Cevdet Yılmaz'dan, cumhurbaşkanlığı sistemine sahiplenme çağrısı

Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili çıkan söylemleri eleştiren AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sistemi halkın oyları ile demokratik meşruiyet kazanmış köklü bir yönetim reformu olduğu ve h

Van Haberleri 5.07.2019 16:20:41 0
Cevdet Yılmaz'dan, cumhurbaşkanlığı sistemine sahiplenme çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, sosyal medya hesabında son gümlerde Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi ile ilgili çıkan söylemleri eleştiren bir paylaşımda bulundu.  

31 Mart Yerel Seçimlerinden ve 23 Haziran İstanbul Seçimlerinde sonra AK Parti camiasında başlatılan Cumhurbaşkanlığı Sistemi ile ilgili tartışmalar kamuoyunda geniş yer bulmuştu. Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç tarafından başlatılan tartışma, parti kulislerinde ses getirmişti. Ardından gelen eleştirilere Milletvekili Cevdet Yılmaz da katıldı.

YENİ SİSTEM MEŞRUİYET KAZANMIŞ BİR REFORMDUR
Yılmaz yaptığı paylaşım serisinde, “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi halkın oyları ile demokratik meşruiyet kazanmış köklü bir yönetim reformudur” vurgusunda bulundu. Yeni sistemin gelişmeye ve iyileşmeye açık olduğunu ifade eden Yılmaz, “Sistem, tabiatı gereği gelişime ve iyileştirilmeye açıktır. Zaman içinde zihniyet ve kültür olarak da derinleşecektir” dedi.

ESKİ İSTEMİ SAVUNANLARA CEVAP
Eski sisteme dönmeyi savunanların iyi bir yaklaşım sergilemediklerini vurgulayan Yılmaz, “Sistemi iyileştirmek yerine eski sisteme dönüşü savunanlar, teknik olduğu kadar demokratik olarak da sağlam bir yaklaşım sergilememektedirler. Yapılması gereken, uygulama tecrübesini olabildiğince iyi analiz ederek somut çözümler geliştirmektir” ifadelerini kullandı.

YILMAZ, TIKANMAYI DÜNYA KONJONKTÜRÜNE BAĞLADI
Ortaya çıkan tıkanma ve aksaklıkların dünya genelinde yaşanan ve ortaya çıkan konjonktüre bağlı olduğunu savunan Yılmaz, “Bu analizler yapılırken; sistemden kaynaklanmayan, dünya ve ülke konjonktürü ile ilgili sorunları da sistemin sonucu gibi sunmak, son derece yanlış olacaktır. Dönemsel etkiler ve geçici uygulamalar sistem analizinde belirleyici olmamalıdır” şeklinde belirtti.

YILMAZ’DAN SAHİPLENİN ÇAĞRISI
Yeni sistemin ülke için doğru bir sistem olduğunu ve herkesi sahip çıkmaya çağıran Yılmaz, “Ülkemiz doğru bir sistem reformu yapmıştır. Orta ve uzun vadede yapılan reformun sonuçları daha iyi görülecektir. Bu süreçte, yapıcı eleştiriler ile sistemi iyileştirmek ve güçlendirmek hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem