Çaldıran’da 7 bin 224 öğrenci ders başı yaptı

Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Şubat’ta aşamalı yüz yüze eğitimin başlanacağını duyurulmasının ardından Van’ın Çaldıran ilçesinde de eğitim öğretime başlandı.

Van Haberleri 15.02.2021 16:17:44 0
Çaldıran’da 7 bin 224 öğrenci ders başı yaptı
Tarih: 01.01.0001 00:00 Güncelleme: 15.02.2021 16:17

Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Şubat’ta aşamalı yüz yüze eğitimin başlanacağını duyurulmasının ardından Van’ın Çaldıran ilçesinde de eğitim öğretime başlandı.

Türkiye’de korona virüs salgını mücadelesi kapsamında eğitime verilen aranın ardından köy okullarında yeniden eğitim öğretime başlandı. İlçe Kaymakamı Yusuf Durani Dinç, Belediye Başkanı Şefik Ensari, Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Mehmet Ece ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Zeki Gülmez’in katılımıyla Toprakseven İlkokulunda tören düzenlendi. Toprakseven İlkokulunda ilk ders zilinin çalması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla öğrenciler korona virüs tedbirleri kapsamında ders başı yaptı.

Açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Şefik Ensari, Türkiye’de korona virüs salgını nedeniyle verilen aranın ardından yeniden eğitim öğretime başlandığını belirterek, “Milli Eğitim Bakanlığınca 15 Şubat’ta aşamalı yüz yüze eğitimin başlanacağının duyurulmasının ardından Çaldıran’da 101 okulumuzda 7 bin 224 öğrencimiz yeniden eğitim öğretime başladı. Ülke olarak zor bir süreç yaşadık. Hep birlikte el ele vererek sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına uyarak bu pandemiden kurtulacağız inşallah. Pandemiden dolayı verilen uzaktan eğitimlerde bilgisayar ve tableti bulunmayan öğrencilerimize destek olduk. İlçemizde bulunan tüm okullarımızda dezenfekte işlemleri yapılarak bahçelerinde biriken karları temizledik. Öğrencilerimizin hijyenik bir ortamda okula taşınmaları için okul servislerinin dezenfektan işlemlerini tamamladık. Bundan sonraki süreçte yine öğrencilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

5 bin kişilik salon için imzalar atıldı


Van Spor

Erzurum GSİM sporda ve gençlik hizmetlerinde 2026’ya zirvede giriyor


Van Spor

Başkan Ahmet Dal, yeni transferlere yeşil ışık yaktı


Van Spor

Erzurumspor FK 3 Ocak’ta topbaşı yapacak


Van Spor

Elazığ Belediyespor Kadın Voleybol Takımı dolu dizgin gidiyor


Van Spor

Ağrı Kadın FK’ya Barbaros’tan maddi destek


Van Spor

Iğdır’da dağcılıkta tarihi adım


Van Spor

Elazığlı sporcular 45 madalya turnuvaya damga vurdu


Van Spor

FIS Palandöken Cup tamamlandı


Van Spor

Kar ve soğuğa rağmen Ağrı Kadın Futbol Takımı’ndan 4 gollü galibiyet


Van Spor

Ceza sahasında davetsiz misafir


Van Spor

Dersimspor’un altyapısına kalıcı yatırım müjdesi


Van Spor

Serkan Özbalta: "Bu galibiyete ihtiyacımız vardı"


Van Spor

Hüseyin Eroğlu: "Bizim adımıza beklemediğimiz bir skor oldu"


Van Spor

Trendyol 1. Lig Erzurumspor FK: 1 Çorum FK: 0


Van Spor

Elazığ’da okul sporları masa tenisi müsabakaları yapıldı


Van Spor

Tuncelili sporcular uluslararası arenada tarih yazdı


Van Spor

Malatya’nın Yazıhan ilçesinde ata sporu atlı cirit yaşatılıyor


Van Spor

Muş BESK, sahasında Samsun BESK’e mağlup oldu


Van Spor

Elazığspor, Erzincan’a gitti


Van Spor

Öğretim üyesi Dr. Gençoğlu, dünya ikincisi oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ