CHP'li Atıcı: 'Sandığa giren oylar CHP'nin namusudur'

Van Haberleri 23.02.2017 12:54:06 0
CHP
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 23.02.2017 12:54
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanı ve Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, sandığa giren oyların CHP’nin namusu olduğunu söyledi.
Referandum çalışmaları kapsamında CHP Van İl Başkanlığında partililerle bir araya gelen Aytuğ Atıcı, CHP’nin referandum çalışmalarının 81 ilde devam etiğini belirtti. Atıcı,“Parti olarak bu referandumda halka bir söz vermiştik. Demiştik ki, ‘Sandığa giren oylar Cumhuriyet Halk Partisinin namusudur.’ Namusumuzu nasıl koruyorsak, sandığa giren oyları da öyle koruyacağız. Sandığa giren ‘hayır’ oyları demiyoruz, sandığa giren bütün oylar. Yani ‘evet’ oyları da, ‘hayır’ oyları da bizim namusumuzdur. O sandığa vatandaşlarımız özgür iradesiyle oy kullandığı andan itibaren artık o benim milletimin özgür iradesi ve Cumhuriyet Halk Partisinin namusu haline gelmiştir. Ancak sandığa o oylar girene kadar ise biz il il, ilçe ilçe, kahvehane kahvehane gezerek o sandığa ‘hayır’ oyunun girmesi için çaba göstereceğiz” dedi.
Başkanlık sistemine ‘evet’ diyenlerin de, ‘hayır’ diyenlerin de ülkenin iyiliğini istediklerini söyleyen Atıcı, “Başkanlık sistemine ‘evet’ demeyi düşünen insanlar, acaba ülkemizin iyiliğini istemiyor mu? Bence istiyorlar. Bence ülkemizin daha iyi olmasını istiyorlar. Bunun için de ‘evet’ oyu vermeyi düşünüyorlar. Peki, başkanlık sistemine ‘hayır’ demeyi düşünen insanlar, ülkemizin iyiliğini istemiyorlar mı? İstiyorlar. Ekonominin düzelmesini, terörün ve işsizliğin bitmesini istemiyorlar mı? Tabi ki istiyor. Peki ‘evet’ demeyi düşünen de, ‘hayır’ demeyi düşünen de ülkenin iyiliğini istiyorsa, yani hedef ortaksa ve amaç aynı ise neden bir kısmı ‘evet’ bir kısmı ‘hayır’ diyor. Burada bir sorun var. Bu sorun ancak ve ancak ‘evet’ dersek başımıza ne gelir? ‘Hayır’ dersek başımıza ne gelir? Sorular iyice anlaşılırsa ortadan kalkar” diye konuştu.
Referandumun bir parti meselesi olmadığını savunan Atıcı, “Bu durum partiler üstü bir konudur. Devletimizin nasıl yönetileceği konusu CHP’den de, MHP’den de, Adalet ve Kalkınma Partisi’nden de, HDP’den de önemlidir. Bütün liderlerden, hatta hepsinin toplamından da daha önemlidir. Çünkü söz konusu olan devletimizin yönetimi ve cumhuriyetimizdir” ifadelerini kullandı.
Atıcı’nın yaptığı açıklamanın ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Başkan Şebin’den, İHA Bölge Müdürü Türkez’e 10. yıl plaketi


Van Spor

Elazığspor, Elazığ’a dönüyor


Van Spor

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde büyük gelişim ve dönüşüm


Van Spor

Elazığlı antrenöre milli görev


Van Spor

Malatyalı sporcular Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandı


Van Spor

Elazığ Gençlik Spor hentbolda 5’te 5 yaptı


Van Spor

24Erzincanspor kendi evinde Ankaragücü’ne 2-0 yenildi


Van Spor

TFF 3. Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 1 - Kapadokyaspor: 1


Van Spor

Fenerbahçe, Guendouzi ve Oosterwolde'nin Golleriyle Galatasaray'ı Devirdi ve Süper Kupa'nın Sahibi Oldu!


Van Spor

Erzincan’da Yıldızlar Badminton İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor güçlü bir yapılanmayla yoluna devam edecek


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’da yönetim değişikliği


Van Spor

Gençler Güreş Müsabakaları Elazığ’da sürüyor


Van Spor

İnönü Üniversitesi Basketbol takımı şampiyon oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un olağanüstü genel kurul toplantısı yarın yapılacak


Van Spor

Hakkari’de Küçükler Voleybol İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

GSİM 2025’de 540 milyonluk yatırımla rekora koştu


Van Spor

Atatürk Üniversitesi Vakıf Okulları küçük kızlar voleybol takımı il üçüncüsü oldu


Van Spor

Elazığspor’da yeni transferlerin forma numaraları belli oldu


Van Spor

Elazığspor, 4 transferini açıkladı


Van Spor

Çakmur şampiyon atletleri ödüllendirdi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ