Van Büyükşehir Bunu da Yaptı: Erciş İnci Kefali Festivaline Halkı Taşımak Kabahatmış

Van Büyükşehir Belediyesi Ercişlileri 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali’ne Taşıyan Halk Otobüslerine Kabahatler Kanununu gerekçe göstererek ceza yağdırdı.

Van Haberleri 29.07.2024 13:25:00 0
Van Büyükşehir Bunu da Yaptı: Erciş İnci Kefali Festivaline Halkı Taşımak Kabahatmış
Tarih: 29.07.2024 13:48 Güncelleme: 29.07.2024 16:00

VAN POSTASI GAZETESİ ÖZEL / Ziya Türk’ün Haberi

Van Büyükşehir Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Abdullah Zeydan, Erciş'in DEM'li Başkanı Baran Bilici ile 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali’ne destek verenlere düşmanlıkta iş birliği yaptı.

Erciş Belediyesi'nin DEM'li Başkanı Baran Bilici ile iş birliği içinde kültür düşmanlığına soyunan Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, yaptıkları ile duyanlara pes dedirtti.

ZEYDAN VE ŞEDAL: FESTİVAL DÜŞMANLIĞININ YENİ YÜZLERİ

Van'a ve Vanlıya düşmanlıkta sınır tanımayan Van Büyükşehir'in DEM'li ve hükümlü Başkanı Abdullah Zeydan, Neslihan Şedal ile birlikte şimdi de 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali düşmanlığı için yeni bir adım attı.

 

ERCİŞ BELEDİYE BAŞKANI BARAN BİLİCİNİN KATILMIYORUZ MESAJI

Başkan Baran Bilici talimatı ile Erciş Belediyesi'nden önemli duyuru başlığı ile yapılan açıklamada "Erciş Balık Bendi'nde bu yıl 11'incisi düzenlenen Uluslararası İnci Kefali Gözü Kültür ve Sanat Festivali hazırlık ve tertip komitesi için yapılan çalışmalara belediyemiz dâhil edilmemiştir. Bu nedenle İlçemiz Balık Bendi'nde düzenlenecek olan İnci Kefali Gözü Kültür ve Sanat Festivali'ne belediyemiz tarafından katılım sağlanmayacaktır." denilerek halka "biz gitmiyoruz siz de gitmeyin" mesajı verilmişti.

FESTİVALE ERCİŞLİLERİ TAŞIMAK KABAHATMIŞ

Vandalları sokağa çağırarak şehri yakıp yıktırmayı kendisine görev bilen Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal, 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali’ne halk otobüslerinin Ercişlileri taşımasını kabahat olarak değerlendirdi.

VAN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HALK OTOBÜSLERİNE CEZA KESTİ

Baran Bilici'nin katılmıyoruz duyurusuna rağmen Ercişliler festivale akın etti. Bunun üzerine Van Büyükşehir Belediyesi festival alanına Ercişlileri taşıyan halk otobüslerine adeta "Bizim gitmediğimiz festivale sen Erciş halkını nasıl taşırsın" dercesine, Ercişlileri festival alanına taşımayı kabahat olarak tanımlayarak halk otobüslerine ceza yağdırdı.

Neslihan Şedal’ın başkanlığında, Elif Selçuk İlhan, Ayşe Ergün, Leyla Çelik, Dilgeş Aslan, Barış Oflas, Abdullah Akdoğan, Maşuk Keskin, M. Şefik Kayalık, Recep Elmaz, Ayla Çelik’de katılımı ile yapılan Van Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantısında kabahatler kanunu ve durak rotasyon programına göre izinli olmasına rağmen çalışmalarını gerekçe göstererek halk otobüslerine Erciş 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali’ne yolcu taşıdıkları için oy birliği ile 28/ 06 / 2024 tarih ve 218, 219, 220 sayılı encümen kararları ile  9 bin 600 lira ceza kesti.

CEZALAR HALKIN BÜYÜK TEPKİSİNE NEDEN OLDU

Festival coşkusuna ortak olan Erciş halkını taşıyan halk otobüslerine, Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kabahat ilan edilerek cezalar kesildi. Özellikle festival günleri yoğun geçen ulaşım hatlarında, halk otobüsü şoförlerinin festivale taşıdıkları yolcular nedeniyle aldıkları cezalar, halk nezdinde büyük bir hayal kırıklığı yarattı. Belediyenin bu tutumu vatandaşların büyük tepkisine neden oldu.

ERCİŞLİLER FESTİVAL ALANINA ULAŞIM İSTEMİŞTİ

Festivale yoğun ilgi gösteren Ercişliler, kaymakamlıktan festival alanına ulaşım sağlanmasının desteklenmesini istemişti. Bunun üzerine yetkililer, halk otobüsü sahipleri ile görüşerek, ücreti karşılığında halkı festival alanına taşımaları konusunu görüştüler.

Yapılan görüşme sonucunda festival süresince, halk otobüsleri Ercişlileri ücreti karşılığı şehirden festival alanına veya festival alanından şehre taşıdı.

ERCİŞLİLER FESTİVALE DESTEK OLAN HALK OTOBÜSLERİNE TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Erciş'in kültürel değeri olan inci kefali festivali için herkes elinden geleni yapmış, üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmiş ve görkemli bir festival gerçekleşmişti.

Festival ile çok sayıdaki katılımcıya hem inci kefaline dikkat çekilmiş, hem de Erciş'in tanıtımı yapılmıştı.

 

BİNLERCE KİŞİ İNCİ KEFALİ GÖÇÜNE TANIKLIK ETTİ

Erciş Kaymakamlığı tarafından organize edilen 11. Uluslararası İnci Kefali Göçü Kültür ve Sanat Festivali büyük ilgi görmüştü.

İnci Kefali Tabiat Parkı'nda Erciş Kaymakamlığı Koordinesinde ve iş insanlarının destekleriyle düzenlenmiş olan, suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçüne tanıklık etti.

Van Erciş

 

FESTİVALE KATILANLAR İÇİN KONSERLER VERİLDİ

3 gün boyunca renkli görüntülere sahne olan festival boyunca düzenlenen etkinliklerle güzel zaman geçiren Ercişliler 1. Gün Selçuk Balcı, 2. Gün Ezginin Günlüğü ve 3.Gün Pinhani müzik grubunu verdiği konserlerle eğlendi.

Van Erciş

 

FESTİVALE YERLİ VE YABANCI 90 BİN KİŞİ KATILMIŞTI

Erciş Kaymakamı Murat Karaloğlu "Ziyaretçileri İnci Kefali Tabiat Parkı'nda ağırladık. Festivalimize yerli ve yabancı yaklaşık 90 bin kişi katıldı. Önceki yıllara göre rekor bir rakam. Sanatçılarımız seslendirdikleri eserlerle katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Suyun tersine yüzen ve önüne çıkan engelleri aşmaya çalışan İnci Kefallerinin göçünü tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz. Ziyaretçilerin festival süresince güzel vakit geçirmeleri sağlamaya çalıştık. Akarsu debisinin yüksek olması balık göçünün daha iyi izlemesini sağladı. Festivalimize ilgi gösteren herkese teşekkür ederim" demişti.

Erciş

 

HALK, FESTİVALİN DÜZENLENMEYE DEVAM EDİLMESİNİ İSTEDİ

Festivalin gözdesi olan inci kefali balıklarının göçüne tanıklık etmek isteyen binlerce kişi, doğa harikası bu gösteriyi izlemek için alanı doldurdu. Göç sırasında verilen konserler, etkinlikler ve sanatçıların performansları, halka unutulmaz anlar yaşattı.

3 gün süren festivale 90 bin kişi katılmış, katılımcılar festival organizasyonunu takdir etmiş ve her yıl aynı şekilde düzenlenmesini istemişti.

Van’da

 

Kaynak: Van Postası Gazetesi


Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Beklenen An Geldi: Özel Güvenlik Görevlileri Sınav Sonuçları EGM'nin Sitesinde


İş İlanları

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar Trump'a yönelik suikast girişimini de bildi mi? Trump Suikastını Öngörmüşler mi?


Öteki Gündem

Bölgeden resmen fışkırıyor ama Türkiye giremiyor! Cihat Yaycı sitem etti: Defalarca söyledim


Öteki Gündem

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem