Van Çatak'ta Güvenlik Önlemleri Artırılıyor: Bazı Bölgeler Özel Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Van Çatak'ta Sıkı Denetim: Bölge Güvenlik Sebebiyle Erişime Kapatıldı!

Van Haberleri 24.09.2024 20:46:00 0
Van Çatak
Tarih: 24.09.2024 20:58 Güncelleme: 25.09.2024 09:21

VAN İLİNDE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLANI

Van'ın Çatak ilçesindeki bazı alanlar, güvenlik tedbirleri kapsamında 'Geçici Özel Güvenlik Bölgesi' olarak belirlendi. Van Valiliği tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliği için alınan bu önlemin detayları paylaşıldı.

BELİRLENEN BÖLGELERİN KOORDİNATLARI AÇIKLANDI

Valilik açıklamasına göre, ilçenin Kat Dağı, Kervanyayla, Tayanyayla ve diğer belirtilen koordinatlardaki bölgeler, 24 Eylül ve 09 Ekim tarihleri arasında 15 gün süresince özel güvenlik bölgesi olarak işaretlendi. Bu tarihler arasında izinsiz girişler yasaklanırken, yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddesi gereğince yasal işlem yapılacağı bildirildi.

 

VATANDAŞLARA ÖNEMLİ UYARILAR YAPILDI

Van Valiliği, söz konusu kararın milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğini sağlama, suç işlenmesinin önlenmesi ve diğer bireylerin hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla alındığını vurguladı. Vatandaşlara yapılan duyuruda, belirtilen tarihlerde belirtilen bölgelere izinsiz girmekten kaçınmaları ve güvenlik uyarılarına riayet etmeleri yönünde uyarılar yapıldı.

Valilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“Milli güvenlik, kamu düzeni ve kamu esenliğinin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi ve başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; Van ili Çatak ilçesi Kat Dağı, Kervanyayla, Tayanyayla, Karataş Çukurları, Köpekçayırı, Ayı Deresi, Belbuka, Deri Tepe, Siyahtaş Tepe, Elma Tepe, Kesilmez Tepe, Tarın Tepe, Musa Dağı, Çelik Tepe, Aşiret Tepe, Kızılkaya Tepe bölgesi koordinatları içerisinde kalan bölgeler Van Valiliğince 24 Eylül 2024 (dahil) - 09 Ekim 2024 (dahil) tarihleri arasında 15 gün ‘Geçici Özel Güvenlik Bölgesi’ ilan edilmiştir. Vatandaşlarımızın; bu tarihler arasında, can ve mal güvenlikleri bakımından söz konusu bölgeye izinsiz olarak girmeleri yasaktır. Yasağa uymayanlar hakkında 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 66'ncı maddesi gereğince cezai işlem uygulanacaktır”

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Öğretmen Adayları Dikkat: 2024 KPSS ÖABT Giriş Belgeleri Yayında!


İş İlanları

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem