Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan ‘Bayramda Ücretsiz Ulaşım’ Yalanını İtiraf Etti

Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan’ın “Kurban Bayramı süresince ücretsiz ulaşım” açıklamasının bir aldatmaca olduğunu çok sayıda vatandaş yaşayarak gördü.

Van Haberleri 18.06.2024 18:51:00 0
Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan ‘Bayramda Ücretsiz Ulaşım’ Yalanını İtiraf Etti
Tarih: 18.06.2024 19:05 Güncelleme: 18.06.2024 19:22

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Şehir içi ulaşım ihtiyacını Van Büyükşehir Belediyesi’nin mor otobüsleri ile karşılayan vatandaşlar, Bayram ile birlikte ücretsiz ulaşım hizmeti beklerken, bazı güzergâhlarda seferlerin kaldırıldığını, bazı güzergâhlarda da sefer sayılarının azaldığını yaşayarak gördü.

ZEYDAN BAYRAMDA VATANTAŞLARI MAĞDUR ETTİ

Ücretsiz ulaşım açıklaması ile reklam yapan, algı oluşturan DEM’li hükümlü ve terör örgütü destekçisi Başkan Abdullah Zeydan, sadece bazı güzergâhlarda mor otobüsleri çalıştırdı. Sefer sayılarının azaltıldığı veya seferlerin kaldırıldığı güzergâhlardaki vatandaşları da mağdur etti.

ZEYDAN VANLILARLA DALGA GEÇTİ

Başkan Abdullah Zeydan yaptığı “Bayramda ücretsiz ulaşım” açıklamasına rağmen, sefer sayılarını azaltarak veya bazı güzergâhlardaki seferleri kaldırarak Vanlılarla dalga geçti.

VATANDAŞLARIN TEPKİSİNİ HABERLEŞTİRDİK

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li yönetiminin halkı aldatan ve mağdur eden bu kararı nedeniyle, mağdur olan vatandaşların tepkisi üzerine Van Postası Gazetesi olarak konuyu haberleştirdik.

DEM'Lİ BELEDİYE YÖNETİMİ HABERİMİZ ÜZERİNE BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

Dün akşam saat 22.00 sularında yayınladığımız “Van Büyükşehir'in DEM'li Başkanı Zeydan'dan Skandal: Ücretsiz Taşıma Vaadi Boş Çıktı!” haberimiz üzerine, Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan bugün saat 15.45’de bir basın açıklaması yaptı.

BÜYÜKŞEHİR'DEN ZEYDAN’IN YALANINI ÖRTME AÇIKLAMASI

Van Büyükşehir’in DEM’li yönetimi tarafından aklamak için yapılan basın açıklaması, hükümlü Başkan Abdullah Zeydan’ın yalanını da ortaya çıkardı. 

Yapılan basın açıklamasında Abdullah Zeydan’ın yalanını laf kalabalığı ile saklanmaya çalışılmalarına rağmen, vatandaşlara yaşattıkları mağduriyeti gizleyemediler.

İŞTE ZEYDAN’IN YALANINI ORTAYA ÇIKARAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA

DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan,  Van halkının Büyükşehir Belediyesi’nin kaç tane mor otobüsü olduğunu bilemeyeceğini hesaba katarak, yaptığı durum kurtarma ve yalanı örtme açıklamasında “60 adet otobüsle hizmet verdik” diyerek göz boyamaya, halkı kandırma ve Vanlılarla dalga geçmeye devam etti.

Yapılan açıklamada “Kent merkezi ve 13 ilçede yurttaşların bayramlaşmayı rahatça yerine getirebilmesi için ücretsiz ulaşım kararını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Kara ve Deniz Ulaşımı Şube Müdürlüğü bünyesindeki 60 adet otobüs ile 50 farklı güzergâhta hizmet verdi.” deniliyor.

Van Büyükşehir Belediyesi’nin 114’ü Van merkezde, 27 tanesi Erciş’te ve 1 tanesi de Başkale’de olmak üzere toplam 142 tane mor otobüsü bulunuyor.

Yapılan açıklamaya göre Başkan Abdullah Zeydan, Van Büyükşehir Belediyesi’nin mor otobüslerinin en az yarısını seferden çekmiş.

Zeydan, “ücretsiz ulaşım” açıklaması ile yaptığı reklamın arkasına, otobüsleri seferden çekerek vatandaşlara yaşattığı mağduriyeti saklamış.

ZEYDAN’IN MUMU YATSIDAN ÖNCE SÖNDÜ

Yaptıkları açıklama “mağduruz” diyen vatandaşların değil, “ücretsiz taşıma yapıyoruz” diyen Abdullah Zeydan’ın yalan söylediğini ortaya çıkardı.

Bir de pişkin pişkin, Vanlılarla dalga geçer gibi, 60 otobüsle 50 güzergâhta hizmet ettik diye açıklama yapıyor.

KUŞ TAŞA DEĞERSE MOR OTOBÜSE BİNEBİLİRSİNİZ

Mor otobüslerde ulaşımın ücretsiz olduğu doğru., ancak otobüs bulabilirseniz. 

Ya da Vanlıların “taş kuşa değmese de, belki kuş taşa değer” tabirinde olduğu gibi , güzergâhınızdaki seferler kaldırılmamış veya sefer sayıları azaltılmamış ise mor otobüslere denk gelirseniz ücretsiz binebilirsiniz.

TERÖR SEVİCİSİ ZEYDAN’DAN VAN HALKINA HİZMET BEKLENİR Mİ?

Terör örgütü PKK/KCK propagandası yapmaktan ve terör örgütüne destek vermekten 8 yıl hüküm giyen Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, yargı kararı ile tescilli terör sevicisi olduğu biliniyor.

Başkan Zeydan’ın yaptığı en başarılı icraat, Vandalları sokağa çağırıp Van’ı yakıp yıktırmak, Van halkına hizmet etmeden ediyormuş gibi yapmak, ürettiği algı ile halkı kandırmak, mağdur etmek ve Vanlılarla dalga geçmek.

KAYYUM DÖNEMİNDE VATANDAŞA HİZMET ESAS ALINIYORDU

Van Valisi Dr. Ozan Balcı’nın Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı dönemde, tüm dini bayramlarda mor otobüsler şehir içi ulaşım hizmetini vatandaşlara zaten ücretsiz veriyordu.

Özellikle dini bayramlar öncesinde, mor otobüslerin bakım onarımları yapılarak, tüm otobüslerin seferde olması sağlanıyordu.

Hiçbir otobüs seferden çekilmeden, güzergahlardaki yoğunluğa göre otobüsler organize edilerek vatandaşlar ulaşım sıkıntısı yaşamadan, mağdur edilmeden bayram ziyaretlerini rahatça yapıyordu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem