Çiftci: 'Van'ı çıkmaz sokaktan kurtaracağız'

Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, yedinci ürün analiz laboratuvarını Van’da kurmaya hazırlandıklarını ve arsa tahsisinin de yapıldığını söyledi.

Van Haberleri 11.10.2017 15:07:42 0
Çiftci:
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 11.10.2017 15:07

Bakan Çiftci, Anadolu Basın Birliği Van Şubesi heyetiyle bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Çiftci, Kapıköy Gümrük Kapısı’nda yapılacak ithalat ve ihracat ürünlerinin tüm analiz işlemlerinin bundan böyle Van laboratuvarında yapılacağını ve Van’ı çıkmaz sokaktan kurtaracaklarını kaydetti. Van’ı ekonomik, sosyal, turizm, tarım ve birçok bakımdan ihya edecek sınır kapısının modernizasyonunun yanı sıra yapılacak ürün analiz laboratuarı, yüz kişilik lojman, eğitim kurumları, akaryakıt istasyonu ve araç otoparkı ile kentin özellikle ekonomik özgürlüğe doğru önemli bir yol alacağını ifade eden Çiftci, “Yıllardır tam kapasite çalışmayan Kapıköy Sınır Kapısı, nihayet muradına eriyor. Yeni bina, gümrük kapısı statüsü, İran ile Türkiye arasında yapılan ticaret atağı, ürün analiz laboratuvarı ve otopark ile yeni bir vizyona bürünen Kapıköy, Türkiye’nin Doğu’ya açılan kapısı olmaya hazırlanıyor.
Özellikle son iki yılda İran’dan Van’a gelen turist akını, esnafın yüzünü güldürürken, öte yandan yaşanan yeni gelişmeler ve uluslararası ticaret ağı da Van’a önemli oranda katma değer kazandıracak” dedi.

 

Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van’ın Türkiye için önemli bir şehir olduğunu belirterek, “İthalat ve ihracat kalemlerinin en önemli ayağı ürün analizleridir. Bu analizler artık Van’da yapılacak. Kuracağımız laboratuvar ile artık ürünlerin analizleri başka illerde yapılmayacak. Van, Kapıköy Sınır Kapısı ile çıkmaz sokaktan kurtulup, Türkiye’nin Doğu’ya açılan kapısı oldu. Bilindiği üzere İran’dan gelen turist ve ticaret hacmi esnafın yüzünü güldürdü. Ürün analiz laboratuvarı, eğitim kurumları, yüz kişilik lojman, ÖTV’siz akaryakıt istasyonunun kurulması, sosyal tesisler ve devamında yapmış olduğumuz düzenlemelerle Van’ı tüm yetkileri ile donatıp, tüm ürünlerde ithalat ve ihracat yetkisi verdiğimiz Kapıköy tamamlandığında, artık bu kapımızdan her türlü ürün ithal ve ihraç edilecek. Van bu anlamda, bölge açısından önemli bir kapı olacak. Burada ithalat ve ihracat ürünlerinin analizlerinin yapılması önemledir. İstanbul, Ankara, Kocaeli, İskenderun, Mersin ve İzmir’in ardından yedinci ürün analiz laboratuvarını inşallah Van’da kurmaya hazırlanıyoruz. Arsa tahsisi yapıldı, ödeneğini gönderiyoruz, kısa süre içerisinde Türkiye’nin en büyük laboratuvarlarından birisi olacak. Ankara’daki hakem laboratuvarı ile aynı düzeyde olacak. Bütün bölgedeki ürünlerin analizleri artık Van’da yapılacak. Van, adeta merkez hale gelecek. Bu açıdan Van Kapıköy ve Gümrük Müdürlüğü de ithalat ve ihracat ürünleri açısından çok geniş bir yelpazeye sahip olacak. Artık, Kapıkule Gümrük Kapısı gibi tüm ürünler buradan ithal ve ihraç edilebilecek. Geçmişte yasak olan hayvansal ürünler, orman envanteri, tohum, fide, tekstil, kimyasal madde, her türlü ürün buradan geçecek. Bu bölgedeki bütün ürünlerin analizleri artık Ankara, İstanbul’a gitmeyecek. Bu anlamda Van ekonomisinin gelişmesi ve büyümesine büyük katkısı olacak. Hayırlı ve uğurlu olsun. İnşallah birkaç gün içerisinde projeyi ihaleye sunacağız. Her türlü sorun giderildi. Tabi bunun yanı sıra depolama merkezleri kurulacak. Binlerce aracın park edileceği alanlar oluşturacağız. Bu da insanların araçlarının dışarıda çürümesinin önüne geçilmiş olacak.

 

Bizim en büyük amacımız, Van’ı ticaret, turizm ve tarım merkezi haline getirmektir. Van’ımıza her iki yatırımımızda hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ