CHP heyeti sorunları yerinde görmek için Van’a geldi

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı, Van’ın Kapıköy, işsizlik, otogar, TOKİ, Van Gölü, çevre yolu, stadyum ve esnaf sorunlarını yerinde görmek için Van’a geldi. Heyet Van’daki sorun

Van Haberleri 22.10.2020 15:09:45 0
CHP heyeti sorunları yerinde görmek için Van’a geldi
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 22.10.2020 15:09

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’nın Van’ın önemli sorunlarını yerinde görmek için Van’a geldiğini ve bu uygulamayı 81 ilde gerçekleştirdiklerini söyledi. Başkan Kurukcu, Van’ın sorunlarının rapor haline getirilerek CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’na sunulacağını belirtti.

CHP Van İl Başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısında konuşan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP Van İl Heyetiyle birlikte Van ve ilçelerinde incelemelerde bulunarak Van’ın sorunlarını yerinde görüp, rapor haline getireceklerini ifade etti. Heyet Van’da 4 gün boyunca sorunları yerinde tespit edecek.

“VAN’DA MAALESEF İSTİHDAM ALANLARI ÇOK DAR”

CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu’nun bilgilendirme konuşmasından sonra söz alan Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Doğumuzun Paris’i Van Denizi ile gerçekten muhteşem bir tabiata sahip olan Van’da yaşamaktan hepiniz çok şanslısınız. Van’da inanılmaz bir işsizlikle, inanılmaz bir mutsuzlukla karşı karşıya olduğumuzu tespit ettim. Van’ın yaş ortalaması 21,5 dediler. Muhteşem bir yaş ortalamasına sahipsiniz. Van’da maalesef istihdam alanları çok dar, istihdam alanlarının genişlemesi için mutlaka hükümetlerin harekete geçmesi gerekiyor. Covid-19’la beraber Van’ın müthiş derecede ticaret hayatını şekillendiren ve hareketlendiren bir İran Sınıp Kapımız var. Buradan gelen turistler hepimizi canlandırıyor. Covid-19’la Kapıköy kapanınca maalesef Van’ın ekonomisi çökmeye başladı. Bunun yanında Van’ın hayvancılığı çok önemli. Van hayvancılık potansiyeli iyi olan bir ilimiz. Van’ın buradaki hayvanla, hayvansal sanayiyi mutlaka buluşturmak ve birleştirmek mecburiyeti var. Van’ın sorunlarıyla ilgili hazırlayacağımız raporu genel başkanlığına ve MYK üyelerine sunacağız. Bunun da takipçisi olacağız. Bu vesile ile il başkanımız Mehmet Kurukcu’ya teşekkür ediyorum. Ticaret camiasının bütün illerde çöktüğünü görmekteyiz. Cirolarımız %10’lara düştü. İstihdam kaynakları oldukça daraldı” diye konuştu.

“VAN GERÇEKTEN ÖZEL BİR ŞEHİR”

Daha sonra söz alan Antalya Milletvekili Cavit Arı ise, “Van gerçekten özel bir şehir, çok özel ve güzel Vanlı dostlarımız var. Van’ın çok özel bir şehir olduğunu yerinde görmüş olduk. Ülkemizin ekonomik durumu kötü durumda, koronavirüs sürecinin de buna bir etkisi var. Esnafımız bu süreçte beklediği desteği göremedi. Karşılıksız destek boyutunda bir destek verilemedi. Vatandaşlarımızın, esnaflarımızın, işadamlarımızın durumunu yerinde tespit etmek üzere bugün Van’dayız. Burada Van halkını yakından tanıma fırsatı bulacağımıza, esnaflarımızla güzel diyaloglar, iyi çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların sonunda CHP Van İl Başkanı Mehmet Kurukcu, Van sorunları, TOKİ, çevre yolu, otogar, stadyum, siyasi ortam sorunu, bölgenin ulaşım sorunu, hayvancılık sorunu, ekonomik sorun, Kapıköy Sınır Kapısı, esnafın durumu, Van’ın Covid-19 raporunu ve faaliyet raporunu kapsayan dosyayı Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Bedri Serter ve Antalya Milletvekili Cavit Arı’ya takdim etti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Trendyol 1. Lig: Erzurumspor FK: 4 - Sarıyer: 0


Van Spor

Elazığspor yönetimi, taraftar grup liderleriyle buluştu


Van Spor

Hakan Canbazoğlu Elazığspor’da


Van Spor

Fernando Andrade, Erzurumspor FK’da


Van Spor

Göztepe Hatice Akbaş Yarı Olimpik Yüzme Havuzu’nda yeni dönem eğitimleri


Van Spor

Elazığlı sporcu U16 milli takım kampında


Van Spor

Teknik Direktör Çağlayan: "Bir galibiyet serisi yakalayıp, üstleri zorlamamız lazım"


Van Spor

Elazığspor’da Kaleci Muammer sözleşmesini feshetti


Van Spor

Battalgazi Belediyespor’un milli gururları Başkan Taşkın’ı ziyaret etti


Van Spor

Kaymakam Uzun, Türkiye şampiyonunu ziyaret etti


Van Spor

Elazığspor’da hazırlıklara ara verilmedi


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 1 - Kırklarelispor: 0


Van Spor

Yeşilyurt Belediyesi Yaşam ve Spor Merkezi’nde kayıtlar başladı


Van Spor

Uçan Türkler, Milano Cortina 2026 Kış Olimpiyatları yolunda


Van Spor

Çıldır Gölü’nde paraşütle uçma heyecanı yaşandı


Van Spor

Doğu Anadolu’da büyük başarı: 12 sporcu, 12 madalya


Van Spor

Muşlu sporculardan Muaythai Bölge Şampiyonası’nda büyük başarı


Van Spor

Hakkarili dağcı Kilimanjaro zirvesinde


Van Spor

Elazığlı sporcu Yıldırım milli takım kampına davet edildi


Van Spor

Elazığspor 21 futbolcuyla İstanbul’a gidiyor


Van Spor

Elazığ 1. Amatör kümede 3 takım play-offu garantiledi


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ