Van Büyükşehir oldu, ancak köy manzarasından kurtulamadı

Van yıllardır Büyükşehir ancak çözülmeyen sorunlardan dolayı bir türlü istenen gelişim sağlanmadı. Her gün farklı bir sorunun gündemi meşgul ettiği ilde akıllara yine Van’ın büyük bir köy olduğu söylemini getiriyor.

Van Haberleri 4.10.2023 15:07:00 0
Van Büyükşehir oldu, ancak köy manzarasından kurtulamadı
Tarih: 04.10.2023 15:11 Güncelleme: 04.10.2023 16:08

012 yılında Büyükşehir olma statüsü kazanan Van’da aradan geçen onca yıla rağmen beklenen gelişim sağlanamadı. Kent, hemen hemen her gün su, elektrik, altyapı ve üstyapı eksiklikleri dolayısıyla yaşanan sorunlarla gündeme geliyor. Hal böyle olunca Van’ın büyük bir köy olduğu söylemi hafızalarda tekrar canlanıyor.

Vanlılar, Eskişehir’deki Porsuk Çayı’na olan benzerliği nedeniyle yıllardır rekreasyon ve çevre düzenlemesi projeleri ile Akköprü Deresi’nin ıslah edilmesini hayal ederken gelinen nokta tam bir hayal kırıklığı yaşattı. Suyun azaldığı derenin çöplerle dolduğu ve koku yaydığı belirtilirken son gelen görüntüler iç acıttı.

Koyunların otlatma alanına dönüşen Akköprü Deresi’ndeki görüntüleri paylaşan sosyal medya kullanıcıları, “Hayaller Porsuk çayı/ Gerçekler Akköprü Deresi koyun otlatma merkezi. Hayallerimizde buranın bir Porsuk çayı olma hevesi vardı onu yalan ettiniz” ifadelerini kullandı.


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem