Van çöreği ve lahmacun fiyatlarına da zam: İşte bugünden itibaren geçerli fiyat listesi

Van’da yapılan ekmek zammıyla birlikte kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi meşhur Van çöreği ve lahmacuna da zam geldi. İşte fiyat listesi…

Van Haberleri 4.12.2023 13:26:00 0
Van çöreği ve lahmacun fiyatlarına da zam: İşte bugünden itibaren geçerli fiyat listesi
Tarih: 04.12.2023 13:28

Artan maliyetler nedeniyle ekmek fiyatlarında artışa gidilen Van’da bugünden itibaren 210 gramlık bir ekmek 7 liradan satılmaya başladı. Ekmek zammının ardından Van çöreği ve lahmacun fiyatlarında da artışa gidildi.

Van Lokantacılar, Fırıncılar, Pastacılar, Kahvaltıcılar ve Kasaplar Esnaf Odası Başkanı Sabri Işık, ekmek fiyatları ve sektörde yaşanan sorunlara ilişkin yaptığı açıklamada; “Türkiye’de her gün zamlarla karşı karşıya kalıyoruz. Yeme-içme sektörü bu zamlardan en çok etkilenen sektördür. Ekmeğin girdi maliyetleri günbegün artığından dolayı esnafımız zor durumdadır. Van, Türkiye’de en ucuz ekmeği satan ildir. Bu kapsamda üst kuruluşlar ve esnaflarımızla yaptığımız istişareler sonucunda ekmek fiyatında artışa gitmeye mecbur kalmış bulunmaktayız. Ülke genelinde 210 gram somun ekmeği 7.30-8 TL arasında satılmakta. Van esnafı olarak şimdiye kadar 6 liraya sattığımız ekmek maliyetleri karşılamıyor. Bu nedenle 4 Aralık Pazartesi gününden itibaren 210 gram somun ekmek ile 200 gramlık pide ekmeğimiz 7 TL’den satılacaktır. Akaryakıta gelen yüzde yüzlük zamlar, un fiyatlarındaki zamlar ve mayadaki zamlar ekmeğin maliyetini artırmaktadır.” demişti.

Bugün geçerli olan zamlı fiyatlarla beraber ekmek, lahmacun, Van çöreği, tandır ekmeği ve pide çeşitleri fiyat listesi açıklandı.

 


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem