Van Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Aktaş'a FETÖ Soruşturması

Van Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Aktaş hakkında FETÖ soruşturması açıldı.

Van Haberleri 29.08.2024 18:35:00 0
Van Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Aktaş
Tarih: 29.08.2024 18:40 Güncelleme: 29.08.2024 19:16

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk'ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Yusuf Aktaş, Geçtiğimiz hafta hakkında açılan FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

FETÖ soruşturması kapsamında Van Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından geçtiğimiz hafta gözaltına alınan Yusuf Aktaş, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

AKTAŞ'IN ZEYDAN'I COŞKU VE HEYECANLI KARŞILAMASI

Mazbatasını aldıktan sonra Van Büyükşehir Belediyesi'ne gelerek görevine başlayan Abdullah Zeydan, belediyede bir ekip tarafından karşılanmıştı.

 

Yusuf Aktaş da karşılama ekibi içerisinde yer almıştı. 

 

Karşılama sırasında kıpır kıpır yerinde duramayan Yusuf Aktaş, adeta Zeydan'ın boynuna sarılmamak için kendisini zor tutmuştu.

 

Elini kalbine götürerek minnet duygularını da ifade eden Yusuf Aktaş, Zeydan ile tokalaşmak için elini hazır vaziyette beklettiği görülüyor.

 

KAYYUM DÖNEMİNDE TEFTİŞ KURULU BAŞKANI OLDU

Van Büyükşehir Belediyesi'nde 2019 yılında işe başladığı öğrenilen Yusuf Aktaş'ın, kayyum döneminde yaptığı şirinlikler ve rica minnetler ile boşalan Teftiş Kurulu başkanlığı görevini kaptığı biliniyor.

EŞİNİ VASKİ'DE İŞE ALDIRDI

Yaptığı şirinlikler ve rica minnetle oturduğu Teftiş Kurulu Başkanlığı görevinden sonra Yusuf Aktaş'ın konumunu eşi için kullandığı da ortaya çıktı.

Teftiş Kurulu Başkanı olduktan sonra konumu nedeniyle oluşturduğu etki sonucunda eşi Canan Aktaş'ı VASKİ'nin bağlı kuruluşu olan Vansu AŞ.'de işe aldırdığı öğrenildi.

 

YUSUF AKTAŞ KİMDİR?

2019'da Van Büyükşehir Belediyesi'nde işe başlayan Yusuf Aktaş, kayyum döneminde Teftiş Kurulu Başkanı oluyor, DEM'li ve Hükümlü Başkan Abdullah Zeydan'ı da büyük bir coşku ve heyecanla karşılıyor.

Şimdi de hakkında açılan FETÖ soruşturması nedeniyle gözaltına alındı, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

Kamuoyu Van Büyükşehir Belediyesi’nde işe başladıktan sonra yaşanan gelişmeler sonucunda Yusuf Aktaş’ın kim olduğunu,  kendisini ait hissettiği bir yerin olup olmadığını, takiyye yapıp yapmadığını, yapıyorsa kime takiyye yaptığını merak ediyor.

Kaynak: Van Postası Gazetesi