Van Büyükşehir Başkan adayı Arvas: Şehrimizi biz yönetelim

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, şehrin kalkınması için göreve talip olduklarını belirtti.

Van Haberleri 31.01.2024 17:16:00 0
Van Büyükşehir Başkan adayı Arvas: Şehrimizi biz yönetelim
Tarih: 31.01.2024 17:18 Güncelleme: 31.01.2024 22:07

AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, şehrin kalkınması için göreve talip olduklarını belirterek, “Geleceğin Van’ını hep birlikte inşa edeceğiz. Şehrimiz ile ilgili politikaları tüm paydaşlarla birlikte oluşturacağız. Sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlarımızla kenetlenerek hep birlikte kazanacağız.” dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdulahat Arvas, seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ismi açıklandıktan hemen sonra seçim bölgesi olan Van’a gelip çalışmalarına başlayan Arvas, milletvekilliği döneminde şehrin ihtiyaçlarıyla yakından ilgilendiğini ve birçok konuyu çözüme kavuşturduklarını belirtti. Başkan adayı Arvas, büyükşehir belediyesini kazanmaları halinde şehrin çehresinin değişeceğini söyledi. 

“YÖNETİŞİM ŞEKLİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ”
Van’ın gelişimini, kalkınmasını engelleyecek hiç kimsenin makul gerekçesinin olamayacağını belirten Arvas, “Biz istiyoruz ki bölgesinin en büyük cazibe merkezi olan ilimiz her anlamda gelişsin ve ilerlesin. Bunun önüne ne kişisel ne de belli söylemler, ihtiraslar üzerinden set çekemeyiz. Bu gelişimin ve ilerlemenin aslında formülü basittir. Bunun formüllü şehri gerçekten bilen kişilerin ve ekiplerin görev başına gelerek bu hizmet çarkını işletmesidir. Tek taraflı olarak belirlenen ilişkiler yerine çok aktörlü ve etkileşimli ilişkileri içeren ve birlikte yönetme, birlikte düzenleme felsefesine dayalı ‘yönetişim’ şeklini hayata geçireceğiz. Bunu yaparken de tabi iktidarın gücünü olabildiğince kullanmamız gerekiyor. Van iktidarın nimetlerinden belediyecilik anlamında da çok daha fazla yararlanabilir. Bu değişim ve dönüşüme bir şans tanımamız gerekiyor” dedi.

“BU ÖNEMLİ KREDİYİ KULLANMAMIZ GEREKİYOR”
Arvas, Van’dan çok daha küçük ve potansiyel anlamında düşük illerin aşama kaydettiğini söyleyerek, “Şehrimizin yerinde sayması, gerilemesi bizleri üzüyor. Bunun önüne geçmek için sadece bireysel çabalar yeterli olmuyor. Bu kötü gidişata yüksek bir şekilde ses çıkarmalıyız. Sayın Cumhurbaşkanımızda da bu anlamda çok değerli söz aldık. Bize ‘Siz Van’ı kazanan, biz Van’ı uçuralım’ dedi. Bu önemli krediyi kullanmamız gerekiyor. Bu fırsatı tepmemeliyiz. Tercihlerimizi şehrimizin kalkınması ve güçlenmesi için daha yaşanılabilir bir yer olması için kullanmalıyız. Geleceğin Van’ını hep birlikte inşa edeceğiz. Şehrimiz ile ilgili politikaları tüm paydaşlarla birlikte oluşturacağız. Sanayici, tüccar, esnaf ve sanatkârlarımızla kenetlenerek hep birlikte kazanacağız. Bu şehrin gelişimi için de bir kırılma noktası olabilir. Şehrimizi biz yönetelim. Her şey kadir şinas Van halkının elinde” şeklinde konuştu.

Kaynak: Van Postası Gazetesi

Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

TCDD'den Van İlinde İstihdam Fırsatı: 780 Personel Alımı İçin Başvurular Başlıyor!


Van İş İlanları

AFAD Van'dan İstihdam Hamlesi: 33 Daimi Arama ve Kurtarma Teknisyeni Alınacak!


Van İş İlanları

Van Erciş Şeker Fabrikası 105 Personel Alıyor: Kampanya Dönemi İş İmkânı


Van İş İlanları

SPOR HABERLERİ

Ağrı Kadın Futbol Kulübü’nden hakem raporuna sert tepki


Van Spor

Elazığspor yönetimi, İskenderunspor maçının biletlerini ücretsiz dağıtacak


Van Spor

Elazığspor, Türkiye’de bu sezonun en çok gol atan takımı


Van Spor

Bakan Yardımcısı Eminoğlu, Muş’ta sporun geleceğini gençlerle konuştu


Van Spor

Başkan Dal, "Bahis sürecinde altı oyuncumuz ceza aldı"


Van Spor

TFF 2. Lig: Muş Spor Kulübü: 2 - Fethiyespor: 0


Van Spor

Nesine 3.Lig: Malatya Yeşilyurtspor: 0- Ağrı 1970 SK: 0


Van Spor

Erzurum GSİM buz salonlarının çehresini değiştiriyor


Van Spor

Elazığ’da yeni spor branşlarıyla geleceğe yatırım


Van Spor

Curling ve Buz Hokeyinde çifte şampiyonluk


Van Spor

Fenerbahçe Konyaspor'u Fırtına Gibi Geçti: Sahanın Hakimi Sarı-Lacivertliler!


Van Spor

Yeni Malatyaspor, Menemen maçına çıkmayacak


Van Spor

Malatya Yeşilyurtspor’un konuğu Ağrıspor


Van Spor

Malatya’da 2 hakem Avrupa Şampiyonası’nda görev aldı


Van Spor

Malatya İş İnsanları Platformu’ndan Yeşilyurtspor açıklaması


Van Spor

Hakkari Kadın Judo Takımı Türkiye üçüncüsü oldu


Van Spor

Yurtlig Masa Tenisi İl Birinciliği Yarışması tamamlandı


Van Spor

Erzincan GSB Yurtları Arası YurtLig Masa Tenisi İl Birinciliği sona erdi


Van Spor

Yüksekova’ya bin 500 kişilik spor salonu


Van Spor

Erzincan GSB yurtları arası YurtLig Satranç İl Birinciliği tamamlandı


Van Spor

Erzincan Gençler Gücü, Siverek Kadınspor’a farklı mağlup oldu


Van Spor

SON DAKİKA HABERLERİ