarını yapıp bağışıklık oluşan vatandaşlarımızdan hastanelerimizde Covid-19 tanısıyla özellikle yoğun bakım ünitelerinde yatan hastamız yok” dedi.

“Covid-19 salgınına bağlı oluşan ızdırabı dindirmek çok zor”

Korona virüs salgınının aşı yaptırmayanlar nedeniyle devam ettiğini belirten Sünnetçioğlu, “Aşısını olmayan tüm vatandaşlarımızı aşı olmaya davet ediyoruz. Covid-19 vakası olan hastalarımızla bir diyaloğumuz oldu, Covid-19 yoğun bakımda ki hastalarımız ‘ne olur vatandaşlarımıza seslenin aşılarını yapsınlar, bizim düştüğümüz duruma düşmesinler’ çünkü gerçekten yoğun bakımda ki hastaların çektiği o sıkıntıyı hiçbir vatandaşımızın çekmesini istemiyoruz. Hastanelerimizde verdiğimiz en iyi tedaviye rağmen Covid-19 salgınına bağlı oluşan ıstırabı dindirmek çok zor” diye konuştu.

“Vatandaşlarımızın kurallara uymalarını istiyoruz”

Vatandaşlardan mümkün oldukça maske takmalarını isteyen Sünnetçioğlu, “Vatandaşlarımızın kalabalık ortamlardan uzak durmalarını, 3 kişilik ortamlarda maske kullanılmıyorsa ve bir kişi pozitif ise o bir kişi beş kişiye, beş kişi 10 ve 50 derken dalga dalga vaka sayıları artıyor. Bu sebeple mümkün oldukça vatandaşlarımızın kurallara uymalarını istiyoruz. Bunu tamamen vatandaşlarımızın sağlığı için istiyoruz. Vatandaşlarımızdan özellikle istediğimiz şey aşılarını yapmaları, aşı zamanı gelen tüm vatandaşlarımızı aşıya davet ediyoruz, şehir içinde, köylerde ve ilçelerimizde mobil ekiplerimiz aşı çalışmalarını yapıyor, tüm ekiplerimiz vatandaşlarımızın hizmetinde, yeter ki vatandaşlarımız aşılarını yapsınlar” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Atatürk Üniversitesi sporcularından dünya arenasında çifte gurur


Van Spor

Milli sporcu Furkan Akar çiçeklerle karşılandı


Van Spor

Elazığspor’da 3 gün izin


Van Spor

Elazığ, trıatlonda yeni bir döneme ev sahipliği yaptı


Van Spor

Ardahan Kura Kadın Futbol Takım’ının yeni başkanı Songül Çelik oldu


Van Spor

Süphan Dağı tırmanışına tipi ve kar engeli


Van Spor

Kars’ta "Kadınlar Satranç İl Birinciliği Turnuvası" tamamlandı


Van Spor

Beşiktaş, Gençlerbirliği'ni 2-0 Mağlup Etti: Orkun Kökçü ve Olaitan Farkı Yarattı


Van Spor

Elazığspor son 5 maçından 13 puan çıkardı


Van Spor

Erzurumspor FK - Hatayspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 3 - Hatayspor: 0


Van Spor

Kopspor maçı ertelendi


Van Spor

Bitlisli taekwondocu Nurcihan Ekinci’nin hedefi 2032 Paralimpik Oyunları


Van Spor

Furkan Akar’dan tarihi madalya


Van Spor

Zirvede fark açılıyor! Galatasaray 10 kişilik Başakşehir'e fark attı


Van Spor

Rize'yi tek golle geçtiler! Karadeniz derbisi Trabzonspor'un!


Van Spor

Eren Stadyumu’nda kar temizliği


Van Spor

Iğdır FK’da teknik direktörlük görevine Hikmet Karaman getirildi


Van Spor

Elazığspor’da 3 sakat, 1 cezalı


Van Spor

Erzincanlı sporcular Havalı Silahlar Coşkun Abiş Kupası’ndan derecelerle döndü


Van Spor

Erzincan Anadolu Lisesi badmintonda Türkiye ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ