Van Büyük Filistin Mitingi’ne davet

Van’daki STK ve siyasi parti temsilcilerinden Filistin’e destek olmak amacıyla düzenlenecek “Büyük Filistin Mitingi”ne davet mesajı. Başkanlar, tüm Van halkına yürüyüş ve mitinge katılım sağlaması çağrısında bulundu.

Van Haberleri 26.10.2023 15:42:00 0
Van Büyük Filistin Mitingi’ne davet
Tarih: 26.10.2023 15:45 Güncelleme: 26.10.2023 18:23

Peygamber Sevdalıları Vakfı ve Van Sivil Dayanışma İnsiyatifi (Van SDİ) öncülüğünde düzenlenecek olan Büyük Filistin Mitingi için hazırlıklar sürüyor. Filistin’e destek olmak ve siyonistlerin soykırımlarını lanetlemek amacıyla tertiplenen yürüyüş ve mitinge siyasi parti temsilcileri ve STK’lardan destek mesajları geldi. Tüm Van halkını bu büyük mitinge davet eden Başkanlar, hep birlikte tepki verme çağrısında bulundu.

Cumartesi günü saat 14.00’da Boyalar Cami önünde başlayacak yürüyüşün ardından 15.00’da Beşyol Meydanı’nda geniş kapsamlı bir miting düzenlenecek. Programa ilişkin hazırlıklar aralıksız sürerken Van SDİ, Peygamber Sevdalıları Vakfı, AGD, AK Parti, HÜDA PAR, Gelecek Partisi ve Saadet Partisi İl Başkanları, mitinge davet ve destek çağrısı yaptı.

“İNSANLIĞA DUYARLI OLAN HERKESİ BU YÜRÜYÜŞ VE MİTİNGİMİZE DAVET EDİYORUZ”

Böyle geniş kapsamlı bir mitingin vatandaşlar tarafından talep edildiğini söyleyen Van SDİ Dönem Başkanı Mehmet Ali Uca, “İsrail’in Filistin’e yönelik yapmış olduğu katliamlar hepimizi derinden üzmektedir. Özellikle ülke olarak herkes elinden geldiğince bir şeyler yapmaya çalışıyor. Bazen insanların nefesi tutuluyor, bir şey yapamadığı için üzülüyor. Bizler de en azından elimizle, dilimizle, kalbimizle olayı tel’in etmek için Cumartesi günü bir yürüyüş ve miting icra edeceğiz. Vatandaşlarımızdan bu anlamda ciddi bir talep vardı. Dolayısıyla bütün Van halkını, Filistin’e duyarlı olan kardeşlerimizi, insanlığa duyarlı olan herkesi bu yürüyüş ve mitingimize davet ediyoruz. Bu önemli bir haykırış olacak. Taraflı-tarafsız, düşüncesi-fikri ne olursa olsun herkesin bu programa katılımını özellikle istirham ediyoruz” dedi.

“ORADAKİ KARDEŞLERİMİZİN MAZLUMİYETİNİ BÜTÜN DÜNYAYA DUYURMAK İSTİYORUZ”

Peygamber Sevdalıları Vakfı adına konuşan Ahmet Faruk Çevik, “Van SDİ ile birlikte Kudüs Aksa Tufanı operasyonuna destek olmak amacıyla böyle bir miting tertipledik. Oradaki kardeşlerimizin acılarını, sıkıntılarını, mazlumiyetlerini bütün dünyaya duyurmak istiyoruz. Hazreti Ali’nin “Bir zulmü durduramıyorsanız en azından onu duyurun” sözünde buyurduğu gibi insanlar zalimin ve mazlumun kim olduğunu bilsin, katil siyonistlerin işledikleri katliamlar onların yanın kar kalmasın, bütün insanlık onların nasıl bir tehlike ve dünyanın başına bela olduğunu anlasın diye bütün Müslümanları bu konuda duyarlı ve ilgili kılmak için bu programı tertipliyoruz. Van’daki bütün STK’ları, Müslüman halkımızı ve bütün insanlığı mitingimize davet ediyoruz. Tepkimizi göstermeye, Filistin’e sahip çıkmaya, bebek, çocuk ve mazlumlara sahip çıkmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“LANETLİ KAVİM TERÖRİST İSRAİL’İ TEL’İN EDECEĞİZ”

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Van Şube Başkanı Ömer Gündüz de, “7 Ekim’de Hamas’ın başlatmış olduğu Aksa Tufanı operasyonu, inşallah özgür Filistin ve özgür Kudüs için bir başlangıçtır. Bizler de bu harekata destek vermek, Gazzeli kardeşlerimizin üzerine atılan bombaların durması ve soykırımı lanetlemek için inşallah cumartesi günü tüm Van halkımızla birlikte Boyalar Camisi’nden Beşyol Meydanı’na kadar yürüyeceğiz. Ardından yine halkımızın katılımıyla büyük bir miting düzenleyip oradaki mazlum Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu bir kez daha haykıracağız. Lanetli kavim terörist İsrail’i tel’in edeceğiz. Tüm kardeşlerimizi bu yürüyüşe bu miting programına bekliyoruz” diyerek Vanlılara çağrıda bulundu.

“81 İLDE OLDUĞU GİBİ VAN’DA DA FİLİSTİNLİ KARDEŞLERİMİZE DESTEK OLACAĞIZ”

AK Parti Van İl Başkanlığından yapılan davet çağrısında, “AK Parti olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 81 ilde olduğu gibi Van’da da Filistinli kardeşlerimize destek olmak amacıyla düzenlenen etkinliklere katılım sağlıyoruz. Cumartesi günü ilimizde düzenlenen bu anlamlı yürüyüş ve mitinge de katılım sağlayacağız inşallah. Bütün vatandaşlarımızı Kudüs’e destek vermeye davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

“FİLİSTİN DAVASI ÜMMETİN ORTAK DAVASIDIR”

HÜDA PAR Van İl Başkanı Rasim Sayğın da; “Filistin davası ümmetin ortak davasıdır. Mescid-i Aksa ve Kudüs, Müslümanların ortak değeridir. Bu bilinç kaybolmamalı ve nesiller boyu diri tutulmalıdır. Ümmetin tüm kurumları için en önemli hedef bu olmalıdır. HÜDA PAR olarak, Selahaddin-i Eyyubi El Kurdi’nin torunları olarak bir kez daha en yüksek sesle haykırıyoruz ve diyoruz ki; canımızla, kanımızla, malımızla ve evlad-u iyalimizle ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve Müslüman kardeşlerimizin yanındayız. Filistin’in ve Mescid-i Aksa’nın özgürlüğüne giden her meşru eylemin yanındayız ve destekçisiyiz. Bu yolda üzerimize düşen her türlü fedakârlığı yapmaya hazırız. Bu vesile ile tüm halkımızı cumartesi günü düzenlenecek yürüyüş ve Beşyol Meydanı’ndaki mitinge davet ediyoruz” diye belirtti.

“SÖZ KONUSU FİLİSTİN OLUNCA BÜTÜN AYRILIKLAR BİR KENARA BIRAKILMALI”

Bütün görüş ve ideolojileri bir kenara bırakıp Filistin’e destek olmalıyız diyen Gelecek Partisi Van İl Başkanı Abdulhekim Karabıyık ise “Söz konusu Filistin, Gazze ve Mescid-i Aksa olunca bütün siyasi partiler ve STK’lar görüşünü, ideolojisini bir tarafa bırakıp kesinlikle bu zulmü protesto etmesi gerekiyor. İsrail’in bu vahşetine karşı hiç olmazsa alanlarda bizim sesimizi çok güçlü bir şekilde dünya kamuoyuna göstermemiz lazım. Van’daki bütün sivil toplum örgütlerini ve siyasi partileri cumartesi günü yapılacak büyük mitinge özellikle hassasiyet göstererek katılımlarını bekliyorum” şeklinde konuştu.

“FİLİSTİN İÇİN ATILACAK HER ADIM DEĞERLİDİR”

Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılacak her adımın değerli olduğunu ifade eden Saadet Partisi İl Başkanı Özay İlhan, “Filistin için atılacak her adım değerlidir. Biz de orada olacağız inşallah. Zulme karşı Filistin halkının yanında olan tüm vatandaşlarımızı yürüyüş ve mitinge davet ediyoruz” dedi.

Aksa Tufanı’na destek Siyonistlere lanet okunacak Büyük Filistin Mitingi, 28 Ekim Cumartesi günü saat 14.00’da Boyalar Camii önünde başlayacak yürüyüşün ardından saat 15.00’da Beşyol Meydanı’nda düzenlenecek.


Haber Kaynak : Van Olay Gazetesi
Anahtar Kelimeler: Büyük Filistin Mitingi’ davet
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem