Van Büyükşehir Belediyesi, Dijital Gençlik Merkezi'nin Kapılarını Hizmete Açtı

Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alacak Dijital Gençlik merkezi (DİGEM) gençlerin dijital becerilerinin daha fazla artmasını sağlayacak.

Van Büyükşehir 22.08.2025 18:16:00 0
Van Büyükşehir Belediyesi, Dijital Gençlik Merkezi
Tarih: 22.08.2025 18:19 Güncelleme: 22.08.2025 18:19

Avrupa Birliği finansmanı ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (ABP) ile Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) iş birliğinde yürütülen "Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri" projesi, Van’da hayata geçirildi. Van Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alacak Dijital Gençlik merkezi (DİGEM) gençlerin dijital becerilerinin daha fazla artmasını sağlayacak.

Gençlik çalışmalarına büyük önem veren ve bu konuda yaptığı çalışmaları sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, Avrupa Birliği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Türkiye Belediyeler Birliği’nin ortak projesi olan ‘Bugünün Gençleri Geleceğin Meslekleri’ projesinde de yer aldı. Gençlerin dijitalleşme ve inovasyon aracılığıyla teknolojik ve ekonomik değişimlerde aktif rol almalarını sağlamak üzere yürütülen proje, Van’da da düzenlenen açılış töreniyle gençlerin hizmetine sunuldu.

Merkezde Dijital Eğitim Fırsatları Sunulacak

Düzenlenen törenle katılımcılara ve gençlere tanıtılan merkez, 19-29 yaş arasındaki gençlerin ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlandı. Eğitim sınıflarıyla gençlere yapay zeka, yazılım gibi alanlarda eğitimlerinde verileceği merkezde gençler, teknoloji ve dijital beceriler kazanacak. 

Eğitim sürecinin ardından gençler, mentörlük ve staj programları ile desteklenecek ve bu süreçle gençlerin istihdam edilmesi için fırsatlar yaratılacak. Gençlerin dijital kariyer yapmalarına olanak tanıyacak bu süreç, aynı zamanda Van ilinin dijital dönüşümüne de önemli bir katkı sağlayacak.

Hacıbekir Kültür Merkezinde yer alan Dijital Gençlik merkezinin açılış törenine, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selma Biçek, UNDP Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Yunus Ertan, UNDP Kıdemli İletişim uzmanı Deniz Şilliler, Uzman konuşmacı Esra Köylüoğlu, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları ve Şube Müdürleri ile çok sayıda genç katıldı.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

Van'da İş Arayanlar İçin Fırsat: Günlük 1.375 TL Ücretle 20 Personel Alımı Başladı!


Van İş İlanları

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Iğdır FK - Esenler Erokspor maçının ardından


Van Spor

Trendyol 1. Lig: Iğdır FK: 0 - Esenler Erokspor: 3


Van Spor

TFF 3. Lig: 12 Bingölspor: 0 - Kırşehir FSK: 1


Van Spor

Digor Gençlik ve Spor Müdürü Bahattin İnce ve milli sporcu Tuğba Toptaş’tan, Kaymakam Kahraman’a ziyaret


Van Spor

Elazığspor’da Enes Soy sakatlandı


Van Spor

Yeşilyurtspor-Diyarbekir Spor karşılaşmasının hakemi belli oldu


Van Spor

Erzincan’da "Spor Güvenliği Semineri" düzenlendi


Van Spor

Engelleri aştı, Türkiye 5’incisi oldu


Van Spor

Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Kafkas Üniversitesi’nden ÜNİLİG Kar Boccesi Türkiye Şampiyonası’nda çifte başarı


Van Spor

Kars 36 Spor: 1 Batman Sason Spor: 1


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor Başkanı Ramazan Ayhan: "Kurumsal kimliği olan bir kulüp inşa etmek için yola çıkıldı"


Van Spor

Rektör Hacımüftüoğlu, Milli takıma seçilen özel sporcuları misafir etti


Van Spor

ETÜ kayaklı koşuda Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Elazığ’da yurtlar Ramazan’a hazır


Van Spor

Erzurum Teknik Üniversitesi Snowboard Türkiye şampiyonu oldu


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor, ligin ikinci yarısına 35 milyon TL yatırımla başladı


Van Spor

Beytepe Koleji öğrencilerinden basketbolda çifte galibiyet


Van Spor

Ünilig kış oyunlarında Atatürk Üniversitesi rüzgârı


Van Spor

Rize’de çifte şampiyonluk: Oltulu Erhan Şahin Azerbaycan yolcusu


Van Spor

Oltu’da yeni öğretmenevinin temelleri açılıyor


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ