Çocuk Romatoloji Merkezi bölgedeki hasta çocuklara umut oldu

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim Ve Araştırma Hastanesi Bünyesinde Kurulan Çocuk Romatoloji Merkezi Bölgede Romatizma Hastalığı Olan Çocuklara Umut Oldu.

Van Haberleri 31.07.2019 09:22:44 0
Çocuk Romatoloji Merkezi bölgedeki hasta çocuklara umut oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 31.07.2019 09:22

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Çocuk Romatoloji Merkezi, bölgede romatizma hastalığı olan çocuklara umut oldu.

SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Romatoloji Merkezi, yaklaşık bir yılından bu yana romatizma hastalığı olan çocuklara şifa dağıtmaya devam ediyor. Van ve çevre illerden gelen hasta çocuklar, doğru tanı ve tedaviyle düzenli takibe alınıyor. Takip sonucu çocuklar sakat kalma riskinden kurtulmuş oluyor. Konuya ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulunan SBÜ Van Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Romatoloji Uzmanı Dr. Sezgin Şahin, Van’da daha önce Çocuk Romatoloji Merkezi olmadığını ve bu yüzden hastaların Ankara ve İstanbul gibi şehirlere gitmek zorunda olduğunu belirtti. Kurulan merkezde çocuklarda nadir görülen romatizma hastalıklarının takip edildiğini belirten Dr. Şahin, “Çocuk romatoloji daha önce Van’da yoktu. Bu merkez olmadığı için hastalarımız daha önce Ankara ve İstanbul gibi illere gitmekteydi. Ancak son bir yıldır hastalarımız buraya gelemeye başladılar. Çocuklarda romatizma hastalıklarını takip ediyorum. Bu hastalıklar da oldukça nadir hastalıklardır. Genel olarak en sık görüleni bin çocukta bir gözüküyor. Bu yüzden ne yazık ki doktor sayısı da ülkemizde çok azdır. Ben burada yaklaşık 8 ile hizmet vermekteyim. Şu an mevcut Bitlis ve Ağrı illerinden gelen hasta çocuklarımız var” dedi.

Hastanenin fiziki şartlar açısından birçok hastaneden iyi olduğuna dikkat çeken Şahin, “Gayet güzel bir hastanemiz var. Fiziksel olarak daha önce görev yaptığım Cerrahpaşa’dan fiziksel olarak şartları daha iyidir. Bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamıyoruz. Servisimiz de odalar da gayet iyi, bir ve iki kişilik odalar var. Bu konuda hastalarımızda gayet memnun diye düşünüyorum” diye konuştu.

Bin çocukta bir görülen nadir hastalıklar arasında yer alan ailesel Akdeniz ateşi tanılı hastalarının olduğunu dile getiren Şahin, “Günde 30 ile 50 arası çocuk hastaya bakıyorum. Tabi bunlardan bir kısmı romatizma hastalığı çıkıyor. Çünkü eklem ağrısı olan her çocukla ilgileniyoruz. Aynı zamanda bölgemizde oldukça sık görülen ailesel Akdeniz ateşi tanılı hastalarımız var. Tekrarlayan ateş, karın ağrısı durumunda çocuğunuzu mutlaka bir çocuk romatoloji uzmanı görsün diyorum. Çünkü bu bölgede çok sık görülüyor” şeklinde konuştu.

“Çocuklarımız eskiye göre çok daha iyi”

Yapılan tedaviler sonucu çocukların eskiye göre daha iyi olduğunu ifade eden Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bağışıklık sisteminin çok çalışmasına bağlı vücudun kendi eklemelerine saldırması ve iltihap oluşturması olarak biliyoruz. Ne yazık ki daha tam nedeni bilinmiyor. Ancak tedavileri var ve çocuklarımız eskiye göre çok daha iyi oluyorlar. Hastalarımız artık sakat kalmıyor. Eklem iğneleri var. Onları yapıyoruz. Onlar sayesinde de hastalarımız artık daha iyi oluyor.”

16 yaşındaki kız çocuğunun tedavisi için Bitlis’in Tatvan ilçesinden Van’a gelen Nahit Akçan isimli vatandaş ise kızının tedavisi için 5 yıl boyunca sürekli İstanbul’a gidip geldiklerini belirtti. Bu nedenle İstanbul’da çok zorluk yaşadıklarını anımsatan Akçan, “Burada bize daha iyi bakıyorlar. Çocuğu aynı durumda olanlar buraya gelsin. İstanbul’da evi olmayan kişiler daha büyük sıkıntılar yaşayabiliyor. Kızım 16 gündür burada ve durumu daha iyiye doğru gidiyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

Van YYÜ 60 Akademisyen Alımıyla Güçleniyor: Detaylar ve Başvuru Şartları


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Short Track’ta büyük gurur


Van Spor

PFDK’dan Yeşilyurtspor’a bahis cezası


Van Spor

A Milli Takım'ın play-off'taki rakibi Romanya oldu


Van Spor

3 Temmuz Stadı’nda sporcular daha güvenli ortamda spor yapacak


Van Spor

Iğdır’da "Çok Amaçlı Spor Salonu"nun temeli atıldı


Van Spor

Elazığ’da düzenlenen satranç turnuvası sona erdi


Van Spor

Elazığspor, hazırlıklarını sürdürüyor


Van Spor

Elazığ’da basketbol müsabakaları sona erdi


Van Spor

Yüksekova’da 24 kasım öğretmenler günü voleybol turnuvası başladı


Van Spor

Varto’da futbol kursu sürüyor


Van Spor

24Erzincansporlu 6 futbolcuya hak mahrumiyeti


Van Spor

Elazığsporlu futbolcuların cezaları belli oldu


Van Spor

TFF 2.Lig’de Yeni Malatyaspor, Adanaspor’a konuk olacak


Van Spor

Patnos’ta "Okul Sporları" müsabakaları başladı


Van Spor

Muş’ta 35 amatör spor kulübüne 2 milyon TL malzeme desteği


Van Spor

Erzurum Büyükşehir Belediyespor Kick Boksta Türkiye finallerinde


Van Spor

Tunceli’den kick boksta büyük başarı


Van Spor

Badmintonda Erzincan Telekom Spor ikinci oldu


Van Spor

Erzincan’ın kızları Ağrı’ya 5-0 yenildi


Van Spor

Aleyna Korkut’tan Çekya’da altın madalya


Van Spor

Ağrı Kadın Futbol Takımı, Erzincan’ı 5-0 mağlup etti


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ