Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan Firar mı Edecek?

Van Büyükşehir Belediye’sinin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan göreve başladıktan sonra sık sık ortadan kayboluyor.

Van Haberleri 7.06.2024 00:25:00 1
Van Büyükşehir’in DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan Firar mı Edecek?
Tarih: 07.06.2024 00:39 Güncelleme: 07.06.2024 01:53

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Nereye gittiği bilinmeyen, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından da seyahatleri ve programları konusunda hiçbir açıklama yapılmayan Abdullah Zeydan’ın nerelere gidip neler yaptığı merak ediliyor.

Abdullah Zeydan’ın açıklanmayan seyahatleri ve görüşme programları, Van kamuoyunda “Yoksa tutuklanma kaygısı ile yurtdışına kaçış hazırlığı mı yapıyor?” iddialarını gündemin ilk sırasına taşıdı.

ABDULLAH ZEYDAN 8 GÜN NEDEN ORTADAN KAYBOLDU?

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li Başkanı Abdullah Zeydan 21 Mayıs 2024 Salı günü ayrıldığı Van'a 8 gün sonra döndü. 

Seçildiği günden bu yana farklı zamanlarda ve çeşitli nedenlerle Van’dan ayrılan Abdullah Zeydan, son olarak şehir dışı seyahatleri ve yoğun programları gerekçesi ile 8 gün daha ortadan kayboldu.

ŞEHİR DIŞI SEYAHATLERİ VE YOĞUN PROGRAMLARI NEDEN AÇIKLANMADI?

DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan nerelere gitti, hangi programlara katıldı?

Nereye niçin gittiği bilinmeyen Abdullah Zeydan’ın, Van’a döndüğü günden bugüne kadar, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından seyahatleri ve yoğun programlarının detayları hakkında hiçbir açıklama yapılmadı?

Sineğin havada uçuşunu dahi faaliyetmiş gibi gösterip olur olmaz her şey için açıklama yapan Van Büyükşehir Belediyesi, hükümlü Başkan Abdullah Zeydan’ın şehir dışı seyahatleri ve yoğun programları hakkında kamuoyunu neden bilgilendirmedi?

Yoksa Abdullah Zeydan’ın Van halkından gizli, açıklanması sakıncalı seyahatleri ve programları mı oldu?

ABDULLAH ZEYDAN ALMANYA’NIN İSTANBUL BAŞKONSOLOSLUĞU’NDA GÖRÜLDÜ!

Belediye Meclis Üyesi Neslihan Şedal’e “Şehir dışı seyahatleri nedeniyle dönünceye kadar” ifadelerinin yer aldığı süresiz vekâlet bırakan Abdullah Zeydan, 25 Mayıs 2024 Cumartesi günü öğle saatlerinde Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nda görüldü.

ZEYDAN, ALMANYA BAŞSONSOLOSLUĞU İLE NE GÖRÜŞTÜ?

Abdullah Zeydan, Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu ile Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kurumsal bir görüşme yaptıysa, hangi konuların görüşüldüğü, kurumsal olarak hangi ihtiyaçtan dolayı ve nasıl bir işbirliği geliştirildiği neden açıklanmadı?

ZEYDAN’IN AÇIKLAMADIĞI GÖRÜŞMEYİ MAX LUCKS AÇIKLADI!

Van Büyükşehir Belediyesi'nin hükümlü Başkanı Abdullah tarafından yapılmayan Almanya Başkonsolosluğu’ndaki görüşme açıklamasını, Yeşiller Partisi’nden Almanya Federal Meclis Üyesi Max Lucks yaptı.

Max Lucks X hesabından yaptığı paylaşımda “25 Mayıs 2024'de bir buluşma gerçekleşti. Van'ın seçilmiş belediye başkanı böyle görünüyor: Abdullah Zeydan ile Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu'nda buluştuk. İyi ki görevden alınması durduruldu. Onun ve Türkiye'deki tüm demokratların yanında olmaya devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı.

 

ABUDLLAH ZEYDAN İLE MAX LUCKS GÖRÜŞMESİNDE FİRAR PLANI MI KONUŞULDU?

Hakkâri 1.Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davasından mahkûmiyet alacağını anlayan DEM’li Başkan Mehmet Sıddık Akış, firar etme planları ve hazırlığı yaptığı sırada Van polisi tarafından enselenmişti. Akış görülen duruşmasında 19 yıl 6 ay hapis cezası alarak cezaevine gönderildi.

*DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan tutuklanma kaygısı ile firar etme planları mı yapıyor?

*Firar etmesi halinde Almanya Başkonsolosluğu ve Yeşiller Partisi’nden Almanya Federal Meclis Üyesi Max Lucks ile siyasi sığınma altyapısı oluşturmak için mi görüştü?

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Zeki TURAN
7.06.2024 01:20:33
Tamda yazdığınız gibi kaçma planları yapıyor

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem