Van Camilerinde Müftü Şık Rehberliğinde Manevi Buluşmalar Başladı

Van'da cami sohbetleri ile manevi buluşma

Van Haberleri 13.03.2024 20:24:00 0
Van Camilerinde Müftü Şık Rehberliğinde Manevi Buluşmalar Başladı
Tarih: 13.03.2024 20:26 Güncelleme: 14.03.2024 00:35

Van İl Müftülüğü, İslami bilgilendirmeyi amaçlayan sohbet programlarına devam ediyor. Dr. Mehmet Sırrı Şık'ın katılımı ile gerçekleşen bu etkinlikler, cemaatin bilgiye susamış ruhunu besliyor.

Van İl Müftülüğü, toplumsal dini bilincin artırılması amacıyla düzenlediği cami sohbetlerine Edremit İlçe Müftülüğü bünyesinde de devam etti. Seyyid Sıbğatullah Camii'nin manevi havasında Kur'an ayetleri ve hadisler ışığında gerçekleşen bu sohbetler, vatandaşların dini sorularının cevap bulduğu etkileşimli oturumlar şeklinde icra edildi. Cami cemaatinin yoğun ilgisi, bu buluşmaların önemini daha da artırdı.

RAMAZAN AYINDA MANEVİYAT VURGUSU

Van İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, Ramazan ayının manevi önemine dikkat çektiği açıklamasında, bu mübarek ayın oruç ibadeti ile bedensel ve ruhsal arınma sağladığını vurguladı. Müftü Şık, Ramazan'ın sonunda kullarını büyük bayramla ödüllendiren Allah'ın, herkese sağlık ve huzur içinde bir bayram geçirmeyi nasip etmesi temennisiyle, vatandaşların dini anlamda doğru bir yol izlemesi için dua etti.

Programın sonunda İl Müftüsü Dr. Mehmet Sırrı Şık, cemaate katılımları için teşekkür etti. Dini sohbetlerin toplumu bir araya getirme ve ortak bir anlayışı pekiştirme gücüne vurgu yaparak, benzer etkinliklerin önümüzde ki dönemlerde de artarak devam edeceğinin sinyallerini verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem