Van Büyükşehir’de DEM’li Yönetimin Makam Aracı Saltanatı

Van Büyükşehir Belediyesi’nin DEM’li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, yönetimde makam arabası saltanatı dönemini başlattı.

Van Haberleri 15.05.2024 00:11:00 0
Van Büyükşehir’de DEM’li Yönetimin Makam Aracı Saltanatı
Tarih: 15.05.2024 00:31 Güncelleme: 15.05.2024 01:54

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir’de göreve başladığı günden bu yana borç yükünü dilinden düşürmeyen, çalışanları borç gerekçesi ile işten çıkaran DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan, yönetimde makam aracı saltanatı dönemini başlattı.

Van Büyükşehir Belediye Başkanı olarak mazbatayı alan ve yetkili Başkan Abdullah Zeydan. Neslihan Şedal ise sözde eş başkan, gerçekte belediye meclis üyesi. 

DEM Parti’nin eş başkan demesiyle makam sahibi psikolojisine bürünen, imza yetkisi dahi olmayan Neslihan Şedal, başkanlık havasına girmiş durumda.

ABDULLAH ZEYDAN’A AUDİ MARKA MAKAM ARABASI

Mazbatasını aldıktan sonra görevine başlayan Abdullah Zeydan 65 BD 733 plakalı Audi marka aracı makam arabası olarak kullanmaya başladı. 

Van Büyükşehir Belediye mülkü olan bu araç, Bekir Kaya döneminde kendisine araç kiralama işi verilen firma tarafından hediye edildiği biliniyor. Firma araç kiralama işinden ne kadar çok kazanç sağladı ki, karşılığında Audi marka arabayı hediye etti merak ediliyor?

 

ŞEDAL’DAN  BAŞKAN ZEYDAN’A “SEN DE EŞ BAŞKANSIN BEN DE EŞ BAŞKANIM” ÇIKIŞI

Neslihan Şedal’a yakın kaynaklardan edinilen bilgiye göre Zeydan ve Şedal arasında makam aracı tartışması yaşanmış. 

İddiaya göre Abdullah Zeydan’ın Audi marka makam arabası kullanması üzerine kendisini kötü hisseden sözde eş başkan Neslihan Şedal’ın “Sen de eş başkansın, ben de eş başkanım. Sen Audi marka makam arabası kullanıyorsun, ben de Audi marka makam arabası istiyorum” diye tepki göstermiş. 

NESLİHAN ŞEDAL’E AUDİ MARKA MAKAM ARABASI TAHSİSİ TARTIŞMAYI BİTİRDİ

Abdullah Zeydan'a yakın kaynaklar tarafından da doğrulanan makam aracı tartışması, Başkan Zeydan’ın araç kiralama şirketinden Neslihan Şedal’a da bir Audi marka makam arabası tahsis edilmesi talimatı vermesi üzerine tatlıya bağlanmış.

Kendisine 33 AGZ 187 plakalı 2020 model Audi A4 makam aracı tahsis edilen Neslihan Şedal, ilçe ziyaretlerine Abdullah Zeydan ile peş peşe konvoy halinde gidiyor.

 

VALİ BALCI BU ARACI FİRMAYA İADE ETMİŞTİ

Abdullah Zeydan’ın Neslihan Şedal’e tahsis ettiği Audi marka makam aracını, Van Valisi Dr. Ozan Balcı Büyükşehir Belediye Başkan Vekili olarak görev yaptığı dönemde, maliyeti nedeniyle firmaya iade etmişti. 

VALİ BALCI’NIN GARAJA ÇEKTİĞİ MAKAM ARAÇLARI, DAİRE BAŞKANLARINA TEKRAR VERİLDİ

Van Valisi Dr. Ozan Balcı Büyükşehir Belediye Başkan Vekilliği döneminde görev yapan daire başkanlarının kullandığı makam araçlarını garaja çektirmişti. Daire başkanları ihtiyaç duyması halinde havuzdan görevlendirilen araçlarla göreve gidiyordu.

DEM’li ve hükümlü Başkan Abdullah Zeydan, göreve geldikten sonra yaptığı ilk işlerden birisi de, garaja çekilen makam araçlarını vekâleten atadığı daire başkanlarına yeniden vermek oldu.

İŞÇİYE OLMAYAN PARA, MİLLETVEKİLİ TAZMİNATINA VE SALTANATA VAR

Van Büyükşehir Belediyesi çalışanlarını büyük borç yükü nedeniyle maaş ödeyemiyoruz diyerek mesaj (SMS) ile işten çıkaran Başkan Abdullah Zeydan, daire başkan vekillerini makam araçları ile ödüllendirildi. 

İşçi maaşına para bulamayan Zeydan'ın, DEM Parti Bitlis Milletvekili Semra Çağlar Gökalp’e 1,5 milyona yakın tazminat parası  ve makam araçlarına yakıt parası bulması dikkat çekti.

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem