Burhan Kayatürk'ün akrabası, Van Erciş Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin gözaltına alındı

Burhan Kayatürk'ün akrabası, Van'ın Erciş İlçe Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin, terör örgütü PKK üyeliği suçlamasıyla gözaltına alındı.

Van Haberleri 15.10.2019 08:25:37 0
Burhan Kayatürk'ün akrabası, Van Erciş Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin gözaltına alındı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlatmış olduğu soruşturma kapsamında, terör örgütü suçlamasıyla Burhan Kayatürk'ün akrabası Van'ın Erciş İlçe Belediye Başkanı HDP'li Yıldız Çetin gözaltına alındı.

Erciş Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde PKK/KCK silahlı terör örgütünün bütünüyle deşifre edilip faaliyetlerinin sonlandırılması, örgüt mensuplarının yakalanarak haklarındaki gerekli yasal işlemlerin yapılabilmesi adına “PKK/KCK Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan yürütülen soruşturma dosyası kapsamında bulunan 4 şüpheliye yönelik olarak sabahın erken saatlerinde operasyon düzenlendi.

ERCİŞ'TE 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

15 Ekim günü Erciş İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin 4 şüpheliye yönelik yaptığı eş zamanlı operasyonda, Burhan Kayatürk'ün akrabası HDP'li Erciş Belediye Başkanı Yıldız Çetin, Başkan Vekili Bayram Çiçek, HDP Erciş İlçe Başkanı Şakir Asıl ve Başkan Yardımcısı Hücret Kandemir yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerin ikamet, iş yeri ve üst aramalarında; çok sayıda dijital materyal ve örgütsel doküman ele geçirildi.

EŞİ MELİK ÇETİN KHK İLE İHRAÇ EDİLMİŞTİ

HDP'li Erciş Belediye Başkanı Yıldızçetin'in eşi Van Büyükşehir Belediyesi'nden terör örgütü irtibat ve iltisakı gerekçesi ile KHK ile ihraç edilmişti. Bir dönemler Van'dan ve AK Parti'den Milletvekili seçilen Burhan Kayatürk'ün annesi ile HDP'li Yıldız Çetin'in KHK ile ihraç edilen eşi Melik Çetin'in Babası amca çocukları oluyor. 


Anahtar Kelimeler:
Haberi Sesli Oku

İŞ İLANLARI

SGK'ye 344 sözleşmeli personel alınacak


İş İlanları

PTT'den Heyecan Verici Fırsat: KPSS Koşulu Olmadan İş Başvuruları Açıldı!


İş İlanları

Göç İdaresi Başkanlığı'na 382 sürekli işçi alınacak


İş İlanları

İçişleri Bakanlığı personel alımı başlıyor! Başvuru nasıl yapılır, şartlar neler?


İş İlanları

ÖTEKİ GÜNDEM

Simpsonlar, Trump'ın 2024 başkan adaylığı öngördü iddiası


Öteki Gündem

İsveç'ten Türkiye açıklaması: Yapabileceğimiz bir şey kalmadı


Öteki Gündem